ZDRAVSTVO

Klinika Svjetlost - SINERGIJA ZNANJA I VRHUNSKE TEHNOLOGIJE

Piše sd specijal
Foto Vladimir Dugandzic/Cropix/Cropix
22. prosinca 2022. - 08:00

Prije 10 godina, u srcu Dalmacije, otvorena je podružnica Klinike Svjetlost. Razlog tome su bili mnogobrojni pacijenti koji su, na preglede ili zahvate, dolazili iz Dalmacije u Zagreb te je pala odluka da u Papandopulovoj 8b nastane klinika u kojoj stanuju vrhunska tehnologija i liječnici čija posvećenost pacijentima i raznim oftalmološkim stanjima pomiče granice. Osnivač i ravnatelj Specijalne bolnice za oftalmologiju Svjetlost, prof. dr. sc. Nikica Gabrić ističe kako su hrabrost, znanje i “know how” učinili Svjetlost svjetskom ustanovom kojoj je na prvom mjestu pacijent, dok je liječnik u službi njegova stanja. Potvrda izvrsnosti su svakako i mnogobrojne zvijezde kao što su Armand Assante, Franco Nero, Tim Roth i Cassandra Gava, koje su se odlučile riješiti problema s vidom upravo u Klinici Svjetlost jer su je prepoznali kao oftalmološkog lidera u razvoju i inovacijama. Jedno od brojnih priznanja Klinike Svjetlost za ugradnju preko 2500 Synergy multifokalnih intraokularnih leća, dolazi od vodeće svjetske kompanije Johnson&Johnson. Pritom, Svjetlost stavlja imperativ na konstantno usavršavanje djelatnika, posebno mladih liječnika koji za svoj put u medicini izabiru upravo oftalmologiju. Dr. Katarinu Giljanović dijeli nekoliko mjeseci od titule specijalista oftalmologije, a odluku da svoj put započne u Svjetlosti nije zažalila niti trenutka.

- U Svjetlosti učite od prvog dana uz mentorstvo najboljih i na toj prilici sam kao mlada liječnica beskrajno zahvalna - otvoreno govori dr. Giljanović. Dr. sc. Adi Pašalić zagrebačku kliniku je posljednjih nekoliko godina zamijenio splitskom te je i službeno odgovoran da Dalmatinci bez grižnje savjesti mogu na suncu ispijati kavu noseći samo sunčane naočale. Milijuni pacijenata diljem svijeta biraju lasersko skidanje dioptrije zbog kratkog vremena oporavka i visoke učinkovitosti. Svjetlost broji na desetke tisuća pacijenata koji su dioptriju poslali u zaborav zahvaljujući laserima koje ne posjeduje niti jedna druga ustanova u Hrvatskoj i operaterima čije znanje i iskustvo ulijevaju povjerenje u pacijentovu odluku. Stoga ni ne čudi da je većini ljudi prva asocijacija na lasersko skidanje dioptrije upravo Svjetlost. Doktor Vlade Glavota, voditelj Klinike Svjetlost u Splitu, na konkretnom primjeru objašnjava zašto je Svjetlost prvi i najbolji izbor.

image
Vladimir Dugandzic/Cropix/Cropix

- Pacijent dolazi na oftalmološku obradu te u jednom posjetu dobiva odgovore na sva pitanja. Ako ima dijagnozu mrene, bez čekanja dogovara termin zahvata te, u roku 8-12 minuta, ugradnjom leće rješava taj problem koji mu je dotad značajno otežavao vožnju, čitanje te svakodnevne privatne i poslovne obveze, a koji, nakon tretmana u našoj klinici, više ne postoji - ponosno ističe dr. Glavota. Primarijus dr. Igor Žuljan, operater s više od 30 godina iskustva, osvrćući se na operaciju mrene, naglašava kako se tu radi o sofisticiranom, brzom te efikasnom načinu rješavanja problema koji je jedan od vodećih uzroka sljepoće u svijetu. Problemi s pozadinom oka su pak u sigurnim rukama dr. Dinka Katića. Dijabetes, kao pošast modernog doba, neupitno ostavlja trag i na očima, a redovite kontrole najbolji su način prevencije problema žute pjege te ostalih retinoloških stanja. Priča koja je započela prije 25 godina u Zagrebu, uspješno se ostvarila i na nekoliko lokacija u regiji, i to u Sarajevu, Skoplju i Banja Luci. Dostupnost usluge, neovisno o zemljopisnom položaju, čini Svjetlost liderom u pružanju oftalmološke skrbi za sve uzraste. Ono što izdvaja ovog oftalmološkog diva je definitivno vjera u ono što radi pa se nerijetko i sami liječnici Klinike Svjetlost nađu u ulozi pacijenta, a brojka od preko pola milijuna pacijenata je samo potvrda da vjeruju u pravu stvar! Nakon uspješnih 10 godina rada, Klinika Svjetlost u Splitu nastavlja biti mjesto izvrsnosti, predanosti i kvalitete u službi pacijenata.

16. lipanj 2024 04:24