StoryEditorOCM

Božićno čudo u hrvatskoj metropoli

6. prosinca 2019. - 09:49

Doživjeti "Advent u Zagrebu" posebno je iskustvo. Odoljeti mu uspjeli su tek rijetki, ali ti zato ove godine nemaju više izlika. Zvuci božićnih zvončića, mirisi medenjaka, kuhanog vina i raznih oblizeka već sada pozivaju: dođite, dođite, ne propustite!
Sve što se od vas traži jest - prepustiti se, Zagreb u adventsko vrijeme uistinu nudi pregršt događaja i manifestacija koje će zadovoljiti ukus i najzahtjevnijih posjetitelja. Zabava, dobra klopa, jedinstveni događaji, umjetnost, ali i istinski blagdanski ugođaj čekaju vas na ulicama našeg glavnoga grada.
Umjesto vas smo prošetali čudesnom bajkom u hrvatskoj metropoli.
 

Ledeni park
Gdje? Trg kralja Tomislava
Spektakularni Ledeni park najveće je i najljepše klizalište u ovom dijelu Europe. I ne pretjerujemo ni riječju! Svakoga dana od 10 do 23 sata ova čarobna zimska idila na ledu, smještena između Umjetničkog paviljona i spomenika prvom hrvatskom kralju, Tomislavu, čeka na vas. Uz zvukove dobre glazbe, klizanje na otvorenom možete obogatiti mirisima i okusima raznih gastronomskih delicija, kao i brojnim kulturnim sadržajima za djecu i odrasle.
Ako niste klizanju vješti, ne brinite se, stručnjaci iz škole klizanja su tu za vas. Na vama je samo doći spremni za dobru zabavu.
 

Advent na Zrinjevcu
Gdje? Zrinjevac
Korak po korak, nemojte nikako zaobići mjesto gdje je sve počelo. Jedan od najljepših parkova u Zagrebu - Zrinjevac - obećava vam, doslovno, povratak u neke filmske kadrove. Onako kako zamišljate Božićnu šetnju - e, baš tako vam Zrinjevac nudi stvarnost. Nudi vam bijeg od svakodnevice, u perivoju s alejom od 220 platana, premda, ruku na srce - jednako je čaroban u svako godišnje doba. No, samo u vrijeme adventa velike krošnje zasvijetle posebnim sjajem tisuća bijelih lampica, a stari glazbeni paviljon postane odredište ljubitelja božićnih klasika i valcera. Osim unikatnih ukrasa i suvenira odabranih umjetnika, uživati možete i u zaboravljenim zagrebačkim specijalitetima.

 

Baš naš advent

Gdje? Klovićevi dvori

BAŠ NAŠ Advent ove će godine biti najzabavnija lokacija za nezaboravne adventske trenutke. Dobro poznata gornjogradska lokacija na Platou Gradec osvojit će sve posjetitelje bogatim koncertnim programom koji donosi 24 nastupa i najpoznatije glazbenike Hrvatske. Za ljubitelje finih zalogaja, poznati zagrebački šefovi kreirat će posebne adventske delicije, a društvene mreže sasvim sigurno će i ove godine osvojiti Najljepša adventska fotografija – mjesto na kojem nastaju spektakularne adventske uspomene. Za sve koji žele drugačiji doživljaj adventa, uz dobru zabavu, koncerte, party program, izložbe, klizalište od pravog leda i čarobne instagramične fotografije, Klovićevi dvori su najbolji izbor.

 

Advent na Europskom trgu
Gdje je kreativa

Želite se dobro provesti u društvu mladih kreativaca, usput pogledati dobar film, ugrijati se neizostavnim kuhanim vinom ili pronaći za sebe božićni suvenir? U samom centru grada, pješačka zona Europskog trga za vrijeme Adventa postaje omiljeno okupljalište mladih. Koncerti, atrakcije, izložbe i bogata ponuda europskih gradova čini ovo mjesto nezaobilaznom zagrebačkom točkom za sve željne dobre zabave. Osjećate se mlado, preferirate pravi 'urbani štih'? Ovo je pravo mjesto za vas!

 

Božićna bajka
Gdje? Johann Franck
Okusite pravu božićnu čaroliju u samom srcu Zagreba, posjetite Božićnu bajku i uživajte u bajkovitom božićnom ugođaju! Posjetitelji se u sklopu ove bajkovite lokacije odlično mogu zabaviti među kućicama s božićnom gastronomskom ponudom, ali i muzičkim poslasticama božićnih hitova, jazz, funk, rock i pop standardima te nastupima.
 

 

Fuliranje Gourmingle

Gdje? Park Josipa Jurja Strossmayera

Fuliranje pretvara maštu u stvarnost, a snove u realnost.
Adventsko događanje poznato po odličnoj vibri, dobrom raspoloženju, sjajnoj glazbi i koncertima, originalnim pićima i napicima te bogatoj gastro ponudi uz vruće funky, rock, pop, soul, jazz, disco i ostale ritmove rasplesat će stopala obitelji  i ekipe u blagdanskom raspoloženju. Povedite djecu i ovjekovječite omiljene trenutke na brojnim photo pointovima. Ne zaboravite niti kućne ljubimce, jer i oni će pronaći svoj hrskavi kutak na Fuliranju. Očekuje vas 16 live nastupa, više od 35 DJ’a, više od 100 različitih poslastica i ludi doček Nove 2020. Zakoračite u čaroliju Fuliranja i ponesite sa sobom prstohvat adventske magije.

 

Advent kod Hrvatskog narodnog kazališta

Gdje? Trg Republike Hrvatske

Prigrlite atmosferu čarobnog zagrebačkog Adventa u okrilju jedne od najljepših zagrebačkih zgrada, simbola kulture i umjetnosti!
Uživajući u bogatom zimskom repertoaru Hrvatskog narodnog kazališta, dodatno začinite ovaj blagdanski period čašom pjenušca, mirisom cimeta, zvonkim taktovima i čarolijom lampica na ovoj jedinstvenoj zagrebačkoj lokaciji.  

Dođite na glazbena druženja uz čaj, slušaonicu božićnih skladbi i program Uvertira, u sklopu kojeg će se svi posjetitelji Hrvatskog narodnog kazališta uoči predstave imati priliku upoznati s aktualnim programom koji je toga dana na rasporedu.

Tijekom trajanja ove manifestacije smjenjivat će se zvuci klasičnih, jazz i soul skladbi, uz live nastupe domaćih glazbenika te nastupe DJ-a koji će ove godine izvoditi isključivo prigodne božićne pjesme i repertoar.

Program ispred HNK održavat će se svakodnevno od 17:00 do 23:00, sve do 24. prosinca.

 

Advent u tunelu

Gdje? Tunel Grič, Zagreb, Croatia

Zavirite u čarobni svijet Orašara! Prođite kroz niz zastora od ulaza u Mesničkoj ulici do velikog centralnog tunela, a zadnji i najveći od njih dovest će vas u šumu snježnih borova i društvo divovskih Orašara koji čuvaju stotine šarenih igračaka raspršenih nebom. Prisjetite se radosti djetinjstva, iščekivanja i otkrivanja poklona ispod bora.

 

Filmski Advent na Tuškancu

Gdje? Kino Tuškanac

Božićni duh neka vam ove godine zaluta na stari filmski set gdje ćete se osjećati kao glavni glumac na setu snimanja Orašara.
Filmski Advent će povezati šumu Tuškanca i čarobni svijet Kina Tuškanac u kojemu će se prikazivati blagdanski filmovi za male i velike, te cjelokupnom Adventu u Zagrebu pridodati jedan prekrasan novi sadržaj – tople obiteljske blagdanske priče.

 

Advent na Strossu + Vranyczanyjeva poljana

Gdje? Strossmayerovo šetalište (zapad), Vranyczanyeva ulica 1-3

Uživajte u božićnoj atmosferi s pogledom na grad! Kada sanjamo Advent i božićno raspoloženje uvijek je prepuno mirisa finih jela, šarenilo lampica i ukrasa, topline koju pružaju drage osobe i glazbe koja nas raduje. Na zagrebačkom Gornjem gradu stvoreno je mjesto koje snove pretvara u javu, a tu ćete uvijek pronaći dobru zabavu i osobu dragu. Advent na Strossu poput maloga grada ima sve što sklad duha i tijela stvara. Oživite svoj božićni san na najromantičnijem dijelu zagrebačkog Gornjeg grada. Svakodnevni koncerti i nastupi DJ-a, likovne vikend - radionice za djecu u predivno uređenom prostoru uz savršenu ponudu hrane i pića najljepši pogled na Zagreb učinit će nezaboravnim doživljajem.

 

Caffe de Matoš
Gdje? Strossmayerovo šetalište (istok)
Uživajte u najromantičnijem ugođaju u gradu na prekrasnom Strossmayerovom šetalištu! Očekuje vas odlična zabava s najljepšim pogledom na Zagreb! Doživite stari Zagreb s elementima šarma davnih kavana i prepustite se toploj atmosferi u društvu uličnih bendova, plesača i zabavnih komičara, nastavljamo širiti ljubav i romantični duh na Gornjem gradu.

Advent u Maksimiru
Gdje? Maksimirski perivoj
Super ideja za obiteljsko večernje okupljanje tijekom tjedna ili opušteno druženje u adventskoj atmosferi vikendima! Na korak od gradske vreve, odmah iza glavnog ulaza u park Maksimir, šarena je adventska oaza gdje se odrasli i djeca svih uzrasta mogu odlično zabaviti, ali i puno toga naučiti. Radionice, večernji koncerti, luckasta foto-instalacija Muzeja iluzija, zanimljiv kutak Prirodoslovnog muzeja, izbor fine hrane i pića i još puno toga - sve u neposrednoj blizini Zoološkog vrta. Advent u Maksimiru savršena je destinacija za obitelji, ali i sve ostale koji traže blagdansko ruho prepuno boja i doživljaje kakve sjajni zagrebački Advent dosad nije ponudio.

 

Advent na Trgu bana Jelačića

Gdje? Maksimirski perivoj
Blagdanski duh na trgu bana Jelačića sigurno će vas navesti da barem na trenutak zastanete i uživate u čaroliji Adventa.
Grad Zagreb u adventsko vrijeme već tradicionalno nudi bogat kulturni program koji će zadovoljiti i najzahtjevnije posjetitelje.  U sklopu najboljeg božićnog sajma u Europi ove će se godine na Trgu bana Jelačića na glavnoj pozornici u sklopu novog programskog koncepta – World etno advent - predstaviti mnogi izvođači -  renomirana kulturno umjetnička društva, brojni amaterski i dječji zborovi.

Tako će svi posjetitelji glavnog zagrebačkog trga, između ostalog, moći uživati u instrumentalnim izvedbama, izvođenju tradicijskih božićnih pjesama, kao i nastupima nagrađivanih dječjih zborova koji će izvoditi autorske skladbe. Nezaobilazni dio repertoara bit će i koncerti pučkih korizmenih i božićnih te Marijanskih napjeva.

 

Polarni advent u Divljem srcu grada
Zoološki vrt grada Zagreba tradicionalno sudjeluje u manifestaciji Advent u Zagrebu posebnim programom koji je u prvom redu namijenjen obiteljima s djecom te zaljubljenicima u životinjski svijet. Zoološki vrt upravo dobiva čarobno zimsko ruho. Posebne svjetlosne instalacije naglasit će njegovu hortikulturu te arhitekturu stvaranu posljednjih gotovo stotinu godina. Bit će tu i svjetlosne atrakcije koje će u duhu nadolazećih blagdana očarati najmlađe. Pomno dizajnirana svjetla te ukrasi pretvorit će maksimirsku šumu u mjesto iz bajke.

Sve lokacije 'Adventa u Zagrebu' možete pronaći i na priloženoj mapi, a više informacija o događanjima na svakoj od lokacija pronađite na www.adventzagreb.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 09:06