StoryEditorOCM
Showbiznakon 25 godina

Kraljica TV ekrana s knedlom u grlu priznala čega se srami: ‘Ovo me posebno muči!‘

Piše S.N./ JL
15. svibnja 2024. - 11:35

Apsolutna kraljica televizijskih "live" formata Oprah Winfrey u nedavnom je intervjuu priznala kako je tijekom svoje karijere uporno promovirala "kulturu dijete" i kako zbog toga najviše žali kad razmišlja o emisijama koje je radila tijekom 1980-ih, prenosi Jutarnji.

Više puta proglašavana jednom od najutjecajnijih osoba na svijetu, sedamdesetogodišnja je Oprah otvoreno govorila o svojim naporima da izgubi prekomjernu težinu i da nakon mršavljenja održi zdravu težinu. Tijekom karijere bila je svjesna kako je izrugivanje njezinoj težini bio "gotovo nacionalni sport" tijekom dva desetljeća.

image
Frederic J. Brown/Afp

- Priznajem da sam čitavih 25 godina bila vrlo revan sudionik u održavanju kulture dijeta preko svih svojih platformi, preko magazina i preko TV emisija. Doprinosila sam tome. Ne mogu ni nabrojati koliko sam emisija o gubljenju težine ili ‘makeoverima‘ napravila i to je gotovo bio zaštitni znak tijekom mojeg rada na televiziji - rekla je Oprah.

Najviše žali za epizodom The Oprah Winfrey Showa snimljenoj 1988. kad je na pozornicu izvela vagon masti kako bi dočarala koliko je težine nedavno izgubila zahvaljujući tekućoj dijeti i vježbi.

Rekla je da se mjesecima izgladnjivala i priznala da je slala poruke o izgladnjivanju tekućim dijetama i postavljala standarde koje nitko - pa ni ona sama - nije mogao slijediti. Već idući dan, kaže, kile bi se počele vraćati.

- Znam što sam učinila i sada to želim ispraviti - kazala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. svibanj 2024 23:27