StoryEditorOCM
ShowbizMILJENIK PUBLIKE

Zbog Baby Lasagne je jučer ‘gorio‘ Zagreb, Nema u Švicarskoj dočekalo samo osoblje na aerodromu, pogledajte video!

Piše I. P.
13. svibnja 2024. - 11:11

Baby Lasagnu već u avionu za Zagreb dočekala je torta, a pilot mu je čestitao na uspjehu na Eurosongu.

Marko Purišić potom se panoramskim autobusom zaputio na Trg bana Jelačića gdje su ga dočekale tisuće. Prije njegovog dolaska nastupali su Emilija Kokić i Let 3, a ganuti Marko nije mogao vjerovati koliko se ljudi skupilo na Trgu.

- Mislio sam da će na aerodromu biti 20-ak ljudi, a na Trgu 100-tinjak. Hvala vam na svemu, nadam se da ste zadovoljni, mi smo samo klinci - rekao je Marko koji je potom zaplakao na pozornici, a tješila ga je njegova ekipa. 

image
Tomislav Krišto/Cropix

Razlika između sveukupnih bodova za nas i za Švicarsku bila je 44. Hrvatska je ukupno osvojila 547 bodova, a Švicarska 591. Švicarac Nemo s pjesmom "Code" osvojio je 365 bodova žirija, a Baby Lasagna 210 bodova. Samo dvije države dale su našem Marku Purišiću po 12 bodova. Po 12 bodova Baby Lasagni dali su Cipar i Srbija. Slovenci su nam dali tek 6 bodova, a zanimljivo je da smo mi Švicarskoj dali 0 bodova, a oni nama osam. Neke države nisu nam dale ni boda. Premda je Baby Lasagna rasturio na eurovizijskoj pozornici, Norveška, San Marino, Španjolska, Grčka, Portugal, Belgija nisu nam dali niti jedan bod.

Ipak, Baby Lasagna je aposlutni pobjednik publike s najviše dobivenih, 337 bodova. Od čak devet zemalja dobili smo 12 bodova. To su: Albanija, Austrija, Azerbajdžan, Danska, Island, Irska, Norveška, Srbija i Slovenija. Švicarska je po glasovima publike od samo jedne zemlje dobila 12 bodova i to je Ukrajina. 

Da nema žirija i da se gledaju samo glasovi publike, slika bi bila puno drugačija. Baby Lasagna bio bi prvi s 337 bodova, na drugom mjestu bio bi Izrael s 323 boda, zatim Ukrajina s 307 bodova, Francuska s 227 bodova, a Švicarska tek na petom mjestu s 226 bodova publike.

I dok je Baby Lasagna za Hrvate apsolutni pobjednik Eurosonga zbog čega su mu priredili spektakularan doček, pobjednika Eurosonga u Malmöu, Švicarca Nema, na aerodromu u Zürichu dočekalo je samo - osoblje. 

@marceloruffino1 Nemo arriving in Zurich Airport on the flight of Swiss: Copenhagen - Zurich #fyp #viral #nemo #swiss #eurovision #eurovision2024 #zurich #music #swiss #airport ♬ original sound - Marcelo Ruffino
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 15:21