StoryEditorOCM
Promo arhivZADOVOLJNI I SIGURNI

Kupci su odlučili koje su pouzdane web trgovine u Hrvatskoj!

Piše PR
11. rujna 2017. - 10:00
1CERTIFIED_SHOP_1

U zadnje vrijeme se trgovina često seli na internet. Jasno je i zašto, kupujemo iz svog udobnog naslonjača, ne trebamo čekati u dugim redovima i unaprijed možemo istražiti sve što nas zanima o proizvodu koji kupujemo. Bez obzira na očite prednosti, često osjetimo nelagodu kada dođe do koraka u kojem moramo ostaviti svoje osobne podatke i platiti proizvod. Tu se pojavljuju pitanja o tome koliko je ta trgovina sigurna, što ako nas prevare ili ako ne dobijemo naručeni proizvod. Pitamo se i kakva su iskustva ostalih kupaca.

Brand poslovne inteligencije Shopper's Mind prošle je godine iz tog razloga predstavio svoj projekt oznake povjerenja CERTIFIED SHOP® koji je namijenjen potrošačima. Oznaka povjerenja jamči da je neovisna institucija provjerila i ocijenila web trgovinu kao vrijednu povjerenja, te da u njoj možete kupovati bez straha od prevare. 

Europska institucija EMOTA prepoznala je važnost ovog projekta i pridružila mu se kako bi dodatno ocijenila je li poslovanje trgovine u skladu sa strogim europskim standardima sigurne online kupovine. 

Kada se idući put odlučite za kupovinu, obavezno provjerite ima li odabrana trgovina oznake povjerenja CERTIFIED SHOP® i EMOTA! 


Ne propustite priliku i odlučite tko je pouzdan!

Svaka trgovina koja želi oznake povjerenja CERTIFIED SHOP® i EMOTA mora proći ocjenjivanje koje se temelji na komentarima i iskustvima kupaca, kao i na stručnim analizama neovisnih institucija Shopper's Mind i EMOTA.

Morate znati prepoznati oznaku povjerenja koja vas štiti kao kupca! Neke se oznake mogu kupiti i time vam ne jamče nikakvu sigurnost. Za razliku od njih, CERTIFIED SHOP® je jedina oznaka na hrvatskom tržištu koja se temelji na tri najvažnija elementa sigurne kupovine! Da bi trgovina dobila oznaku CERTIFIED SHOP® provjeravaju se:

- Mišljenje i iskustvo kupaca s kupovinom u web trgovini. Iskustvo kupca vrlo je važan, ako ne i najvažniji, element sigurne kupovine. Zato je ključno za dobivanje certifikata. Sljedeći puta kada vas trgovina pozove da ispunite anketu i ocijenite ju, nemojte odbiti. Sudjelujte u ocjenjivanju trgovine i na taj način pomozite budućim kupcima.

- Sukladnost s tehničkim standardima. Neovisna institucija Shopper's Mind provjerava je li poslovanje trgovine u skladu sa standardima sigurne web kupovine. Osim toga, provjeravaju se i strogi europski standardi sigurne online kupovine, te se uz oznaku povjerenja CERTIFIED SHOP® dodjeljuje i europska oznaka EMOTA.

- Ocjena tajnog kupca. U svakoj detaljnoj provjeri trgovine važnu ulogu ima tajni kupac. On provjerava izvrsnost korisničkog iskustva u online trgovini. Njegovo iskustvo direktno utječe na dobivanje oznake povjerenja, jer ako se utvrdi da mu online trgovac nije ponudio pomoć tijekom kupovine koja mu po zakonu pripada, trgovina neće dobiti oznaku povjerenja.

Sve pouzdane web trgovine koje brinu da su njihovi kupci zadovoljni i sigurni, pozvat će vas da ispunite njihovu anketu o zadovoljstvu. Neka se i vaš glas čuje. Postanite nezamjenjiv član Shopper's Mind zajednice!


3 stvari koje morate znati za sigurno kupovanje na internetu:

•    Što za potrošača znači CERTIFIED SHOP® i EMOTA?
•    Popis svih trgovaca s oznakom
•    Česta pitanja potrošača


Gdje kupovati sigurno i bez brige?

Na portalu Shopper's Mind Hrvatska – sMind.hr nalazi se popis trgovina s oznakama povjerenja CERTIFIED SHOP® i EMOTA. Neke od najpoznatijih hrvatskih online trgovina već imaju oznake, kao na primjer Ekupi.hr, Magicbaby.hr, Ponudadana.hr, ali i mnoge druge specijalizirane trgovine za koje možda još niste čuli.

Redovito provjeravajte popis trgovina s certifikatima i pokušajte planirati kupovinu samo u sigurnim i pouzdanim online trgovinama. Obavezno provjerite valjanost certifikata! Ako na stranici primijetite oznake povjerenja CERTIFIED SHOP® i EMOTA kliknite na njih. Ako oznake nemaju poveznicu na certifikat, postoji mogućnost da je lažno objavljena i rizik od prevare. Preporučujemo vam da dobro provjerite valjanost certifikata.

Pri odabiru najboljih ponuda i sigurnih online trgovina pomoći će vam najpopularniji hrvatski portal za usporedbu ponuda, jeftinije.hr, koji uz svaku ponudu prikazuje oznake povjerenja CERTIFIED SHOP® i EMOTA. 


Tko su pouzdani trgovci na europskoj razini?

CERTIFIED SHOP® oznaka povjerenja jedina je oznaka koja se u Hrvatskoj dodjeljuje s europskom oznakom povjerenja EMOTA. EMOTA dodatno potvrđuje usklađenost online trgovine sa strogim europskim standardima sigurne kupovine. Tu oznaku već ima više od 17.000 europskih trgovaca, a brojka se neprestano povećava.

S obzirom na to da popis certificiranih trgovina nezaustavljivo raste, kod iduće kupovine potražite: 

- oznake CERTIFIED SHOP® i EMOTA u zaglavlju, podnožju ili košarici web trgovine

- aktivan link na certifikat trgovine na kojem možete provjeriti valjanost certifikacije

- poziv da ocijenite svoje iskustvo kupovine u online trgovini i tako postanete dio online zajednice Shopper's Mind Hrvatska

3 stvari koje morate znati za sigurno kupovanje na internetu:

•    Što za potrošača znači CERTIFIED SHOP® i EMOTA?
•    Popis svih trgovaca s oznakom
•    Česta pitanja potrošača

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 15:39