StoryEditor
Reflektorotkriće

Giuliano: Više sam tip za kopačke nego za plesne cipelice

Piše PSD.
14. studenog 2013. - 14:31

U drugoj emisiji popularnog showa “Ples sa zvijezdama“ zabljesnuo je splitski pjevač Giuliano Đanić otplesavši bečki valcer s partnericom Marijom Maričić čiju je izvedbu stručni žiri nagradio s visokih 35 bodova. Giuliano je, priznao nam je, bio puno bolje volje u odnosu na prvo izdanje emisije nakon kojega je bio vidljivo nezadovoljan.

As iz rukava

“Bio sam ljut nakon te emisije, nisam znao na koga sve dok nisam pogledao snimku. Zapravo sam se naljutio na sebe. Ali sam se zainatio, trebalo je raditi, krvavo zapeti“, smije se Giuliano čiji se trud na koncu i te kako isplatio. Dišpet je proradio i plesno-natjecateljski popravni je uspio - njegov “as iz rukava“ bio je bečki valcer, koji mu je sasvim “legao“, i to više nego cha-cha-cha iz prvog nastupa. Pjevač je pred strogim žirijem demantirao samoga sebe, postalo je sasvim razvidno, barem što se plesa tiče, kako nema “dvije lijeve noge“.

Plijenio je plesnim umijećem u crnom fraku i visokom elegancijom, što nisu propustili zadovoljno prokomentirati članovi stučnog žirija, kao ni voditeljski par Barbara Kolar i Duško Ćurlić nazvavši ga “čovjekom u fraku, gospodinom čovjekom“. Famozni frak mu je, očito, donio sreću... “Dobro sam se osjećao u fraku, preporođeno, drugi ja. Svi su me pitali što sam tako šutljiv...

Pa vidite da sam samo fin“, duhovito je dometnuo rasplesani splitski pjevač pred kamerama nakon silaska s plesnog podija. Glazbenika, koji je poznat kao neizostavni akter brojnih nogometnih humanitarnih utakmica, prilično je neobično iz subote u subotu gledati u plesnim cipelicama... Pitamo ga je li teže nositi njih ili kopačke.

Profesionalni amaterizam

“Moram priznati da mi je puno teže plesati nego igrati nogomet zbog jednostavnog razloga što se do sada nikada nisam bavio plesom i sve mi je to jako nepoznato. Dapače, otkrio sam da imam neke mišiće za koje nisam imao pojma da uopće postoje. I svi su upaljeni”, smije se Giuliano za čije je sudjelovanje u plesno-natjecateljskom showu zaslužna njegova plesna partnerica, profesionalna plesačica Marija Maričić koju je upoznao prije nekoliko godina. “Nadam se da pomalo ispunjavam sva Marijina očekivanja.

Stvarno se trudim i dajem sve od sebe na svakom treningu. U malo vremena treba naučiti dosta toga i jedini način da koliko-toliko to svladaš jest da zapneš kao konj, mijenjaš znojne majice i opet ponavljaš sve ispočetka.” Srećom, njegova mentorica, ističe Giuliano, ima milosti i ponekad mu pruži priliku da “udahne zraka“ s obzirom na to da plesne probe svakodnevno traju i do četiri sata. “Ma, Marija je savršena partnerica i ima veliko razumijevanje za moj profesionalni amaterizam.

Za sada odlično surađujemo, nema trzavica i neslaganja, a probe protječu u vedrom duhu usprkos najozbiljnijoj radnoj atmosferi“, priča Giuliano, koji se u posljednje vrijeme specijalizirao za HTV-ove showove. Bio je i mentor voditeljici Meliti Hrengek u showu “Zvijezde pjevaju” u kojemu su maestralno otpjevali Nirvaninu pjesmu “Smells Like Teen Spirit“...

Savjeti supruge

Je li zadovoljstvo veće u vokalnom podučavanju ili u slučaju uloge učenika u plesnom showu? “U mom slučaju je, ipak, lakše pjevati, ali mi je i veliko zadovoljstvo kad naučim neki korak za koji sam mislio kako nema teorije da ću ga svladati. Često iz mojih usta iziđe rečenica: “Mare, nema šanse da ja to otplešem, to je čista znanstvena fantastika.

Ne poznajem ni jedan od plesova koje nisam plesao do sada i za svaki pomislim: ’Majko mila u šta sam se uvalio’”, veli novopečeni plesač koji, usprkos elementarnom nepoznavanju materije, jedva čeka otplesati jive, sambu, rumbu, tango... U njihovu će mu učenju svakako pripomoći i supruga Kristina, koja je tijekom života u Zagrebu izgradila uspješnu karijeru kao članica plesne skupine Tihane Škrinjarić. Kao plesna pedagoginja i koreografkinja je nakon udaje i preseljenja u Split osnovala vlastiti plesni studio ni ne sluteći da će jednog dana od nje profesionalni savjet zatražiti i - suprug.

senka bakota
FOTO PRESS HRT

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

21. listopad 2020 01:24