StoryEditorOCM
Promomuhe, komarci, mravi

EFFECTNO ZAŠTITIMO SVOJE OD SVIH VRSTA INSEKATA!

Piše PSD.
1. srpnja 2024. - 15:00

Nametljivi se gmizavci prikradu u naš dom, napadnu našu hranu i uzrokuju štetu. Osim toga, neki kukci i bolno ubadaju, njihove izlučevine izazivaju alergijske reakcije, a mogu biti i prenosioci različitih bolesti. Oslobodite ih se pomoću suvremenih Effect proizvoda koji udružuju najbolju tehnologiju i razumijevanje ponašanja štetnika.

Za muhe, komarce, mrave, žohare, stjenice…koristimo Effect mehaničku zaštitu i efikasne insekticide.

Zaštita od muha i drugih gmižućih i letećih insekata

Muhe se povezuje sa štetnim organizmima poput gljiva, bakterija, virusa, protozoa i nematoda. Navedene patogene prenose osobito putem usnog aparata, izmeta i nogu. Za ovu je vrstu karakterističan i izuzetno velik broj potomaka. Suprotno općem mišljenju, sve muhe ne ubadaju. To čini samo stajska muha, koja živi u neposrednoj blizini domaćih životinja.

Mehanički proizvodi na sadrže insekticidne aktivne tvari, za njih je karakteristično da imaju ljepljivu površinu na koju se muhe zalijepe.

- Mehaničke lovke koje preporučamo su: Effect kućni muholovac, koristi se u tavanskim prostorima i smočnicama. Za istrebljivanje štetnika na većim površinama i u stajama, staklenicima, savjetujemo upotrebu Effect velikog muholovca ili Effect muholovca u roli. Proizvod se može koristiti i na mjestima gdje inače uporaba insekticida nije preporučljiva.

- Insekticid koji pruža zaštitu u zatvorenim prostorima je Effect aerosol univerzalni insekticid koji ujedno i ugodno miriše i lako se koristi. Ako želimo direktnu primjenu insekticida na površinu, radije upotrijebimo Effect univerzalni insekticid s raspršivačem, koji raspršimo po svim površinama u stanu (vratima, zidovima, tlu...) odnosno posvuda gdje je zadržavaju muhe i drugi insekti. Proizvod djeluje kontaktno i ima produžen učinak, primi se za površinu u tako osigurava dugotrajnu zaštitu.

Za veće prostore koristimo i Effect ULTIMUM koncentrat, koji ima nevjerojatnu snagu obaranja gmižućih i letećih insekata kao što su: mravi, žohari, stjenice, komarci, buhe, muhe... Proizvod se razrjeđuje s vodom i potom se njime prskaju mjesta na kojima se zadržavaju insekti. Insekticid ima produljeno djelovanje te je učinkovit još nekoliko tjedana nakon nanošenja. Posebno efektno djeluje za uništavanje grinja i stjenica, koje donosimo na prtljazi s putovanja, ljetovanja i slično a jako se brzo razmnože i teško ih se riješiti.

Borba s mravima

image

Dobra klopka za mrave

Mravi se vole zadržavati u pukotinama zidova, tlakovcima, među parketom…. Mravi, kao i svi kukci koji žive u većim zajednicama, prilikom traženja hrane primjenjuju poseban način sporazumijevanja i označavanja puta. Ako dobro poznajete njihovu logiku, možete im uspješno presjeći put. U ponudi je Effect klopka za mrave, sadrži sredstvo koje se prenosi s mrava na mrava, a oni ga prenose u gnijezdo gdje je izvor problema. Mamac se sastoji od gela koji ne curi iz mamca i stoga nije opasan za ljude i naše kućne ljubimce i stanovanje. Prilikom postavljanja mamaca slijedimo pravila postavljanja hrane na putu gdje se mravi kreću. To će vam dati 100% učinak na razdoblje od čak 3 mjeseca.

I na kraju, a protiv mrava, NEOPERMIN je najstarije te najučinkovitije sredstvo protiv svih vrsta mrava i drugih sličnih insekata.

image

Neopermin sredstvo protiv svih vrsta mrava

Ugrožene ose i stršljenovi su najopasniji

Ose nam često dođu u goste ako se u blizini nalazi zrelo voće, slatko piće ili hrana. Ose postanu agresivne ako ih uznemirimo i kad brane svoje gnijezdo. Ako se u blizini naše kuće ili vrta nalazi osinje gnijezdo, problem će biti veći jer se u njemu može nalaziti do dvije stotine jedinki. Gnijezda najčešće nalazimo u potkrovljima, u dimnjacima i pukotinama između zidova. Važno je da ih odmah tretiramo. U tu svrhu upotrijebimo Effect Insekticid aerosol protiv osa i stršljena, kojim je moguće prskanje iz daljine, manjim od 400 ml 4 – 5m i velikim aerosolom od 750 ml na udaljenost od 6m. Prskamo ih u ranim jutarnjim satima, kad su manje aktivne, ili kasno uvečer, kad je većina osa već u gnijezdu, u intervalima od po pet sekundi. Takav je način sigurniji, a omogućava nam da pogodimo i teže dostupna mjesta. Posebna formula dviju tvari u insekticidu uzrokuje neposredno uništenje osa, a ima i produljeno djelovanje. Također učinkovito djeluje i na stršljenove i njihova gnijezda.

100% EFFEKTIVNO PROTIV KOMARACA I KRPELJA!

Nametljivi insekti napadaju hranu i uzrokuju štetu. Osim toga, neki kukci bolno ubadaju, a mogu biti i prenosioci različitih bolesti. Oslobodite se nametljivaca pomoću suvremenih Effect Protect proizvoda koji udružuju najbolju tehnologiju, razumijevanje ponašanja štetnika i prilagođena formula protiv komaraca čak i za osjetljive korisnike.

Bacc. ing. agr. Milica Sekulić, savjetnica za Plantellu - Unichem Agro.d.o.o.

info@plantella.hr, 092 194 1694, Plantella.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. srpanj 2024 15:02