StoryEditor

NOVOGODIŠNJI PROGRAM HTV-a Pomirili se Rozga i Tolja, zapjevali Tarik i Lejla

Piše PSD.
29. studenog 2012. - 14:30
Premda nas od ispraćaja godine dijeli još cijeli mjesec, na HTV-u su se posljednjih desetak dana bacili na posao kako bi realizirali zabavni novogodišnji program u nadi da će i ovaj put, po uzoru na lanjski rezultat, imati najveću gledanost. Programsko-tehnička ekipa nacionalne televizije s domaćim je glazbenicima već snimila neka od specijalnih izdanja novogodišnjih emisija, koje je urednica Vesna Karuza-Podgorelec osmislila kroz imaginarnu priču o večernjem izlasku muškarca i žene.

- Lani smo realizirali najgledaniji novogodišnji program, a ovaj put će, čini mi se, biti još bogatiji i dinamičniji – u startu je naglasila urednica otkrivajući sadržaj HTV-ove silvestarske priče.

Vokalno čudovište

Izlazak imaginarnog para startat će nakon “Dnevnika” odlaskom na Filharmonijski bal, nakon čega će uslijediti specijalno izdanje “8. kata”. Voditeljica Daniela Trbović će na novogodišnju večeru za pamćenje pozvati ekskluzivne goste čija imena na Prisavlju još ne žele otkriti, a HTV-ov izlazak će se nastaviti odlaskom u disko – za tu prigodu specijalno izdanje emisije “Pjevaj moju pjesmu” voditelja Miroslava Škore uz asistenta Nikšu Bratoša. Domaćin Škoro u goste je pozvao niz popularnih izvođača koji bi pjesmom, svirkom i plesom trebali zadržati gledatelje uz HTV-ov program u najluđoj noći.

Emisija je osmišljena po uzoru na lanjsku, s dva humanitarna tima koji se bore za nagradu od 30.000 kuna. - Predsjednici žirija su Tony Cetinski i Oliver Dragojević, kako smo ih u šali nazvali “dvoglavo vokalno čudovište”, a koji će pjevati “Morsku vilu”, “Da mi je biti morski pas”... U timu “A” su Goran Karan, Jelena Miholjević, Sandra Bagarić, Vanna i Tarik Filipović, a u timu “B” Jelena Rozga, Nikša Kušelj, Marko Tolja, Massimo Savić i Marija Borić.

Duet Danijele i Graše

U rubrici “Jukebox” Sandra Bagarić i Marko Tolja pjevaju Mišu Kovača – nabraja Vesna Karuza-Podgorelec dio sadržaja Škorine emisije, u kojoj je sudjelovao i Akademski zbor zagrebačkog Filozofskog fakulteta “Concordia discors” s a capella izvedbama Vanninih, Tonyjevih, Massimovih i Oliverovih hitova. Novogodišnje izdanje Škorina showa obilježit će i dueti iznenađenja poput, primjerice, onog Jelene Rozge i Marka Tolje. Dvojac je zapravo na snimanju HTV-ova showa zakopao ratne sjekire nakon što je Tolja ljetos javno kritizirao kolegičin glazbeni stil i pjesmu “Dobitna kombinacija”.

Bračni par Lejla i Tarik Filipović izvest će duet “Tko je kriv” koji u originalu izvode njihova prijateljica Severina i Boris Novković, prvi put će zajedno pred javnošću glas pustiti i par Danijela Martinović i Petar Grašo (“Što je to od mene ostalo”), dok će Barbara Kolar i Duško Ćurlić zapjevati “Zamisli život u ritmu muzike za ples”. Snimljeno je i nekoliko plesnih iznenađenja, pa će tako svoju vještinu na plesnom podiju pokazati Miroslav Škoro, Marko Tolja, Danijela, Marija Borić, te šef HTV-ova benda Nikša Bratoš koji će s Tarikom ujedno i zapjevati “Tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac”.

- Malo smo zarotirali uloge, pa su se pjevači uhvatili i instrumenata. Massimo i Karan gitare, Tony bubnjeva... Ma sve je ispalo izuzetno veselo i vedro, a baza je isključivo hrvatska pop i rock glazba – ističe urednica projekta, napominjući kako će u završnici HTV-ova novogodišnjeg tuluma, nakon zabave u Škorinoj diskoteci, uslijediti “medleyji” satkani od napitnica, pjesama i napjeva iz narodne baštine u izvedbi zborova i klapa. Za kraj je, u maniri after partyja, predviđeno specijalno izdanje emisije “Garaža” s rockabillyjem i swingom.

mirela goreta
foto Dario Njavro/HTV

Zabava na kvadrat

      Kako kaže ona stara narodna – bilo je ludo i nezaboravno... Al’ stvarno! Nikad se još nisam ni u jednoj emisiji toliko izdivljao, isplesao i napjevao! Ekipa je bila fantastična i sjajno smo se zabavili. Stvarno smo proslavili kao da je Nova godina, pa i bolje. Ovaj show će sigurno zabaviti gledatelje. Dinamičan je, veseo, ima plesa i pjevanja i pozitiva šišti na sve strane. Svi skupa smo se zabavili na kvadrat – komentirao je Marko Tolja, koji će početkom 2013. i sam zasjesti u voditeljsku stolicu na Prisavlju.

‘Nadobudni’ amateri

       Uvjerena sam da će zadivljujući bend, izvrsni pjevači i mi “nadobudni” amateri, kao i gosti iznenađenja, te ponajbolji plesači zadržati gledatelje pred ekranima – kazala je nakon snimanja glumica Jelena Miholjević.

Bespoštedna zafrkancija

       Odličan omjer kvalitetnih zabavljača, glumaca i plesača, te raspoloženog domaćina Škore, jamstvo su dobre zabave za gledatelje. Neočekivane pjevačko-plesačke kombinacije i bespoštedna zafrkancija zabavit će sve generacije – smatra Vanna.

Upala mišića

      Još uvijek imam laganu upalu mišića jer sam plesala cijelo vrijeme! Dobila sam i novi nadimak od Jelene Miholjević – “poticajko”, jer sam sve poticala na ples. Odličan doček, nadam se da će nam svima 2013. biti bolja od 2012. – poželjela je Marija Borić. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2021 21:33