GOSPODARSTVO

ING-ATEST U pandemiji smo imali dosad najbolju poslovnu godinu

Piše Sandra Barčot
Foto Ante Čizmić/Cropix
20. prosinca 2021. - 10:44

Slobodno možemo reći da smo imali nikad bolju poslovnu godinu, premda je bila izuzetno zahtjevna i poprilično neizvjesna. Pandemijska godina s novim izazovima, no mi smo uspjeli! Početkom godine postali smo dio obitelji renomirane svjetske tvrtke TUV NORD Group iz Njemačke. Kada mala tvrtka iz Splita postane prepoznata i priznata od grupacije koja ima 150 godina tradicije, zapošljava više od 15.000 djelatnika te radi u preko 80 zemalja svijeta, sa 120 međunarodnih akreditacija, ne treba vam veći kompliment da i vi odlično znate svoj posao, zar ne? – u jednoj rečenici rezimirao je 25-godišnji rad svoje tvrtke INGATEST d.o.o. direktor Tonći Kristić.

– Uspješno poslovanje ostvario sam sa svojim timom, koji čini 40 inženjera i stručnjaka, stvarao ga više od “kvarat” stoljeća, ulažući u znanje i opremu, jer bez njih ne možete ni vi imati svoju tvrtku.Oni su zaduženi za atestiranje, oni daju onaj zadnji “pečat” ako želite uredno poslovati.

Prisutni u cijeloj Hrvatskoj

– Sada smo proširili i paletu ponude, ali i poslovanje diljem Hrvatske. Prije smo uglavnom radili

na području četiri dalmatinske županije, no sada smo prisutni diljem Hrvatske. Testiramo i sve radove na strateški važnom projektu, na izgradnji pelješkog mosta, koji grade Kinezi, no i na pristupnim cestama koje gradi grčki Avax – prisnažuje cijeloj priči prvi čovjek specijalizirane tvrtke za atestiranje mnogo toga, no četiri su im najvažnijasegmenta: poslovi zaštite na radu, zaštite od požara i zaštite okoliša, uz zaštitu i spašavanje.

Sada u mozaiku atestiranja, uz akustična mjerenja te projektiranje, nude i certifikaciju sustava(ISO...), tehničku inspekciju i nadzor, pa certifikaciju proizvoda kod opreme dječjih igrališta, radionica, energetsko certificiranje zgrada, uz informatičke tehnologije, te prehrambeni sektor (HACCAP...), kao i edukacije uz ostale usluge.

Nove vrste ispitivanja

– Svakako mogu izdvojiti još jednu novitadu, ato je “Blower door test”, odnosno ispitivanje zrakonepropusnosti ovojnice zgrade, što je potrebno provesti od početka ove godine na svim novoizgrađenim i rekonstruiranim građevinama. No bez obzira na zakonsku obvezu testiranja, važnije je smanjiti vlastite troškove grijanja i hlađenja. Jer ako želite sačuvati novac na računima za grijanje

i hlađenje, trebate detektirati mjesta gdje se toplina gubi. To vam mi obavimo, provjeravamo gdje “curi” zrak, je li građevina dovoljno zrakonepropusna, odnosno hermetički kvalitetno napravljena – niže nam detalje Kristić o novoj usluzi, atestu koji morate imati prije tehničkog pregleda građevine.

Isplatio se tako dugogodišnji, desetljetni uporan rad, jer kada vas u sferi vašeg poslovanja prepozna vodeća svjetska tvrtka, uvidi vašu kvalitetu, dobar rad, stručnost te vas želi kao partnera, prigrli vas u svoju obitelj, onda stvarno možete reći – uspjeli smo!

ZNANJE I STRUČNOST

ING-ATEST pruža usluge tvrtkama i obrtima u cijeloj Hrvatskoj u području tehničke inspekcije, certifikacije sustava i mnogim drugim inspekcijskim poslovima. – Na usluzi smo svima, od privatnih tvrtki do obrta, prilikom otvaranja novih objekata i poslovnih prostora, hotelima... Izdajemo potrebne ateste koji su nužni za dobivanje uporabne dozvole, te smo dostupni firmama u svako vrijeme pri rješavanju njihovih problema u području zaštite na radu, požara i okoliša, zaštite i spašavanja. I u dvojakoj smo ulozi, i kao savjetodavci i kao izvršitelji. Obveze prema komitentima obavljamo brzo i kvalitetno, jer imamo iskusne timove stručnjaka. Mi vam nudimo znanje i stručnost, a to su dvije komponente koje svatko cijeni, pogotovo u poslu – naglašava Tonći Kristić.

08. svibanj 2024 13:51