StoryEditorOCM
PromoVečeri dalmatinske pisme

Uz Iću, Cambi i Kaše – u Malom mistu pivat će se pisme naše

Piše VDP
8. srpnja 2024. - 09:20

Festival Večeri dalmatinske pisme Kaštela godinama je mjesto gdje se klape mogu izraziti na drugačiji način. Koliko i kako drugačiji, prepuštali smo klapama na volju, a uvijek se vodilo računa da pjesma bude kvalitetna i da se dobro izvede. Mi smo se prilagođavali klapama, klape nama, a publika je uživala tako da su ti postulati ostali kao preduvjet cijele naše glazbene priče koja spaja tradiciju, nove trendove, ljubav i Dalmaciju.

S obzirom da smo lani na jubilarnom, 25. festivalu Večeri dalmatinske pisme Kaštela napravili zaokret i vratili nove skladbe na našu pozornicu, a isto se pokazalo zanimljivim i klapama i publici, ove godine nismo imali što mijenjati. Opet je uvertira jedan kvalitetni pop koncert dalmatinske pisme u subotu, a u nedjelju će se 20 klapa natjecati za nagrade žirija i publike sa novim skladbama.

Za prvu večer festivala koja će se održati 20.07. odabrali smo Ivicu Sikrića Iću, čovjeka koji je potekao iz klapskog svijeta, koji je karijeru stvorio upravo na onim vrijednostima koje i mi njegujemo, a to su ljubav prema pismi i Dalmaciji. Način na koji Ićo pjeva svoje pjesme i emocija koju proživljava i dijeli sa publikom uistinu su jedinstveni i uvjereni smo da ćemo svi zajedno uživati u njegovom samostalnom koncertu. Bit će tu i starih i novih hitova, a vjerujemo da će i naša publika zapjevati i uživati.

image

Ivica Sikirić Ico
 

Luka Gerlanc/Cropix

U tom veselom i opuštenom modu po završetku koncerta spustit ćemo se svi skupa na kambelovsko Brce gdje ćemo zapjevati i zaplesati uz „meštre od fešte“ klapu Partenca.

Drugu večer koja će se održati 21.07. otvoriti će klapa Cambi a zatvoriti klapa Kaše. Između njih za brojne nagrade žirija i publike natjecat će se još 18 klapa. Sve su to poznata lica s naše pozornice i ne bi posebno izdvajali nikoga jer su skladbe uistinu dobre  i kako je naš žiri predvođen umjetničkim ravnateljem festivala Andrijom Akrapom, imao težak posao pri odabiru, vjerujem da će i naša publika imati težak zadatak prilikom glasanja, ali s obzirom na dosadašnja iskustva sigurni smo da će dobro odabrati. Ono što nas čini sretnim je da ćemo opet imati festivalsko izdanje Scardone sa 20 vrhunskih skladbi od kojih će neke zasigurno dugo potrajati i u eteru naših radijskih postaja i u srcima naših vjernih pratitelja. Sve će se skladbe izvoditi u živo uz naš iskusni orkestar kojim će ravnati Tonči Tranfić,  a sam program vodit će Mariola Milardović Perić i Duško Ćurlić.

U showtimeu za vijeme odabira laureata svi ćemo se skupa podsjetiti na bezvremenske hitove koje će nam na intiman način, uz klavir i gitaru donijeti bard naše scene, gospodin Đani Maršan i tako cijeloj ovoj večeri dati još jednu notu posebnosti. Kada navednom dodamo veliku pozornicu u našem malom mistu, vrhunski zvuk i rasvjetu te poseban ambijent poljane kraj crkve sv. Mihovila u Kaštel Kambelovcu – onda više ne treba ništa dodat, samo se prepustit dobroj glazbi.

Adriaticket.hr već prodaje ulaznice na internetu, a od 06.07.  su i na našim prodajnim mjestima – hotel Baletna škola u Kaštel Kambelovcu i caffe bar Gajo u Kaštel Starome. Pred sam festival prodavat će se i na ulazu, ali sudeći po interesu nismo sigurni koliko će ih biti stoga požurite i pridružite nam se!

image

Izvođači VDP

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. srpanj 2024 09:33