StoryEditorOCM
Promo arhivNAJAVA IZ GRADA NA JADRU

Advent u Solinu počinje koncertom Domenice

Piše PSD.
4. prosinca 2019. - 15:21

Advent u Solinu ove će se godine otvoriti 13. prosinca, na blagdan sv. Luce, koncertom pjevačice Domenice i nastupom glazbene skupine “Best”, a potrajat će sve do blagdana Tri kralja.

– Potrudili smo se da u najljepšem dijelu godine sugrađanima i dragim gostima ponudimo pregršt zabavnog i kulturnog programa, pritom misleći na sve generacije – kazao je gradonačelnik Dalibor Ninčević, naglašavajući kako će se prvi put manifestacija održati na platou ispred Osnovne škole kraljice Jelene, na predjelu Priko vode.
U Solinu će se postaviti prvo zatvoreno klizalište, površine 250 metara kvadratnih, koje će raditi svaki dan od 10 do 22 sata, a u vremenu od 10 do 12 sati bit će besplatno za djecu. Na platou ispred ledene površine bit će postavljena bina za brojne planirane predstave za mališane i zabavni program.
– Na platou će biti smještene kućice, gdje će se nuditi primjerena hrana za ovaj dio godine. Cijeli prostor bit će prigodno ukrašen i vizualno prilagođen predblagdanskom razdoblju. Nadam se da će ovogodišnji Advent u Solinu biti zadovoljstvo svih naših sugrađana i naših gostiju – dodao je Ninčević.
Dogradonačelnik Ivica Rakušić najavio je kako će se u božićnim kućicama naći i odlična gastronomska ponuda, poput kuhanog vina, punča, domaćih likera, soparnika, fritula, kroštula, kobasica, domaćih sireva...
Ravnatelj Javne ustanove u kulturi “Zvonimir” Tonći Ćićerić istaknuo je kako će tijekom programa nastupiti “Mjesni odbor”, Dražen Zečić, Neno Belan i “Fiumensi”, Boris Oštrić i “Ribari”, te Marko Pecotić Peco, a u 11 sati na Staru godinu nastupit će Minea i njezina plesna skupina, kao uvertira u dječji doček Nove godine.
Direktorica Turističke zajednice Jelena Stupalo najavila je kako će se ostalim danima u posebnom šatoru održavati prigodne radionice kojima će prisustvovati i Djed Božićnjak, s kojim će se djeca moći družiti od 13. do 23. prosinca, u vremenu od 16 do 20 sati.
– Solinska Kolendra ove godine kreće na 26. prosinca, na blagdan svetog Stipana, ispred crkve sv. Anastazija u Svetom Kaju – zaključila je Stupalo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 17:46