StoryEditor
StilKONCEPTI

Citroen DS Wild Rubis: dijamant iz DS linije

Piše PSD.
17. travnja 2013. - 13:04
Konceptno vozilo DS linije Wild Rubis bit će predstavljeno na Salonu automobila u Šangaju. Nakon modela DS3, DS4, DS5 i konceptnog vozila NUMÉRO 9, Wild Rubis novi je izražaj DS linije. Usvojivši jedinstven i prepoznatljiv stil, koji se uz profinjenost i iznimnu završnu obradu odlikuje i maštovitošću te emotivnošću, on oplemenjuje DNA te linije. Koncept Wild Rubis nagovještava budući SUV DS linije.

Spoj snage i profinjenosti

Ta nova, jedinstvena i očaravajuća interpretacija SUV-a nenametljivo spaja snagu i profinjenost. Snažan i potvrđen spoj kvalitete ostaje dosljedan tijekom povijesti DS linije: bunt, neukrotivost, ali i težnja za perfekcijom i profinjenošću. Osmišljen upravo za hibridnu tehnologiju plug-in, koncept Wild Rubis diči se tehnološkim inovacijama koje će se moći doživjeti i otkriti u Šangaju.

Osmišljeno u Parizu, Konceptno vozilo novi je izražaj DS linije. Njegova dosad neviđena silueta objedinjuje snažne linije SUV-a s profinjenim crtama DS linije. Dugačka 4,7 metara, široka 1,95 m i visoka 1,59 m, posljednja Citroenova kreacija raspolaže izvanrednim međuosovinskim razmakom od 2,9 metara. Velikodušne dimenzije ulijevaju osjećaj moći i snage, a odgovaraju i stvarnim potrebama kupaca za performansama i polivalentnošću modela visoke klase. Na svojim 21-inčnim kotačima, postavljenim na 4 kuta vozila, u vožnji nudi nevjerojatan doživljaj.

Buntovan je i neukrotiv, no istodobno teži perfekciji i profinjenosti. Njegova je moć u kontrastu sa senzualnim linijama i zavodljivim detaljima. Toj novoj plemenitoj silueti u prilog ide jedinstven bočni kromirani potpis: krovni nosači vizualno ističu uzdignuće i pridonose osjećaju moći i snage. Krovni nosači uranjaju u karoseriju, prateći oblik stražnjeg blatobrana.

Prednji mu je dio karakterističan zbog maske naglašene trodimenzionalnom obradom. Maska se diči logom DS istaknutim svjetlom linijom. Prednja maska se zatim stapa sa svjetlima sa svjetlećim diodama. Ova jedinstvena svjetla, načinjena od triju pomičnih svjetlosnih modula, okružena su pomičnim pokazivačima smjera na donjem dijelu i osebujnim svjetlosnim potpisom na krajevima.

Straga se prvi put mogu vidjeti svjetla ugrađena u podižuća vrata. Poput dragulja, stakla stražnjih svjetala obrubljena su kromom, ističući tako svjetlosni potpis. U težnji za savršenstvom, profinjena igra svjetlosti na DS logotipu stvara osjećaj dubine.

Razrađeno do najsitnijih detalja, Konceptno vozilo Wild Rubis na najljepši mogući način utjelovljuje nasljeđe DS iz 1955. godine i profinjenost DS linije. U ovom su konceptnom vozilu objedinjena prepoznatljiva obilježja DS linije. Među najistaknutijima su kromirani bočni potpis, raznoliko oblikovani metalni detalji, svjetlosni potpis sprijeda i straga te obrada plemenitih metala, što se vidi na graviranim naplatcima koji predstavljaju pravo zlatarsko remek-djelo, pažljivo urezan DS logotip koji iščezava prema sredini kotača.

ZDRAVKO JURIČKO

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. siječanj 2022 21:13