GRAĐEVINARSTVO

DRACO - U NOVOJ PROIZVODNOJ HALI PROSLAVILI 25.ROĐENDAN

28. prosinca 2022. - 11:00

Tvrtka DRACO je ove godine proslavila 25 godina uspješnog poslovanja. Okupili su preko 400 ljudi, među kojima svoje zaposlenike, prijatelje i dugogodišnje partnere, u Muću u novootvorenoj hali kraj postojećeg proizvodnog pogona. Rezanjem slavljeničke torte, dodjelom jubilarnih plaketa i slavljem obilježen je veliki srebrni jubilej domaćeg proizvođača građevinskih materijala, koji danas uspješno posluje u Hrvatskoj i inozemstvu.

DRACO se od svog osnutka 1997. godine može pohvaliti samo razvojem i napredovanjem. Firma sa sjedištem u Solinu specijalizirana je za proizvodnju, projektiranje i prodaju hidroizolacijskih, sanacijskih i restauracijskih materijala te industrijskih podova. Upravo ove godine, na njihov 25. rođendan, otvaraju vrata još jedne proizvodne hale u industrijskoj zoni Muć. Povećani obujam posla, izvoz i širenje na strana tržišta, kao i istraživanje i razvoj novih proizvoda, tražili su i veće logističke promjene. Novih 1500 kvadrata omogućit će poboljšanje proizvodnih procesa, kao i izgradnju edukacijskog multimedijalnog centra u svrhu obuke suradnika i partnera, izvođača i trgovaca.

image

Igor Drašković, predsjednik Uprave i većinski vlasnik Oliver Vuco, CEO

Vladimir Dugandzic/Cropix

"Motivacija za daljnji rad je razvijati proizvodnu firmu koja će biti centar izvrsnosti, mjesto inovacija i pozitivan primjer poslovnoj i društvenoj zajednici." Rekao je Igor Drašković, predsjednik Uprave i većinski vlasnik tvrtke DRACO.

Oliver Vuco, CEO i čelni čovjek tvrtke DRACO već 15 godina, zahvalio je svim partnerima na zadnjih 25 godina povjerenja.

"Dvadeset i pet godina nije malo, i ponosan sam što ljudi prepoznaju našu priču i što nam sve ove godine nastavljaju pružati povjerenje. U tvrtki sam ukupno 15 godina. Kada sam došao bilo je osmero ljudi. Danas imamo preko 40 zaposlenika, svoju proizvodnju te laboratorij za istraživanje i razvoj. To je fantastično odrađen posao za hrvatske okvire. Ali nećemo stati na tome. Zacrtali smo izlazak na tržišta zapadne Europe. Za to, pak, valja biti spreman, jer kada uđeš u tržišnu utakmicu s ozbiljnim korporacijama, uistinu morate nuditi vrhunsku kvalitetu i uslugu." – kazao je Vuco, dodavši kako je DRACO s novom investicijom ostvario pretpostavke daljnjeg širenja, kao i povećavanje kapaciteta.

"Zanimaju nas tržišta Austrije, Italije i Njemačke, kao i Velike Britanije. U iduće dvije godine imamo plan izlaganja na četiri velika sajma i želimo uz pomoć kvalitetnih partnera, kakve imamo u regiji, što bolje nastupiti na spomenutim tržištima. Radi toga kontinuirano tražimo nove ljude i praktički u svakom trenutku možemo kvalitetnom kadru pronaći odgovarajuće radno mjesto. Ovo je zdrava i poticajna okolina. Fantastičan smo tim ljudi, a tu su i prilike koje se mogu ostvariti kroz osobni razvoj. Ako ste kvalitetan profesionalac, vrlo brzo ćete dobiti priliku za napredovanje. Cijeni se rad i cijene se rezultati. To je ono što svakog mladog profesionalca može privući na ovo tržište. Stvaramo sami nešto što će ostati generacijama iza nas i u tome uspijevamo." – rekao je Vuco.

image

Proslava 25.godisnjice tvrtke Draco.
 

Vojko Basic/Cropix

"Dracovci" su jedan rođendan tvrtke već proslavili u lipnju, kada su otputovali u Italiju na četiri dana, i tako svi zajedno posjetili Sienu, Firencu i Veneciju. Zajedništvo je ono što ih najviše povezuje i gura naprijed u svakodnevnim zadacima i obvezama. Rođendansku zabavu u Muću pratila je odlična atmosfera, a pobjeda ‘‘Vatrenih‘‘ na utakmici Hrvatska – Brazil dodatno je tome doprinijela.

Veliko iznenađenje večeri bila je Lidija Bačić koja je svojim koncertom oduševila sve prisutne te tako nastavila ionako sjajno raspoloženje. Dodijeljene su i nagrade najboljim zaposlenicima i partnerima, kao i pomno osmišljeni pokloni – 25 čokoladica za 25 godina tvrtke u limenoj kantici, u kojoj se inače pakiraju DRACO proizvodi.

DRACO će 2022. godinu pamtiti samo po dobrome. Kako kaže pjesma "Apaši" od BluVinila: ovo je bila njihova godina, a mi im i dalje želimo sreću!

Zacrtali smo izlazak na tržišta zapadne Europe. Za to valja biti spreman, jer za utakmicu s ozbiljnim korporacijama, uistinu morate nuditi vrhunsku kvalitetu i uslugu, najavljuje Oliver Vuco

26. travanj 2024 13:42