StoryEditorOCM
Showbiz‘zauvijek autor‘

Vjekoslava Huljić otkrila kad se zaljubila u Tonča, u stanu pokazala mjesto kraj peći: Ovdje mi se upalila lampica...

Piše SCENA SD
22. svibnja 2024. - 09:03
Vjekoslava s voljenim Tončem (lijevo) i kao mlada djevojka u koju se mladi glazbenik ludo zaljubio. On je imao 18, a ona 16, 5 kad su postali parCropix, Screenshot HRT

Vjekoslavu Huljić sinoć smo gledali kao "domaćicu" u serijalu "Zauvijek autor" na HTV-u, koja je u domu Huljićevih na splitskim Gripama ugostila scenarista i redatelja Tonija Volarića i štošta mu ispričala o svome stvaralaštvu, načinu na koji piše, o ljubavi prema pisanoj riječi i književnosti koja je u njoj postojala oduvijek.

Između ostaloga, Vjekoslava je ispričala da se sjeća gdje je točno napisala kultne stihove "Dvaput sam umra", koje je maestralno "u život vječni" lansirao Oliver.


"Kad mi je Tonči dao tu pjesmu... Točno znam gdje sam bila kad sam napisala te riječi, evo ovdje metar dalje, bila je zima, kraj ove peći sam bila... Hodala sam, mislila sam... i točno znam tu je bilo. I tu mi je palo na pamet ‘dvaput sam umra, prvi put kad sam je vidija ja, drugi put kad je otišla...‘.

image

Vjekoslava na snimanju emisije

Screenshot

Bilo bi smiješno da je tu pjesmu pjevala neka žena: ‘Dvaput sam umrla...‘ nema uopće tu snagu koju ima ovako... Normalno, ima još duplo veću snagu jer ju je Oliver otpjevao i nekako je s tom ta emocija otišla u svemir s njegovom izvedbom" - ispričala je, između puno toga zanimljivoga, Vjekoslava Huljić.

image

Vjekoslava i Tonči su, životno i stvaralački, ‘dobitna kombinacija‘. Baš kao naslov pjesme Jelene Rozge

Tom Dubravec/Cropix

O njoj kao osobi i njezinom stvaralaštvu, s puno emocija je pričao suprug Tonči, najbolja prijateljica Tatjana Kljenak, Doris Dragović, Danijela Martinović, Petar Grašo, Jelena Rozga, Jole...

image

Petar Grašo u dokumentarcu je govorio o Vjekoslavi. Tada joj još nije bio zet, ni otac njene unučice Albe

Screenshot

Serijal "Zauvijek autor", utorkom u 20 i 15 na HRT-u 1, jako zanimljivom osobnom i profesionalnom pričom prošlog tjedna otvorio je Gibonni, a nakon Vjekoslave, na rasporedu su Zrinko Tutić, Alka Vuica, Neno Belan, Zlatko Tanodi, Miroslav Rus, Siniša Leopold, Saša Antić, Mladen Tarbuk, Berislav Šipuš Frano Đurović.

Scenarist i redatelj Toni Volarić pozornost je privukao objavljivanjem dokumentarnog filma o legendarnom novinaru Slobodne i tekstopiscu Momčilu Popadiću, 2018., a onda i dokumentarcima o Oliveru, Zdenku Runjiću, Dinu Dvorniku, Arsenu, Vici Vukovu i mnogim drugim velikanima.

image

Vjekoslava i Tonči Huljić u društvu Jelene Rozge na lanjskim Melodijama Jadrana u Galeriji Meštrović

Joško Šupić/Cropix
image

Vjekoslava potpisuje svoju knjigu ‘La petite Marie‘ na promociji

Lucija Očko/Cropix
image

Hana, Tonči i Ivan Huljić u majčinom carstvu knjiga

Lucija Očko/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 05:44