StoryEditorOCM
ShowbizESKALACIJA SUKOBA

‘Ne spominji mi sina više nikad!‘: povijest rata između Severine i Karleuše. Upućeni tumače zašto je zamrzila Splićanku

Piše Ivana Prgomet
27. svibnja 2024. - 13:29

Srpsku folkericu Jelenu Karleuša jako je isprovocirala UN-ova rezolucija o Srebrenici do te mjere da se iznova okomila na Severinu i na svom Facebook profilu objavila njen intervju od prije dvije godine u kojem je Splićanka govorila o genocidu.

"Severina, a zašto je tebi bitno da li se koristi riječ zločin ili riječ genocid? Zašto se ti baviš presuđivanjem, što je bilo i s pojašnjavanjem?! Ako je samo do para i odštete(?!) koliku je odštetu tvoja država platila Srbiji za Jasenovac? Da li se naplaćuje na tonu mesa ili na broj ljudi? Koliko košta na primjer milijun života? Koliko za milijun Srba i da li hoćete popust jer je bilo i Židova? Romi gratis? Tražite li popust na količinu i utrošeni trud jer baš je bilo potrebno mnogo volje i truda da se postigne ta cifra u samo jednom logoru!", napisala je bijesna Karleuša. 

Za genocid se krivi čitav narod. Tko ti kaže da se Srbija u toj rezoluciji ne spominje, zašto bi onda Srbija platila odštetu?! Hmmm? Malo logike, lutko, koristi glavicu i za razmišljanje, ne samo za botox. A Srbi, narod koji je najviše stradao u 20. vijeku, mogu samo da budu veliki, ponosni, časni narod. Ne genocidan narod.

Jer taj žig neću nositi, ni ja ni moja djeca ni moji unuci jer u moje ime nitko nije ubijao nevine ljude u građanskom ratu u Bosni s kojim ja nemam ama baš nikakve veze! P. S. A i tvoj sin, koji je Srbin, nosit će taj žig, ako se ta historijski nepravda desi! Pokušaj da se ne trudiš više da budeš ovoliko ‘pametna‘.", iznjela je ne baš shvatljivim slijedom misli Karleuša.

Severina isprva nije reagirala, a onda joj je uputila slijedeću poruku: ""Velika muka natjera čovjeka na tugu i beščašće. Jedi taj SNS sendvič i ne spominji mi sina više nikad."

Severinini suradnici rekli su nam da pjevačica nema namjeru dalje komentirati Karleušu. Pokušali smo doznati zašto se Seve Karleuši našla na tapetu, no upućeni nam kažu da Karleuša očito ima "prebačaj", jer donedavno je simpatizirala Severinu.

Iako opet, s druge strane, prethodno ju je pljuvala. 

Nije poznato zbog čega je Karleuša točno počela mrziti Severinu. Upućeni nam kažu da nema nekog razloga, osim toga što "Karleuša želi biti u centru pozornosti". 

Prije nekoliko godina Seve i Karleuša gostovale na koncertu Saše Matića u Beogradu. Karleuša je tad pored Seve prošla kao pored turskog groblja. Nije ju pozdravila. Poslije je izjavila kako nije prepoznala Severinu. 

"Prošla sam, kako kažu, ‘nijemo’ i bez odgovora pored nje samo zato što je nisam prepoznala. Sorry. Nema zle krvi. P.S. pozdrav i za Seve i za Kebu" - izjavila je tad Karleuša.

Godinu poslije opet je prozivala Severinu. Publiku u Njemačkoj pozdravila je riječima: "Hvala vam svima što ste došli u ovako velikom broju. Tko nije mogao ući, slobodno neka ide kod Severine, tamo ima mjesta".

Bilo je tu još toga. Prije sedam godina Karleuša je moralizirala oko toga što je Sevi procurio privatni filmić 2004.

"Dama ne može biti žensko koje je snimilo hard-core pornić", pisala je Karleuša na Twitteru aludirajući na Sevu.

Razlog napada bio je taj što je Seve prije nje objavila duet s MC Sajsi, koji je Karleuša planirala. 

Potom je prije nekoliko godina Karleuša iznenada okrenula ploču i počela simpatizirati Severinu.

- Severina je jedna od rijetkih žena koja stvarno pod jedan zna nositi ono što njoj stoji. Da ne nosi ono što je trend, nego da trend prilagodi sebi tako da izgleda da ona iznosi taj trend, a ne suprotno, i to je meni jako bitno. Ja se često inspiriram Severininim Instagramom. Gledam što bih ja odjenula. 

Karleuša je tad otkrila i da je blokirala na Instagramu riječkog dizajnera Juraja Zigmana jer se, kako je rekla, umislio.

- Blokirala sam ga na Instagramu, morala sam. Toliko se uzvijezdio otkako je došao do Cardi B i ostalih svjetskih zvijezda. Zaboravio je na mene pa je sad na mjerama - rekla je.

Karleušin najnoviji bijesni ispad prema Severini u konačnici se pretvorio u njen rat s još uvijek aktualnim suprugom, bivšim nogometašem Duškom Tošićem.

Naime Seve je pored toga što je upozorila Karleušu da joj ne spominje sina objavila i poruke koje joj je slao Tošić na Facebooku. Tošić se sad počeo ‘prati‘ da je htio Sevu pozvati da njemu i njegovom društvu pjeva na jahti u Turskoj. 

Prema njegovim riječima, bliski prijatelji su mu predložili da bi najbolje bilo da angažira Severinu da im pjeva na jahti.

- Kupio sam nedavno jahtu koja je parkirana na Bosporu i htio sam napraviti proslavu povodom toga, a moji prijatelji iz ”Whats up” grupe su predložili da nam Severina pjeva. Eto, to to je razlog mog kontakta - rekao je Tošić za Kurir.

Tošić u objavama na Instagramu tvrdi da je njegov skori razvod od Karleuše sporazuman. Podsjetimo, do razvoda je došlo nakon Karleušine afere s nogometašem Ognjenom Vranješom kojem je slala eskplicitne fotografije, a koje su procurile u javnost. Karleuša pak sad tvrdi da je ona inicijator razvoda. Svakako Tošić je sad prvi put komentirao razvod, a kako kaže javnost će uskoro doznati pravu istinu o njihovom odnosu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 03:57