StoryEditorOCM
Promo arhiv16. listopada

U Splitu počinje Dalmatia Film Festival, probrani repertoar besplatan za sve posjetitelje

Piše Promo
16. listopada 2019. - 09:00

Dalmatia Film Festival završava ovogodišnju sezonu s četverodnevnim programom u Splitu, u dvorani kinoteke Zlatna vrata od 16. do 19. listopada. Splitska publika ima priliku vidjeti izbor najboljih filmova prikazanih tijekom ljetne sezone DFF-a, a tu su i neka ekskluzivna iznenađenja.

DFF se i ove godine može pohvaliti vrhunskim programom kratkih filmova najnovije produkcije, među kojima su dobitnici nagrada s brojnih svjetskih festivala. U četiri dana, biti će prikazano preko 30 kratkih filmova koji se odlikuju raznovrsnim temama i žanrovima, a zajednički im je svjež i originalan pristup.Tri filma među njima, žiri će proglasiti pobjednicima ovogodišnjeg festivala.

Od dugometražnih ostvarenja, gledatelji u Splitu mogu napokon vidjeti filmove koje je DFF premijerno prikazao ovog ljeta na svojim prethodnim postajama. Pažnju će zasigurno izazvati talijansko-hrvatska koprodukcija "Likemeback", film o kojem se dosta pisalo zbog provokativnosti i aktualne tematike utjecaja društvenih mreža na život mladih, kao i zbog činjenice da je u cijelosti sniman u Dalmaciji. Posebnu preporuku zaslužuje i realistični i napeti belgijski triler "Pod sjenom sumnje".

 

Kao posebnu zanimljivost vrijedi istaknuti ekskluzivno predstavljanje projekta nastalog u vlastitoj festivalskoj produkciji. Riječ je o 8-minutnom promotivnom filmu "Kaštela - Seven Reasons to Visit", inspiriranom s legendom o Miljenku i Dobrili.Ovaj promotivni turistički spot je rađen u maniri pravog igranog filma i kroz povijesnu rekonstrukciju i šarmantnu priču prikazuje Dalmaciju kakva je bila nekada i kakva u tragovima postoji i danas.

 

Program DFF-a započinje svake večeri u 19 sati, a ulaz na projekcije je besplatan. Kompletan raspored i program, zajedno s opširnijim informacijama o svakom filmu, možete vidjeti na web stranici festivala:

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 08:37