Županija za tebe
ŽUPANIJA ZA TEBE

Županija za tebe pretvara ideje u realnost: Obitelj Radoš pokrenula posao na djedovini

StoryEditor
Piše PROMO
22. travnja 2021. - 00:00

Splitsko-dalmatinska županija u sklopu projekta Županija za tebe nudi razne poticaje za sve njezine stanovnike.

Zahvaljujući mjeri potpore u osnivanju i razvoju malog gospodarstva na području županije u proteklom razdoblju, dodijeljeno je čak 747 poticaja koji su pomogli stanovnicima u gradnji boljeg života. Prosječan iznos potpore tako je iznosio 18.536,06 kuna dok je vrijednost svih potpora iznosila ukupno 15.800.000,00 kuna.

U stvaranju OPG-a Županija za tebe do sada je osigurala Program potpore osnivanju OPG-a na području Splitsko-dalmatinske županije koja nudi potporu prvih pet godina rada, uz plaćene obveze mirovinskog i zdravstvenog osiguranja, potporu nositelju ili članu OPG-a i 90% plaćenih godišnjih obveza (maksimalno 6.000,00 kuna).

Razvoju gospodarstva pridonosi Program potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju i Program pomoći-potpore OPG-a na području županije.

Korisnik ovih mjera upravo je OPG Radoš Mirko iz Aržana koji se bavi uzgojem mliječnih koza i preradom mlijeka na gospodarstvu.

- Korisnici smo više mjera Splitsko-dalmatinske županije i zahvaljujući njima ostvarila se naša namjera da ostanemo i živimo tu u Aržanu – kazala je Lucija Radoš, članica ovog OPG-a.

Ovo je samo jedan od mnogih primjera zadovoljnih korisnika mjera, a to uskoro možete postati i vi. Oživite svoje ambicije i posjetite stranicu Županija za tebe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 06:34