StoryEditorOCM

Novi IT sustav Knjižnice HAZU-a

Piše PSD.
13. svibnja 2009. - 13:19

Integra Group, jedna od vodećih hrvatskih tvrtki specijaliziranih za sistemsku integraciju, implementirala je novi IT sustav za potrebe Knjižnice Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u sklopu Palače Akademije na Trgu Nikole Šubića Zrinskog u Zagrebu.

Uz temeljnu poslužiteljsku infrastrukturu i radna računala, Integra Group je isporučila i posebna rješenja za specifične potrebe Knjižnice – programsku opremu za slijepe, napredni projektorski sustav, mikrofilmske skenere te klijentska računala kojima će se koristiti posjetitelji Knjižnice.

Direktor Integra Groupe Mate Ćavarović izrazio je zadovoljstvo uspješnim završetkom projekta. Naglašavajući važnost suvremene informacijske tehnologije u osiguravanju dostupnosti sadržaja u slučajevima u kojima se fizički primjerci, zbog svoje dragocjenosti, ne mogu dati na raspolaganje svim zainteresiranima, Ćavarović je istaknuo kako novi sustav Kknjižnice HAZU građanima omogućuje nesmetani uvid u nacionalno blago pohranjeno u fundusu Akademije.

Kako bi se korisnicima i posjetiteljima omogućila izrada fizičkih kopija dokumenata, Integra Group je knjižnicu opremila i "Follow me" rješenjem tvrtke HP. Uz upravljanje ispisom papirnate dokumentacije, sustav se ujedno koristi i za praćenje i naplatu usluge kopiranja sadržaja.

Prostorije knjižnice također su opremljene sustavom bežičnog pristupa Internetu, a koji zaposlenicima i posjetiteljima omogućuje jednostavno spajanje na knjižnični katalog i korištenje svih internetskih servisa.

charlie

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2023 01:15