StoryEditorOCM
Promo arhivVIKEND RESTORANA 2019.

Stiže nam i treća gastro fešta na kojoj ćete uživati u vrhunskim okusima

Piše MSD
8. veljače 2019. - 18:03

Manifestacija "Vikend restorana" koji Slobodna Dalmacija dogovara sa najboljim splitskim ugostiteljskim objektima ususret Valentinovu, postala je tradicija koja se ne propušta. Zašto? Zato što vas i ovoga puta čekaju nezaboravni jelovnici "skrojeni" samo za ovu prigodu, a koji će poslužiti kao prava uvertira u nadolazeći praznik ljubavi. Dakle, 8. 9. i 10. veljače rezervirajte stol u jednom od deset restorana koji sudjeluju u ovom odličnom gastroprojektu. Svi su se istinski potrudili i složili odlične kombinacije a najveća dilema bit će izabrati u koji otići.

A evo i popisa : Biberon Sushi&Bar, Conlemani, Fabrique, Kadena, Kaštil Slanica, Noštromo, Terminal F, Olive Tree, Re di Mare i Zrno Soli.

Uživajte u svakom zalogaju...



Biberon Sushi & Bar

Jelovnik 1

Predjelo: Miso juha
Glavno jelo: Uramaki sushi - Biberon roll
Desert: Choko lješnjak/choux punjen nježnom kremom od lješnjaka, preliven tamnom čokoladom

Cijena - 99 kn


Jelovnik 2

Predjelo: Tatar tuna i ebi tempura
Glavno jelo: Uramaki sushi - Philadelphia roll
Desert: Zen piramida/prhko tijesto, lagani mousse sa tonkom, pistachio biskvit, višnja žele

Cijena - 119 kn

Rezervacije: 021 280 448, book.sushi@biberon.hr



Conlemani, LE MERIDIEN LAV

Jelovnik 1

Predjelo: Napolitanski prstići punjeni Milanskom salamom, hrskavo tijesto s buffalo mozzarelom, grilana foccacia, pesto od bosiljka s pinjolima, pikantni umak od sušenih rajčica
Glavno jelo: Juneće „braciole“ sa svježim bosiljkom, pire od cannellini graha s pečenim češnjakom i parmezanom, umak od crvenog vina
Desert: Cassata Ricotta (Baršunasta Cassata s Ricotta sirom)

Cijena: 119 kn


Jelovnik 2

Predjelo: Trgana mozzarella, povrće na žaru, pečene mini rajčice, maslinovo ulje
Glavno jelo: Lagano pečeni jadranski kokot, pečeni komorač, mladi krumpiri,vinski umak, salata
Desert: Limoncello tiramisu

Cijena: 119 kn

Rezervacije: 021 500 240

Jela s različitih jelovnika se mogu kombinirati.




FABRIQUE PUB

Jelovnik 1

Predjelo: Domaći uštipci punjeni sirom i pancetom servirani s kajmakom
Glavno jelo: Svinjski vrat serviran s pireom od batata
Desert: Torta od sira i šumskog voća 

Cijena: 119 kn


Jelovnik 2

Predjelo: Krem juha od buče
Glavno jelo: Burger od trgane piletine serviran s batatom i kumpirima
Desert: Čokoladni crumble cake s sladoledom preliven vrucom cokoladom

Cijena: 119 kn

Rezervacije na broj : 099 3209 330




Restoran Kadena

Jelovnik 1

Predjelo: Ravioli sa vrganjima i umakom od sira iz mišine
Glavno jelo: Medaljon svinjskog fileta sa grila uz umak od rajčice i poriluka,pečeni krumpir i povrće
Desert: Čokoladni mousse sa cvijetom soli i maslinovim uljem

Cijena: 119,00 kuna


Jelovnik 2

Predjelo: Tris marinada,tuna, sipice i riblja mlađ
Glavno jelo: Filet lubina sa kremom od batata i brokule
Desert: Tiramisu sa šumskim voćem

Cijena: 119,00 kuna

Rezervacije: 021 389 400




Kaštil Slanica

Predjelo: Bruschetta od kruha ispod peke sa domaćom šalšom, rikulom, slanim inćunima i sirom
Omiška juha sa sirom
Crni rižot od sipe

Glavno jelo: Biftek tagliata s parmezanom, rikulom i pekarskim krumpirom
Dalmatinska pašticada s domaćim njokima
Pohane žabe s tartar umakom

Desert: Rožata
Semifreddo
Palačinke ˝Kaštil Slanica˝ s preljevom od šumskog voća

Cijena 119,00 kn

Rezervacije:  021 861 783




Restoran Noštromo

Jelovnik 1

Digestiv: rakija od jadranskih morskih trava
Predjelo: Pašeta od morskog psa, krema od šparoga, umak od smokve, pečeni orašasti plodovi preliveni emulzijom maslinovog ulja i začinskog bilja
Glavno jelo: Papinski brudet
Desert: Sladoled rolan u zapečene orašaste plodove zaliven uljem od koštica grožđa i umakom od ruže


Jelovnik 2

Digestiv: rakija od jadranskih morskih trava
Predjelo: Juha od morskog kamena
Glavno jelo: Medaljon bijele ribe alla Chef
Desert: Parfe badema preliven umakom vanilije, bijele čokolade i otočke ruže

Cijena 110,00 kn

Rezervacije: 091 40 56 666, restoran.nostromo.split@gmail.com




Olive Tree

Jelovnik 1

Predjelo: Punjena lignja u crnom vinu
Glavno jelo: Black cod bakalar sa blitvom i mrkvom
Desert: Fetish čokoladna pjenica s bademima

Jelovnik 2

Predjelo: Pull pork na palenti s kapulom
Glavno jelo: Janjeća koljenica s restanim krumpirom i tartufatom
Desert: Bijela čokolada, jogurt, šljive, cimet

Cijena 110 kn

Rezervacije: 021 781-103




Re di Mare

Jelovnik 1

Predjelo: Quinoa salata s krutonima
Glavno jelo: Šarene njoke od povrća u pesto umaku
Desert: Panna cotta s višnjom

Cijena: 99 kn

Jelovnik 2

Predjelo: Bruschetta s mozzarelom & cherry/cheese ražnjić
Glavno jelo: Njoke u bolognese umaku sa slatkim vinom
Desert: Čokoladni mousse

Cijena: 109 kn

Jelovnik 3

Predjelo: Carpaccio od grdobine
Glavno jelo: Rižoto od kozica i graška
Desert: Rožata

Cijena: 119 kn

Rezervacije:  095/725 55 55




TERMINAL F

Jelovnik 1


Predjelo: Zapečeni makaroni sa sirom i mladim špinatom
Glavno jelo: Juneća pljeskavica, majoneza s tartufima, ukiseljene sotirane gljive, domaća kobasica od slavonske crne svinje, mladi kozji sir
Desert: Slatki tacosi sa nadjevom od jabuka, servirani uz sladoled od bourbon vanilije

Cijena: 119 kn

Jelovnik 2

Predjelo: Piletina ,zelena salata, rikula,cherry rajcica, krastavci, mrkva, crveni radić, dresing od bućinog ulja i aceta balsamica
Glavno jelo: Marinirana trgana svinjetina, dimsi sir, rajcica, zelena salata, ajvar, kapula, crveni grah, kukuruz, kupus, blagi terminal umak
Desert: Spanjolski ustipci servirani uz Nutella umak

Cijena: 119 kn

Rezervacije:  097 7996 569




Zrno soli 

Jelovnik 1

Predjelo: Sous vide krakovi lignje, krema od celera, brokula, pepel od maslina, mladi sir skuta
Glavno jelo: File bijele ribe, mlada blitva, beluga leća, pržena cvjetača, umak od škampi
Desert: Slatka čašica by Zrno Soli


Jelovnik 2

Predjelo: Kuhana teleća pisanica, sezonska salata, cvijet kapara, umak od mariniranih inćuna, gel od crvene paprike
Glavno jelo: Confitirana otkoštena puretina, palenta “umeko”, špageti od tikvica, bourbon umak od kapule
Desert: Topli rafiol od jabuka, redukcija med&cimet, bourbon vanilija sladoled

Cijena: 119 kn

Rezervacije:  091 434 3050

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 01:49