stdClass Object ( [id] => 128233 [title] => Nataša Janjić: Sve u životu odlučujem osjećajima [alias] => natasa-janjic-sve-u-zivotu-odlucujem-osjecajima [catid] => 296 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Status jedne od najzanimljivijih (mlađih) hrvatskih glumica plamenokosa Nataša Janjić zacementirala je nizom odličnih uloga na kazališnim daskama, kao i na filmu. Samo se sjetite njezinih izvedbi u “Sve džaba“, “Kenjcu“ i “Sveti Georgije ubija aždahu“. Dok čeka nove filmske ponude ili moguću pozivnicu za “Shooting Star“ na idućem Berlinaleu, 31- godišnja Nataša je pustila glas u veoma popularnom televizijskom showu “Zvijezde pjevaju“ u paru s Markom Toljem. Priznali ste da ste dugo čekali pozivnicu za “Zvijezde pjevaju“ i napokon je dočekali u petoj sezoni showa.

- Ispala je nespretna konstrukcija, ne mogu reći da sam sjedila skrštenih ruku čekajući da me se netko sjeti, ali uvijek sam rado gledala kolege kako se zabavljaju u emisiji i priželjkivala da i sama sudjelujem. Sad moram priznati da je malo jednostavnija bila ta perspektiva s kauča (smijeh). Atmosfera je luda, ekipa je sjajna, adrenalin je na tisuću. Je li peta sreća najveća - vidjet ćemo.

Jeste li imali dodira s pjevanjem?

- Pjevam otkad znam za sebe... Pjevala sam u školskom zboru ‘Gripe’ cijelu osnovnu školu, a zatim i na Akademiji dramske umjetnosti. U predstavama “Preko Trnja do Zvijezde“ koju igram u teatru “Exit“ i u dječjoj predstavi “Heidi“ u kazalištu Moruzgva također pjevam, ali ne mogu reći da je to iskustvo koje se može usporediti s ovim koje sad proživljavam u showu. Biti na sceni u emisiji uživo, sam s orkestrom, nije lagan zadatak.

Kada najčešće pjevate?  

- Pjevam najčešće u društvu ili kad sam sama u kući. Da, u kupaonici sam najbolja pjevačica na svijetu. Bilo bi idealno kad bi scenografiju u showu pretvorili u tuš-kabinu, što čak ne bi bio i nezanimljiv koncept (smijeh).
Od koga ste naslijedili stas, a od koga glas?

- Na tatu Predraga sam sva, čini mi se, osim što sam na mamu Jagodu crvenokosa i pjegava. Na tatu dobro pjevam, a na mamu volim pjevati! (smijeh)

Vidite li se možda u ulozi pjevačice?

- Sretna sam što sam glumica koju će poneki izlet u glazbu ili spoj glume, pjesme i plesa pratiti u životu, neovisno o rezultatu ovog showa. Svakako je ovo iskustvo koje mi je dalo osjetiti da pjevanje nije nimalo lako, kao što ni gluma nije laka kao što mnogi danas misle kad je se prihvaćaju. U tom smislu škola je važna. Nastavit ću raditi na pjevanju, važno mi je da sam probila led. Znam da je svrha samo dobra zabava, ali ne mogu se riješiti odgovornosti da budem solidna i pokušam dati najbolje od sebe.

U nastupnoj emisiji malo vas je uhvatila trema, ali dobro ste se držali, demonstrirali ste solidne vokalne sposobnosti...

- Nisam ni najmanji tremaroš, pred publiku izlazim svakodnevno, ali naprosto mi treba pjevačkih utakmica u nogama. Zanimljivo je i da nisam osjećala toliku tremu koliko se to čulo u mojoj izvedbi. Izdao me dah. Svakako je tomu pridonijela činjenica da sam prva otvarala sezonu i emisiju i zadatak nije bio nimalo zahvalan, iako, ovako kad analiziram, djelovali smo dosta suvereno i skladno kao par, a izvedba nije bila loša, no nije bila moj maksimum.   
Atraktivna glumica proživljavala je veliki pritisak medija u vrijeme kada se poznati voditelj Joško Lokas razvodio od svoje supruge
Koristite li umijeće glume u pravom životu?

- Znam analizirati situacije i ljude, znam ih razumjeti i prepoznajem njihove motive. To je sve što koristim od svog glumačkog umijeća u svakodnevnom životu.

Je li vam draže tumačiti uloge bliske svojoj osobnosti ili...

- To je kao da razgovaramo o prijateljstvu. Nekad je divno kad s prijateljem dijeliš sličnosti jer ti se čini da ga bolje razumiješ i da znaš kako s njim, a katkad obožavaš nekog posve različitog od sebe jer te nadopunjuje, jer ti čini izazov i jako ti je zanimljiv upravo tako drukčiji. Bitno je samo da je - prijatelj. Dakle, nema pravila! (smijeh)

Koliko se vodite razumom, a koliko osjećajima pri izboru uloga?

- Uvijek osjećajima, ali razum se uplete kad dođe do pitanja termina i honorara (smijeh). Ipak, osjećaji kod mene imaju zadnju riječ, nasreću ili nažalost.

A u životnim izborima?


-  Slično kao i kod odabira uloga.
U jednoj sceni iz filma “Sveti Georgije ubija aždahu“ u kadru stojite nagi nonšalantno držeći cigaretu u ruci i još nonšalantnije noseći golotinju. S golotinjom nemate problema?

- Obožavam tu scenu koliko god da je već toliko puta spominjana. Mislim da je točna. Da govori puno o liku koji tumačim. Ne hodam uokolo gola, sramežljiva sam i ne volim nudizam. Ne osjećam se dobro kad pomislim da se za neku ulogu moram skinuti i nevoljko na to pristajem, no kad uđem u proces rada na ulozi, to postaje zadatak kao i svaki drugi, koji obrađuješ, emotivno i estetski, tražiš mu smisao i mjeru... I onda katkad bude teže hodati po filmskoj hladnoj kiši cijelu noć nego prošetati tih par minuta gol u liku koji voliš i koji nosiš.

Crvena kosa vaš je zaštitni znak. Jeste li vi hrvatska Julianne Moore, Tilda Swinton ili Nicole Kidman?

- Nicole sam jako voljela, ali ne sviđaju mi se estetski zahvati kojima je uništila svoju prirodnu ljepotu i mimiku, ne vjerujem joj više ništa jer vidim samo masku. Ta divna i talentirana, toliko puta nagrađivana glumica nije si to smjela dopustiti. Tilda je fantastična, ali Julianne je moja ljubimica. Ne smeta mi kad me uspoređuju s njom. Malo je crvenokosih, usporedba je zapravo logična.

Što je najekstremnije što biste napravili za potrebe uloge?

- Kosu sam već bojila u smeđe za potrebe filma “Kenjac“. Ne mogu smisliti najekstremniju stvar koju bih napravila za ulogu, ali mislim da je kod nas i nema... Film ovdje nije isplativ biznis, a ni glumci baš toliko nezamjenjivi.

Kako zamišljate sebe kao staru glumicu?

- Jako je malo ženskih uloga. Još manje DOBRIH ženskih uloga. Bez obzira na starosnu dob. No, ne vidim problem s godinama ako je netko dovoljno vitalan, ako želi i može stvarati, ako dobro nosi svoje godine. S godinama dolazi u glumačkom smislu i nešto što mladi glumci nemaju. S druge strane, općenito je teška starost u Hrvatskoj, u bilo kojoj grani, ali bojim se da problem ipak leži u lošoj podjeli političkih, a ne glumačkih uloga koja nas nekako prati godinama...

Držite li još uvijek da je gluma maraton, a ne sprint, kao što ste jednom rekli?

- Gluma je maraton, nema brzih rezultata i nema vidljivog cilja. Sve se svodi na ljubav prema poslu i doživotnu potragu za remek-djelom, u koje, čak i ako ga pronađeš, posumnjaš, pa kreneš u ponovnu potragu.
U tom intervjuu ste izjavili da ste svjesni kako je “pet minuta privatnosti ono što će vam u ovom poslu biti potrebno“. Smeta li vam što je medijima vaš privatni/ljubavni život, najprije s Antoniom Nuićem, a sada s Joškom Lokasom, život zanimljiviji od poslovnog?

- Smeta mi ta opća trivijalizacija i senzacionalizam koje nam mediji uporno serviraju. Ni sama ne volim čitati o tuđim ljubavnim zgodama ili privatnim pikanterijama, jer me mnogo više zanima čime se netko bavi, zna li možda tajnu svemira i čime pridonosi zajednici ili nekoj plemenitoj ostavštini koja nas razlikuje od životinja. Ne znam kako je glupost postala sama sebi svrhom i sadržajem. Ta potražnja gluposti čak je i mjerljiva u nekim “klikovima”, odnosno posjetima stranicama tog i takvog sadržaja, tiražom, i tako ju se pravda. Ne znam kamo to vodi... Banalnost i vulgarnost ozbiljna je bolest današnjice i čovjek katkad zaista ne želi biti dio te medijske slike, premda se bavi javnim poslom.

Piše Marko NJEGIĆ

Ne robujem modi

U kakvim se modnim kombinacijama osjećate najbolje? - Kako kad. Volim biti dotjerana kao i svaka žena, ali ne robujem modi. Ima dana kad sasvim izgledam bezveze i to mi je O.K.. Nekad sam raspoložena za kombiniranje i shopping, a nekad nemam pojma što staviti na sebe, čemu lagati. Za izgled pred kamerama zaduženi su profesionalci, mislim da nisam zahtjevna, volim poslušati savjet, ali i sama dobro znam što mi stoji.

Ovisna o internetu

Što radite kad ama baš ništa ne radite? - Visim na internetu. Stvara stravičnu ovisnost, ne preporučujem nikome. Radim na tome da više čitam knjige tad kad ne radim ništa. Dugo mi je trebalo da se riješim grižnje savjesti i da je dopušteno katkad ne raditi baš ništa.

Split mi jako fali

Koliko vam nedostaje rodni Split? - Sve više mi nedostaje. U posljednje vrijeme nema dana da ne uzdahnem da želim u Split. Katkad samo vidjeti more, katkad osjetiti mirise, katkad popiti kavu na Rivi... Uf! Jako mi fali, dugo već nisam bila.

Daleko od oltara

U predstavi “Prekidi“, odjenuli ste vjenčanicu. Koliko ste daleko od oltara u pravome životu? - Zvona su još u talionici...

Muško-žensko

Mogu li muškarac i žena biti (samo) prijatelji? - Vjerujem u muško-ženska prijateljstva, imam divnih muških prijatelja koji su mi poput braće, a još više, vjerujem da muškarac i žena koji su u vezi mogu biti i prijatelji. X Vjerujete li u ljubav za cijeli život? - Najlakše je vjerovati u ono čemu si barem jednom svjedočio u svojoj okolini.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Dugo sam željela pjevati u showu HTV-a, a hoće li peti po redu biti sretan po mene, vidjet ćemo. Uvijek se rukovodim osjećajima u odlučivanju, poslovno i privatno - kaže Splićanka koja ne voli da novinari pišu o njezinoj vezi s Joškom Lokasom [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => GLUMICA IZ SPLITA Probila je led U SHOWU “ZVIJEZDE PJEVAJU“ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2011-03-26 18:09:09 [created_by] => 38 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2011-03-27 18:36:06 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2011-03-27 19:12:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 5402 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 296 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Specijalni prilog Slobodne Dalmacije o modi i ljepoti. [menu-meta_keywords] => specijalni prilog, zanimljivosti, stil, moda, ljepota [secure] => 0 [page_title] => Stil [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2011/03/27/LInija X/NATASA_JANJIC-011209.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "700x467" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 296 [name] => Stil [alias] => stil [description] => [parent] => 260 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 2 [params] => {"inheritFrom":"260","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4546327 Threads: 3 Questions: 149169291 Slow queries: 63633 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4435566 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 53 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sd-plus/stil ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 376 [name] => Arhiva [alias] => arhiva [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /arhiva ) ) [link] => /sd-plus/stil/natasa-janjic-sve-u-zivotu-odlucujem-osjecajima-128233 [printLink] => /sd-plus/stil/natasa-janjic-sve-u-zivotu-odlucujem-osjecajima-128233?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 116320 [name] => NatašaJanjić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => natasajanjic [link] => /tag/natasajanjic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Dugo sam željela pjevati u showu HTV-a, a hoće li peti po redu biti sretan po mene, vidjet ćemo. Uvijek se rukovodim osjećajima u odlučivanju, poslovno i privatno - kaže Splićanka koja ne voli da novinari pišu o njezinoj vezi s Joškom Lokasom [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => GLUMICA IZ SPLITA Probila je led U SHOWU “ZVIJEZDE PJEVAJU“ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Nataša Janjić: Sve u životu odlučujem osjećajima [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-16-17-20-09-38 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/03/27/LInija X/NATASA_JANJIC-011209.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/03/27/LInija X/NATASA_JANJIC-011209.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}Status jedne od najzanimljivijih (mlađih) hrvatskih glumica plamenokosa Nataša Janjić zacementirala je nizom odličnih uloga na kazališnim daskama, kao i na filmu. Samo se sjetite njezinih izvedbi u “Sve džaba“, “Kenjcu“ i “Sveti Georgije ubija aždahu“. Dok čeka nove filmske ponude ili moguću pozivnicu za “Shooting Star“ na idućem Berlinaleu, 31- godišnja Nataša je pustila glas u veoma popularnom televizijskom showu “Zvijezde pjevaju“ u paru s Markom Toljem. Priznali ste da ste dugo čekali pozivnicu za “Zvijezde pjevaju“ i napokon je dočekali u petoj sezoni showa.

- Ispala je nespretna konstrukcija, ne mogu reći da sam sjedila skrštenih ruku čekajući da me se netko sjeti, ali uvijek sam rado gledala kolege kako se zabavljaju u emisiji i priželjkivala da i sama sudjelujem. Sad moram priznati da je malo jednostavnija bila ta perspektiva s kauča (smijeh). Atmosfera je luda, ekipa je sjajna, adrenalin je na tisuću. Je li peta sreća najveća - vidjet ćemo.

Jeste li imali dodira s pjevanjem?

- Pjevam otkad znam za sebe... Pjevala sam u školskom zboru ‘Gripe’ cijelu osnovnu školu, a zatim i na Akademiji dramske umjetnosti. U predstavama “Preko Trnja do Zvijezde“ koju igram u teatru “Exit“ i u dječjoj predstavi “Heidi“ u kazalištu Moruzgva također pjevam, ali ne mogu reći da je to iskustvo koje se može usporediti s ovim koje sad proživljavam u showu. Biti na sceni u emisiji uživo, sam s orkestrom, nije lagan zadatak.

Kada najčešće pjevate?  

- Pjevam najčešće u društvu ili kad sam sama u kući. Da, u kupaonici sam najbolja pjevačica na svijetu. Bilo bi idealno kad bi scenografiju u showu pretvorili u tuš-kabinu, što čak ne bi bio i nezanimljiv koncept (smijeh).
Od koga ste naslijedili stas, a od koga glas?

- Na tatu Predraga sam sva, čini mi se, osim što sam na mamu Jagodu crvenokosa i pjegava. Na tatu dobro pjevam, a na mamu volim pjevati! (smijeh)

Vidite li se možda u ulozi pjevačice?

- Sretna sam što sam glumica koju će poneki izlet u glazbu ili spoj glume, pjesme i plesa pratiti u životu, neovisno o rezultatu ovog showa. Svakako je ovo iskustvo koje mi je dalo osjetiti da pjevanje nije nimalo lako, kao što ni gluma nije laka kao što mnogi danas misle kad je se prihvaćaju. U tom smislu škola je važna. Nastavit ću raditi na pjevanju, važno mi je da sam probila led. Znam da je svrha samo dobra zabava, ali ne mogu se riješiti odgovornosti da budem solidna i pokušam dati najbolje od sebe.

U nastupnoj emisiji malo vas je uhvatila trema, ali dobro ste se držali, demonstrirali ste solidne vokalne sposobnosti...

- Nisam ni najmanji tremaroš, pred publiku izlazim svakodnevno, ali naprosto mi treba pjevačkih utakmica u nogama. Zanimljivo je i da nisam osjećala toliku tremu koliko se to čulo u mojoj izvedbi. Izdao me dah. Svakako je tomu pridonijela činjenica da sam prva otvarala sezonu i emisiju i zadatak nije bio nimalo zahvalan, iako, ovako kad analiziram, djelovali smo dosta suvereno i skladno kao par, a izvedba nije bila loša, no nije bila moj maksimum.   
Atraktivna glumica proživljavala je veliki pritisak medija u vrijeme kada se poznati voditelj Joško Lokas razvodio od svoje supruge
Koristite li umijeće glume u pravom životu?

- Znam analizirati situacije i ljude, znam ih razumjeti i prepoznajem njihove motive. To je sve što koristim od svog glumačkog umijeća u svakodnevnom životu.

Je li vam draže tumačiti uloge bliske svojoj osobnosti ili...

- To je kao da razgovaramo o prijateljstvu. Nekad je divno kad s prijateljem dijeliš sličnosti jer ti se čini da ga bolje razumiješ i da znaš kako s njim, a katkad obožavaš nekog posve različitog od sebe jer te nadopunjuje, jer ti čini izazov i jako ti je zanimljiv upravo tako drukčiji. Bitno je samo da je - prijatelj. Dakle, nema pravila! (smijeh)

Koliko se vodite razumom, a koliko osjećajima pri izboru uloga?

- Uvijek osjećajima, ali razum se uplete kad dođe do pitanja termina i honorara (smijeh). Ipak, osjećaji kod mene imaju zadnju riječ, nasreću ili nažalost.

A u životnim izborima?


-  Slično kao i kod odabira uloga.
U jednoj sceni iz filma “Sveti Georgije ubija aždahu“ u kadru stojite nagi nonšalantno držeći cigaretu u ruci i još nonšalantnije noseći golotinju. S golotinjom nemate problema?

- Obožavam tu scenu koliko god da je već toliko puta spominjana. Mislim da je točna. Da govori puno o liku koji tumačim. Ne hodam uokolo gola, sramežljiva sam i ne volim nudizam. Ne osjećam se dobro kad pomislim da se za neku ulogu moram skinuti i nevoljko na to pristajem, no kad uđem u proces rada na ulozi, to postaje zadatak kao i svaki drugi, koji obrađuješ, emotivno i estetski, tražiš mu smisao i mjeru... I onda katkad bude teže hodati po filmskoj hladnoj kiši cijelu noć nego prošetati tih par minuta gol u liku koji voliš i koji nosiš.

Crvena kosa vaš je zaštitni znak. Jeste li vi hrvatska Julianne Moore, Tilda Swinton ili Nicole Kidman?

- Nicole sam jako voljela, ali ne sviđaju mi se estetski zahvati kojima je uništila svoju prirodnu ljepotu i mimiku, ne vjerujem joj više ništa jer vidim samo masku. Ta divna i talentirana, toliko puta nagrađivana glumica nije si to smjela dopustiti. Tilda je fantastična, ali Julianne je moja ljubimica. Ne smeta mi kad me uspoređuju s njom. Malo je crvenokosih, usporedba je zapravo logična.

Što je najekstremnije što biste napravili za potrebe uloge?

- Kosu sam već bojila u smeđe za potrebe filma “Kenjac“. Ne mogu smisliti najekstremniju stvar koju bih napravila za ulogu, ali mislim da je kod nas i nema... Film ovdje nije isplativ biznis, a ni glumci baš toliko nezamjenjivi.

Kako zamišljate sebe kao staru glumicu?

- Jako je malo ženskih uloga. Još manje DOBRIH ženskih uloga. Bez obzira na starosnu dob. No, ne vidim problem s godinama ako je netko dovoljno vitalan, ako želi i može stvarati, ako dobro nosi svoje godine. S godinama dolazi u glumačkom smislu i nešto što mladi glumci nemaju. S druge strane, općenito je teška starost u Hrvatskoj, u bilo kojoj grani, ali bojim se da problem ipak leži u lošoj podjeli političkih, a ne glumačkih uloga koja nas nekako prati godinama...

Držite li još uvijek da je gluma maraton, a ne sprint, kao što ste jednom rekli?

- Gluma je maraton, nema brzih rezultata i nema vidljivog cilja. Sve se svodi na ljubav prema poslu i doživotnu potragu za remek-djelom, u koje, čak i ako ga pronađeš, posumnjaš, pa kreneš u ponovnu potragu.
U tom intervjuu ste izjavili da ste svjesni kako je “pet minuta privatnosti ono što će vam u ovom poslu biti potrebno“. Smeta li vam što je medijima vaš privatni/ljubavni život, najprije s Antoniom Nuićem, a sada s Joškom Lokasom, život zanimljiviji od poslovnog?

- Smeta mi ta opća trivijalizacija i senzacionalizam koje nam mediji uporno serviraju. Ni sama ne volim čitati o tuđim ljubavnim zgodama ili privatnim pikanterijama, jer me mnogo više zanima čime se netko bavi, zna li možda tajnu svemira i čime pridonosi zajednici ili nekoj plemenitoj ostavštini koja nas razlikuje od životinja. Ne znam kako je glupost postala sama sebi svrhom i sadržajem. Ta potražnja gluposti čak je i mjerljiva u nekim “klikovima”, odnosno posjetima stranicama tog i takvog sadržaja, tiražom, i tako ju se pravda. Ne znam kamo to vodi... Banalnost i vulgarnost ozbiljna je bolest današnjice i čovjek katkad zaista ne želi biti dio te medijske slike, premda se bavi javnim poslom.

Piše Marko NJEGIĆ

Ne robujem modi

U kakvim se modnim kombinacijama osjećate najbolje? - Kako kad. Volim biti dotjerana kao i svaka žena, ali ne robujem modi. Ima dana kad sasvim izgledam bezveze i to mi je O.K.. Nekad sam raspoložena za kombiniranje i shopping, a nekad nemam pojma što staviti na sebe, čemu lagati. Za izgled pred kamerama zaduženi su profesionalci, mislim da nisam zahtjevna, volim poslušati savjet, ali i sama dobro znam što mi stoji.

Ovisna o internetu

Što radite kad ama baš ništa ne radite? - Visim na internetu. Stvara stravičnu ovisnost, ne preporučujem nikome. Radim na tome da više čitam knjige tad kad ne radim ništa. Dugo mi je trebalo da se riješim grižnje savjesti i da je dopušteno katkad ne raditi baš ništa.

Split mi jako fali

Koliko vam nedostaje rodni Split? - Sve više mi nedostaje. U posljednje vrijeme nema dana da ne uzdahnem da želim u Split. Katkad samo vidjeti more, katkad osjetiti mirise, katkad popiti kavu na Rivi... Uf! Jako mi fali, dugo već nisam bila.

Daleko od oltara

U predstavi “Prekidi“, odjenuli ste vjenčanicu. Koliko ste daleko od oltara u pravome životu? - Zvona su još u talionici...

Muško-žensko

Mogu li muškarac i žena biti (samo) prijatelji? - Vjerujem u muško-ženska prijateljstva, imam divnih muških prijatelja koji su mi poput braće, a još više, vjerujem da muškarac i žena koji su u vezi mogu biti i prijatelji. X Vjerujete li u ljubav za cijeli život? - Najlakše je vjerovati u ono čemu si barem jednom svjedočio u svojoj okolini.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sd-plus/stil/natasa-janjic-sve-u-zivotu-odlucujem-osjecajima-128233 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=0180d63efcc87d42fd0f4b3cd979b800937de078 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Nata%C5%A1a+Janji%C4%87%3A+Sve+u+%C5%BEivotu+odlu%C4%8Dujem+osje%C4%87ajima&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsd-plus%2Fstil%2Fnatasa-janjic-sve-u-zivotu-odlucujem-osjecajima-128233 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsd-plus%2Fstil%2Fnatasa-janjic-sve-u-zivotu-odlucujem-osjecajima-128233 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Dugo sam željela pjevati u showu HTV-a, a hoće li peti po redu biti sretan po mene, vidjet ćemo. Uvijek se rukovodim osjećajima u odlučivanju, poslovno i privatno - kaže Splićanka koja ne voli da novinari pišu o njezinoj vezi s Joškom Lokasom [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => GLUMICA IZ SPLITA Probila je led U SHOWU “ZVIJEZDE PJEVAJU“ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
StilGLUMICA IZ SPLITA Probila je led U SHOWU “ZVIJEZDE PJEVAJU“

Nataša Janjić: Sve u životu odlučujem osjećajima

Piše PSD.
27. ožujka 2011. - 21:12
Status jedne od najzanimljivijih (mlađih) hrvatskih glumica plamenokosa Nataša Janjić zacementirala je nizom odličnih uloga na kazališnim daskama, kao i na filmu. Samo se sjetite njezinih izvedbi u “Sve džaba“, “Kenjcu“ i “Sveti Georgije ubija aždahu“. Dok čeka nove filmske ponude ili moguću pozivnicu za “Shooting Star“ na idućem Berlinaleu, 31- godišnja Nataša je pustila glas u veoma popularnom televizijskom showu “Zvijezde pjevaju“ u paru s Markom Toljem.Priznali ste da ste dugo čekali pozivnicu za “Zvijezde pjevaju“ i napokon je dočekali u petoj sezoni showa.

- Ispala je nespretna konstrukcija, ne mogu reći da sam sjedila skrštenih ruku čekajući da me se netko sjeti, ali uvijek sam rado gledala kolege kako se zabavljaju u emisiji i priželjkivala ...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 19:20