StoryEditorOCM

BMW K 1300 S

Piše PSD.
18. studenog 2008. - 12:53

BMW je na INTERMOT sajmu predstavio i svoj model K 1300 S koji je njihov najjači serijski motocikl ikad proizveden!

Motor ovog motocikla je četverocilindrični a njegov radni obujam sada je narastao na punih 1.300 ccm te se iz njega istisne 175 KS i 140 Nm okretnog momenta pri 8.500 o/min. Težina novog K 1300 S modela iznosi 228 kilograma bez tekućina.

Ovaj motocikl koristio je za bazu model K 1200 ali su BMW-ovi tehničari primjenili mnogo novih komponenti tako da nije pretjerano reći da je ovo novi motocikl.

Ustvari, svaki dio ovog motocikla je dorađen ili potpuno obnovljen počevši sa dizajnom koji je sada sportskiji i rafiniraniji kao i s ciklistikom i tehničkim podacima.

Novi model posjeduje noviji sistem elektronski kontroliranog ovjesa koji se naziva ESA II. Radni obujam je povećan za preko 100 ccm s ciljem pojačanja maksimalne snage i okretnog momenta.

Tehničari su se pozabavili i reakcijom motocikla na odvrtanje ručice gasa koja je bila jedna negativna strana prošlog modela a koja je sada vrlo fluidna i bez ikakvih nepoželjnih trzaja.

ABS sistem dolazi u serijskoj ugradnji a ono što je još atraktivnije na ovom motociklu je novi sistem HP koji omogućava ubacivanje u niži stupanj prijenosa bez oduzimanja gasa kao i ASC sistem koji kontrolira proklizavanje stražnjeg kotača.

Nova je i instrument ploča koja posjeduje obilje informacija a za one malo zahtjevnije BMW nudi i HP instrument ploču koja je već viđena na modelu HP2 a koja na jednom velikom digitalnom displeju posjeduje sve potrebne informacije za vožnju cestom ili stazom.

Uz sve ovo BMW nudi i brdo dodatne opreme koja je hi-tech i koja će zadovoljiti zahtjeve i onih najambicioznijih kupaca.

alen vrdoljak
www.cro-moto.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. prosinac 2022 16:53