StoryEditorOCM
Promovečer za pamćenje

Klape Berulia i Marjanke odnijele nagrade iz Kaštela u Brela i Split

Piše promo
22. srpnja 2024. - 15:53

Na 26. Večerima dalmatinske pisme Kaštela, nakon izvrsnog koncerta Ivice Sikirića Iće koji je u subotu zagrijao atmosferu u Kambelovcu, u nedjelju su se na veliku kaštelansku pozornicu popele klape i uz bend festivala VDP-a napravile večer za pamćenje u Kaštelima.

image

Ivica Sikirić

Ivana Topić

U predivnom ambijentu na poljani pokraj crkve sv. Mihovila za koju se u nedjelju tražila karta više, ovu festivalsku večer otvorila je klapa Cambi sa skladbom Sunce na rukama, autora Matka Šimca, a nakon nje nastupila je klapa Sv. Jeronim iz Kaštel Gomilice sa skladbom Naša mater autora Josipa Bralića, koji je ujedno i ravnatelj festivala VDP Kaštela.
image

Klapa Sv. Jeronim

/Slobodna Dalmacija

Ove su dvije klape iz razloga povezanosti sa upravljačkom strukturom festivala nastupile revijalno, a nakon njih počela je borba za glasove publike i simpatije stručnog vijeća.  Ukupno je pjevalo 20 klapa od Skale iz  Trsta (IT), preko Rijeke, Paga, Zadra, Trogira, Splita, Siska…sve do krajnjeg juga i dubrovačke klape Kaše koja je na ovom festivalu već godinama i uvijek osvaja zapažene rezultate.
image
Ivana Topić

ogatstvo raznolikosti zadalo je težak zadatak stručnom vijeću koji su na koncu upravo Kaše i skladbu Ti si moja sudbina nagradili trećom nagradom, klapu Štorija za skladbu Budi mi smiraj  drugom, a klapu Berulia sa skladbom Ne daj da odem prvom nagradom.
image

Josip Bralić i klapa Berulia

Ivana Topić

Ni publika nije bila daleko od žirija tako da su svojim glasovima trećima proglasili klapu Sol sa Paga sa skladbom More mojih orgulja, drugu nagradu dodijelili su Berulii,a prva nagrada ove godine nije mogla pobjeći skaldbi Biži ća koju su na jedan, publici posebno simpatičan način otpjevale Marjanke iz Splita.
image

Klapa Marjan

Ivana Topić

Pored navednih klapa nagrađene su i klapa Kolapjani za pjesmu Znam nagradom HR Radio Splita, Berulia nagradom orekstra za najbolju skladbu, Fjoret za najbolju izvedbu za skladbu Vrime nosi, vrime daje, Munita za najbolji aranžman za skladbu Ovo je Dalmacija te Vjekoslav Alilović za najbolje stihove pjesme Barba Jere koju je otpjevala klapa Sv. Jakov Jadranovo.
image

Đani Maršan

Ivana Topić

Kao poseban poklon posjetiteljima gospodin Đani Maršan održao je jedan mini koncert za vrijeme odabira laureata, nakon čega se publika pomalo uputila svojim kućama, a klape na zasluženi after party u dvorac Rušinac u Kaštelima. Kako nam je kazao ravnatelj festivala, uspjeli su u svoj namjeri da Kaštela potvrde da su vrhunska pozornica za lansiranje novih klapskih hitova, Kaštelani i njihovi gosti vjerna publika ovakvoj vrsti glazbe, a klape dobrodošle i uvijek rado primljeni gosti.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. srpanj 2024 15:53