stdClass Object ( [id] => 1380944 [title] => Zoran Milanović u zadnjem intervjuu prije izbora: Ostavku ću dati kad netko skupi 76 potpisa, ali to neće biti Plenković [alias] => zoran-milanovic-daje-zadnji-intervju-uoci-predizborne-sutnje-jedan-je-politicar-poslao-dva-pitanja-koja-treba-postaviti [catid] => 506 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

 

Počeo je Indexov intervju s predsjednikom Zoranom Milanovićem.

 

Na početku intervjua Milanović se odmah dotaknuo Andreja Plenkovića i rekao kako se premijer potpisuje kao magistar prava ‘što je jedna vrlo seljačka osobina‘.

andrej plenković

Na pitanje o verbalnom sukobu s Plenkovićem kazao je kako se zadnjih dana suzdržava, a o audio snimci koju je objavio Nacional, a na kojem Plenković prostački vrijeđa i druge osim njega, kazao je:

‘Ono što sam vidio nije prostački, ali ocrtava karakter. Ja sam 2016. imao razgovor s Klemmom i njegovim cvebama pa je netko snimio. Ja sam sprdao njega, rekao sam da je njegova majka vojna lekarka. Taj čovjek je deepfake od početka to je s godinama samo bujalo i raslo‘, kazao je Milanović za Index, prenosi Jutarnji list.

‘Ovo što mu je netko uvalio od njegovih, uvijek na posljednjoj večeri netko to napravi. Ali ovdje neće biti vječnog života. Ovo je game over. Ovo što oni rade je zatrašujuće.‘

Potvrdio je da je Turudić, odnosno ‘postavljanje notornog lopova na mjesto Državnog odvjetnika‘ bio okidač za njegov angažman.

---

image

 Andrej Plenković velika je tema Milanovićeva intervjua

Ronald Goršić/Cropix
---

Na komentar da je Plenković Raspudića nazvao izrodom, Milanović je kazao kako je i Plenković izrod i to ‘od udbaško-kosovskog miljea‘.

‘On je odrastao u tom miljeu, cijela njegova obitelj. Oni su tu rasli na čistkama nakon proljeća. Tu je došao i Račan i neki drugi ljudi, no za razliku od ovih lažova, Račan je bio iskren i nikad nije skrivao svoju prošlost.

A ovi su bili sisavci režima prve kategorije i najednom postali prvoklasni nacionalisti. Ovo sve skupa ima elemente perverzije. Do jučer je kalkulirao hoće li ući u SDP, HNS kod Vesne Pusić, Jadranka Kosor ga je ugurala u HDZ, jer on je htio kao nestranački. I zahvaljujući tome što je član, oni ga dovedu za predsjednika.Sve sam rekao o Plenkušenku, tu bih stao‘, kazao je i dodao kako ne zna čega je Raspudić izrod, kazao je Milanović.

Turudić, Srbija, Rusija

Potom se vratio na Turudića:

‘Sve prije Turudića je bilo gadljivo, ali ovo je postalo neizdrživo.

---

image

  Ivan Turudić

Damjan Tadić/Cropix
---

Onda smiješni likovi govore da je ovo neustavno. Što? Vama smeta. Ja sam radio u potaji, to je lukavstvo. Imate Plenkovića koji će se u Mostaru sresti s Vučićem. Ok, to je vladar Srbije. Ali kad se ja nađem s Dodikom, onda HDZ angažira Butkovića i kravu.

---

image

‘Imate Plenkovića koji će se u Mostaru sresti s Vučićem. Ok, to je vladar Srbije. Ali kad se ja nađem s Dodikom, onda HDZ angažira Butkovića i kravu‘

Afp
---

Nama su Srbi najbliži narod na Balkanu, ja s njima neću razgovarati preko posrednika. Mi se moramo pokušati dogovarati među sobom.

Podcjenjujete te ljude, precjenjujete Ruse. Moja je teza da je on odguran prema Rusiji. On će sutra opet biti dobar s Amerikancima koji su ga doveli. Vučić eksponent ruske politike? Na obljetnicu oslobođenja Beograda 2014. godine Putin nije došao u Beograd. Oni moraju pomaknuti ceremoniju tjedan dana ranije da bi Putin našao vremena. Fućka se Rusima za Srbe,, ako ih mogu negdje iskoristiti, to će napraviti.

 BiH je bitna. Plenković ne radi ništa. Znate li kad bi se njegovo ime spominjalo kao šefa EK da se ikad suprotstavio. Ista priča s njegovim ljudima. Nema šanse, strogo je zabranjeno biti protiv mišljenja Bruxellesa. Kad se to dogodilo?‘

 Josip Manolić

Potom je Milanović komentirao Jožu Manolića koji je danas preminuo.

‘Ja ću mu otići na sahranu, ali Plenković mora biti prije mene. Da nije bilo Jože, Plenković ne bi imao kako odnjedrit karijeru deep fakea. Manolić je ključna osoba u stvaranju modernog HDZ-a, kazao je MIlanović, a potom komentirao kako se on trenutno ne bavi listama, već s ‘mirenjem razlika i držanjem toga nakon izbora‘.

Peđa Grbin

Rekao sam Peđi da će njemu biti teže nego meni. Ja mogu više povući. Ja ću se tu pojaviti kao zajednički nazivnik. Ja se bavim propustima ove vlasti. Mirovine su propadale, naša inflacija je trenutno najveća u Europi. Naznake nisu dobre, naše plaće su najsporije rasle. Profiti velikih kompanija su rasli 80 posto. Hrvatska može i mora osigurati mirovinu da bude 50 posto prosječne plaće. To opet samo po sebi ne govori dovoljno, to možda ne bude dovoljno za osnovne potrebe.

Kao što sam kao premijer pomogao desecima tisuća hrvatskih obitelji koje su se našle u zavisnom odnosu prema bankama radi kredita u švicarcima. Ako sam imao dovoljno kapaciteta za to, imat ću i za ovo, rekao je Milanović za Index, prenosi Jutarnji list.

---

image

 Milanović i Tihomir Orešković, ‘onaj što ne zna hrvatski‘
 

Goran Mehkek/Cropix
---

Premijerski mandat

Na komentare da je bio najgori premijer ikad kazao je kako oni nisu smanjivali plaće, za razliku od mnogih država.

‘Dodatke neke da. Sindikati su gunđali, prosvjeda nije bilo. U mom mandatu nije bilo niti jednog malo ozbiljnijeg prosvjeda. Kako to tumačimo? Represijom ili možda uzajamnim razumijevanjem. Ja to tumačim tako. Tako je to bilo.

Korupcije u moje vrijeme na sistemskoj razini nije bilo. Bilo je par propusta, jedan jako čudan postupak u Poreznoj, na najvišoj vlasti nije bilo ništa. Proveli smo fiksalizaciju. Vi niste mogli znati kolika je plaća na kirurgiji u Našicama.

Mi smo imali ograničen manevarski prostor. Mi smo tada ulazili u EU. Vi morate paziti što radite, slušati te beskorisne rejting agencije koje prepisuju jedne od drugih. I to moraš slušati i praviti se da je to nešto dobro. Ali onda vidiš da se zemlja vratila rastu, zadnji kvartal 2014. i cijela 2015. Hrvatska je uhvatila rast.

Onom što ne zna hrvatski i Plenkušenku su trebale tri godine da uhvate moje stope rasta. Onda je došla korona, a onda dolaze europske pare iz helikoptera‘.

Na pitanje kad će dati ostavku kazao je da će to biti onog trena kad se skupi 76 potpisa.

Kazao je kako će HDZ biti pojedinačno najjača stranka na ovim izborima, ali da im to neće biti dovoljno.

‘Pa neka netko ide s Plenkovićem, samo neka izvole. I već sada šalje signale da se to s Turudićem može izbrisati, da je reverzibilno‘, rekao je Milanović.

ostavka i potpisi

‘Ostavku ću dati onog trena kad se skupi 76 potpisa. Ali to neće biti Plenković. Da sam ja dao ostavku, što bi oni radili s tim. Sva ustavna pravila bi se kršila. To se radilo za vrijeme Grabar Kitarović. Ja sam tada razgovarao s Mostom, aktivno se radilo na većini. Što radi Kitarovićka, prijeti izborima. Čisti državni udar. Odjednom prijetnja novih izbora, formira se tehnička vlada. Vi znate dobro tko mijenja predsjednika. Ako netko nakon toga izda, izda. Ali kad imate 76 potpisa, to je to. Ideja da dam ostavku nije baš pametna jer su s druge strane ljudi spremni na najgore opačine. Ja nisam Asterix, ali sam ono galsko selo koje pruža otpor trulom Rimu koji se već raspada.

Krajnja opcija je kad se mora ponovo ići na izbore. Da nema druge, ali to ne može biti nakon 40 dana", rekao je MIlanović za Index

---

image

Oleg Butković pomaže savjetima

Damjan Tadić/Cropix
---

---

Pripomoć Olega Butkovića

Uoči  intervjua ministar Oleg Butković zamolio je putem Facebooka redakciju Indexa da predsjedniku postavi dva pitanja na koje mu sam nije odgovorio već 10 dana:

‘1. Je li trgovanje utjecajem ako predsjednik Republike, u konkretnom slučaju ti Zorane Milanoviću, osobno traži od državnih i privatnih banaka da otvore račun njegovom rođaku koji je pod sankcijama zbog povezanosti s ruskim kapitalom?

2. Što si dobio kao protučinidbu za taj angažman?‘, napisao je Butković i natuknuo da se ‘ako sa Zoranom dolazi i njegov rođak, i njega pita to isto‘, napisao je Butković.

Vidjet će se hoće li navedena pitanja biti postavljena Milanoviću.

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => PRATITE UŽIVO Milanović daje posljednji intervju, Butković sugerira koja dva pitanja da se postave Danas je posljednji dan predizborne kampanje uoči parlamentarnih izbora 17. travnja [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ‘ja nisam asterix‘ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [extra_fields_search] => PRATITE UŽIVO Milanović daje posljednji intervju, Butković sugerira koja dva pitanja da se postave Danas je posljednji dan predizborne kampanje uoči parlamentarnih izbora 17. travnja ‘ja nisam asterix‘ 2 0 6621 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-04-15 13:01:53 [created_by] => 3211 [created_by_alias] => vijesti sd [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-04-15 14:16:04 [modified_by] => 3211 [publish_up] => 2024-04-15 14:16:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 506 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [getCategoryIdFromPath] => 0 [getFeedByRelatedModules] => 0 [theme] => default [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 0 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske i svijeta. [menu-meta_keywords] => hrvatska, politika, svijet, crna kronika, biznis, regija [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Izbori [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => PRATITE UŽIVO Milanović daje posljednji intervju, Butković sugerira koja dva pitanja da se postave Danas je posljednji dan predizborne kampanje uoči parlamentarnih izbora 17. travnja [metadata] => robots= author= title=Zoran Milanović u zadnjem intervjuu prije izbora: Ostavku ću dati kad netko skupi 76 potpisa, ali to neće biti Plenković page_title=Zoran Milanović u zadnjem intervjuu prije izbora: Ostavku ću dati kad netko skupi 76 potpisa, ali to neće biti Plenković [metakey] => parlamentarni izbori 2024., zoran milanović, zadnji intervju, predizborna šutnja, oleg butković, dva pitanja [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/04\/15\/26963061.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/15\/26951275.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/15\/26857095.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/15\/19805950.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/15\/26965821.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/15\/26826769.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/15\/26963838.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Damir \u0160komrlj\/Cropix","Goran Mehkek\/Cropix","Goran Mehkek\/Cropix "," Afp","Ronald Gor\u0161i\u0107\/Cropix","Damjan Tadi\u0107\/Cropix","Damjan Tadi\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

\u00a0Zoran Milanovi\u0107: U mom mandatu nije bilo niti jednog malo ozbiljnijeg prosvjeda<\/p>","

\u00a0 Zoran Milanovi\u0107<\/p>","

\u00a0Milanovi\u0107 i Tihomir Ore\u0161kovi\u0107, \u2018onaj \u0161to ne zna hrvatski\u2018
\n\u00a0<\/p>","

\u2018Imate Plenkovi\u0107a koji \u0107e se u Mostaru sresti s Vu\u010di\u0107em. Ok, to je vladar Srbije. Ali kad se ja na\u0111em s Dodikom, onda HDZ anga\u017eira Butkovi\u0107a i kravu\u2018<\/p>","

\u00a0Andrej Plenkovi\u0107 velika je tema Milanovi\u0107eva intervjua<\/p>","

\u00a0 Ivan Turudi\u0107<\/p>","

Oleg Butkovi\u0107 poma\u017ee savjetima<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1317","hd_26963061_1920.jpg":"1920x1080","k_26963061_1280.jpg":"1280x1280","k_26963061_1024.jpg":"1024x1024","k_26963061_640.jpg":"640x640","k_26963061_480.jpg":"480x480","k_26963061_340.jpg":"340x340","k_26963061_220.jpg":"220x220","o_26963061_1280.jpg":"1280x878","o_26963061_1024.jpg":"1024x702","o_26963061_640.jpg":"640x439","o_26963061_480.jpg":"480x329","o_26963061_340.jpg":"340x233","o_26963061_220.jpg":"220x150","h_26963061_1280.jpg":"1280x854","h_26963061_1024.jpg":"1024x683","h_26963061_640.jpg":"640x427","h_26963061_480.jpg":"480x320","h_26963061_340.jpg":"340x227","h_26963061_220.jpg":"220x147","pp_26963061_1280.jpg":"1280x1628","pp_26963061_1024.jpg":"1024x1303","pp_26963061_640.jpg":"640x814","pp_26963061_480.jpg":"480x611","pp_26963061_340.jpg":"340x432","pp_26963061_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26951275_1920.jpg":"1920x1080","k_26951275_1280.jpg":"1280x1280","k_26951275_1024.jpg":"1024x1024","k_26951275_640.jpg":"640x640","k_26951275_480.jpg":"480x480","k_26951275_340.jpg":"340x340","k_26951275_220.jpg":"220x220","o_26951275_1280.jpg":"1280x853","o_26951275_1024.jpg":"1024x682","o_26951275_640.jpg":"640x426","o_26951275_480.jpg":"480x320","o_26951275_340.jpg":"340x226","o_26951275_220.jpg":"220x146","h_26951275_1280.jpg":"1280x854","h_26951275_1024.jpg":"1024x683","h_26951275_640.jpg":"640x427","h_26951275_480.jpg":"480x320","h_26951275_340.jpg":"340x227","h_26951275_220.jpg":"220x147","pp_26951275_1280.jpg":"1280x1628","pp_26951275_1024.jpg":"1024x1303","pp_26951275_640.jpg":"640x814","pp_26951275_480.jpg":"480x611","pp_26951275_340.jpg":"340x432","pp_26951275_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1278","hd_26857095_1920.jpg":"1920x1080","k_26857095_1280.jpg":"1280x1280","k_26857095_1024.jpg":"1024x1024","k_26857095_640.jpg":"640x640","k_26857095_480.jpg":"480x480","k_26857095_340.jpg":"340x340","k_26857095_220.jpg":"220x220","o_26857095_1280.jpg":"1280x852","o_26857095_1024.jpg":"1024x681","o_26857095_640.jpg":"640x426","o_26857095_480.jpg":"480x319","o_26857095_340.jpg":"340x226","o_26857095_220.jpg":"220x146","h_26857095_1280.jpg":"1280x854","h_26857095_1024.jpg":"1024x683","h_26857095_640.jpg":"640x427","h_26857095_480.jpg":"480x320","h_26857095_340.jpg":"340x227","h_26857095_220.jpg":"220x147","pp_26857095_1280.jpg":"1280x1628","pp_26857095_1024.jpg":"1024x1303","pp_26857095_640.jpg":"640x814","pp_26857095_480.jpg":"480x611","pp_26857095_340.jpg":"340x432","pp_26857095_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_19805950_1920.jpg":"1920x1080","k_19805950_1280.jpg":"1280x1280","k_19805950_1024.jpg":"1024x1024","k_19805950_640.jpg":"640x640","k_19805950_480.jpg":"480x480","k_19805950_340.jpg":"340x340","k_19805950_220.jpg":"220x220","o_19805950_1280.jpg":"1280x853","o_19805950_1024.jpg":"1024x682","o_19805950_640.jpg":"640x426","o_19805950_480.jpg":"480x320","o_19805950_340.jpg":"340x226","o_19805950_220.jpg":"220x146","h_19805950_1280.jpg":"1280x854","h_19805950_1024.jpg":"1024x683","h_19805950_640.jpg":"640x427","h_19805950_480.jpg":"480x320","h_19805950_340.jpg":"340x227","h_19805950_220.jpg":"220x147","pp_19805950_1280.jpg":"1280x1628","pp_19805950_1024.jpg":"1024x1303","pp_19805950_640.jpg":"640x814","pp_19805950_480.jpg":"480x611","pp_19805950_340.jpg":"340x432","pp_19805950_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1282","hd_26965821_1920.jpg":"1920x1080","k_26965821_1280.jpg":"1280x1280","k_26965821_1024.jpg":"1024x1024","k_26965821_640.jpg":"640x640","k_26965821_480.jpg":"480x480","k_26965821_340.jpg":"340x340","k_26965821_220.jpg":"220x220","o_26965821_1280.jpg":"1280x854","o_26965821_1024.jpg":"1024x683","o_26965821_640.jpg":"640x427","o_26965821_480.jpg":"480x320","o_26965821_340.jpg":"340x227","o_26965821_220.jpg":"220x146","h_26965821_1280.jpg":"1280x854","h_26965821_1024.jpg":"1024x683","h_26965821_640.jpg":"640x427","h_26965821_480.jpg":"480x320","h_26965821_340.jpg":"340x227","h_26965821_220.jpg":"220x147","pp_26965821_1280.jpg":"1280x1628","pp_26965821_1024.jpg":"1024x1303","pp_26965821_640.jpg":"640x814","pp_26965821_480.jpg":"480x611","pp_26965821_340.jpg":"340x432","pp_26965821_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26826769_1920.jpg":"1920x1080","k_26826769_1280.jpg":"1280x1280","k_26826769_1024.jpg":"1024x1024","k_26826769_640.jpg":"640x640","k_26826769_480.jpg":"480x480","k_26826769_340.jpg":"340x340","k_26826769_220.jpg":"220x220","o_26826769_1280.jpg":"1280x853","o_26826769_1024.jpg":"1024x682","o_26826769_640.jpg":"640x426","o_26826769_480.jpg":"480x320","o_26826769_340.jpg":"340x226","o_26826769_220.jpg":"220x146","h_26826769_1280.jpg":"1280x854","h_26826769_1024.jpg":"1024x683","h_26826769_640.jpg":"640x427","h_26826769_480.jpg":"480x320","h_26826769_340.jpg":"340x227","h_26826769_220.jpg":"220x147","pp_26826769_1280.jpg":"1280x1628","pp_26826769_1024.jpg":"1024x1303","pp_26826769_640.jpg":"640x814","pp_26826769_480.jpg":"480x611","pp_26826769_340.jpg":"340x432","pp_26826769_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26963838_1920.jpg":"1920x1080","k_26963838_1280.jpg":"1280x1280","k_26963838_1024.jpg":"1024x1024","k_26963838_640.jpg":"640x640","k_26963838_480.jpg":"480x480","k_26963838_340.jpg":"340x340","k_26963838_220.jpg":"220x220","o_26963838_1280.jpg":"1280x853","o_26963838_1024.jpg":"1024x682","o_26963838_640.jpg":"640x426","o_26963838_480.jpg":"480x320","o_26963838_340.jpg":"340x226","o_26963838_220.jpg":"220x146","h_26963838_1280.jpg":"1280x854","h_26963838_1024.jpg":"1024x683","h_26963838_640.jpg":"640x427","h_26963838_480.jpg":"480x320","h_26963838_340.jpg":"340x227","h_26963838_220.jpg":"220x147","pp_26963838_1280.jpg":"1280x1628","pp_26963838_1024.jpg":"1024x1303","pp_26963838_640.jpg":"640x814","pp_26963838_480.jpg":"480x611","pp_26963838_340.jpg":"340x432","pp_26963838_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 506 [name] => Parlamentarni izbori 2024 [alias] => parlamentarni-izbori-2024 [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 2 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"1","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2018-11-16 09:18:21","customparams_modified":"2018-11-16 09:18:21","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 39023275 Threads: 3 Questions: 7142553897 Slow queries: 3316592 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 609487639 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 62 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /parlamentarni-izbori-2024 ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 242 [name] => Politika [alias] => politika [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/politika ) [1] => stdClass Object ( [id] => 506 [name] => Parlamentarni izbori 2024 [alias] => parlamentarni-izbori-2024 [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /parlamentarni-izbori-2024 ) ) [link] => /parlamentarni-izbori-2024/zoran-milanovic-daje-zadnji-intervju-uoci-predizborne-sutnje-jedan-je-politicar-poslao-dva-pitanja-koja-treba-postaviti-1380944 [printLink] => /parlamentarni-izbori-2024/zoran-milanovic-daje-zadnji-intervju-uoci-predizborne-sutnje-jedan-je-politicar-poslao-dva-pitanja-koja-treba-postaviti-1380944?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 751856 [name] => parlamentarni izbori 2024. [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-03-14 23:23:47 [main_article_id] => 0 [alias] => parlamentarni-izbori-2024-0 [link] => /tag/parlamentarni-izbori-2024-0 ) [1] => stdClass Object ( [id] => 524521 [name] => Zoran Milanović [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => zoran-milanovic [link] => /tag/zoran-milanovic ) [2] => stdClass Object ( [id] => 755648 [name] => zadnji intervju [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-04-15 15:13:10 [main_article_id] => 0 [alias] => zadnji-intervju [link] => /tag/zadnji-intervju ) [3] => stdClass Object ( [id] => 611939 [name] => predizborna šutnja [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-07-04 15:07:17 [main_article_id] => 0 [alias] => predizborna-sutnja [link] => /tag/predizborna-sutnja ) [4] => stdClass Object ( [id] => 369802 [name] => Oleg Butković [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => oleg-butkovic [link] => /tag/oleg-butkovic ) [5] => stdClass Object ( [id] => 755649 [name] => dva pitanja [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-04-15 15:13:11 [main_article_id] => 0 [alias] => dva-pitanja [link] => /tag/dva-pitanja ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => PRATITE UŽIVO Milanović daje posljednji intervju, Butković sugerira koja dva pitanja da se postave Danas je posljednji dan predizborne kampanje uoči parlamentarnih izbora 17. travnja [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ‘ja nisam asterix‘ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [Important_article] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Zoran Milanović u zadnjem intervjuu prije izbora: Ostavku ću dati kad netko skupi 76 potpisa, ali to neće biti Plenković [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3211 [name] => Siniša Kekez [username] => sini-a-kekez [email] => sini-a-kekez@sd.hr [password] => $2y$10$qwcQVvMXvRnnaftU1Sbp8uBJx74ORfe13h3GXKmaTOCIKV5PaudWu [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/sinisa-kekez-3211 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1729 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/1cffa202e39e204293b1646975a5b9da?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/15/26963061.jpg [galleryCount] => 7 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Damir Škomrlj/Cropix [mainImageDesc] =>

 Zoran Milanović: U mom mandatu nije bilo niti jednog malo ozbiljnijeg prosvjeda

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/15/26963061.jpg [title] =>

 Zoran Milanović: U mom mandatu nije bilo niti jednog malo ozbiljnijeg prosvjeda

Damir Škomrlj/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/15/26951275.jpg [title] =>

  Zoran Milanović

Goran Mehkek/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/15/26857095.jpg [title] =>

 Milanović i Tihomir Orešković, ‘onaj što ne zna hrvatski‘
 

Goran Mehkek/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/15/19805950.jpg [title] =>

‘Imate Plenkovića koji će se u Mostaru sresti s Vučićem. Ok, to je vladar Srbije. Ali kad se ja nađem s Dodikom, onda HDZ angažira Butkovića i kravu‘

Afp ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/15/26965821.jpg [title] =>

 Andrej Plenković velika je tema Milanovićeva intervjua

Ronald Goršić/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/15/26826769.jpg [title] =>

  Ivan Turudić

Damjan Tadić/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/15/26963838.jpg [title] =>

Oleg Butković pomaže savjetima

Damjan Tadić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

 

Počeo je Indexov intervju s predsjednikom Zoranom Milanovićem.

 

Na početku intervjua Milanović se odmah dotaknuo Andreja Plenkovića i rekao kako se premijer potpisuje kao magistar prava ‘što je jedna vrlo seljačka osobina‘.

andrej plenković

Na pitanje o verbalnom sukobu s Plenkovićem kazao je kako se zadnjih dana suzdržava, a o audio snimci koju je objavio Nacional, a na kojem Plenković prostački vrijeđa i druge osim njega, kazao je:

‘Ono što sam vidio nije prostački, ali ocrtava karakter. Ja sam 2016. imao razgovor s Klemmom i njegovim cvebama pa je netko snimio. Ja sam sprdao njega, rekao sam da je njegova majka vojna lekarka. Taj čovjek je deepfake od početka to je s godinama samo bujalo i raslo‘, kazao je Milanović za Index, prenosi Jutarnji list.

‘Ovo što mu je netko uvalio od njegovih, uvijek na posljednjoj večeri netko to napravi. Ali ovdje neće biti vječnog života. Ovo je game over. Ovo što oni rade je zatrašujuće.‘

Potvrdio je da je Turudić, odnosno ‘postavljanje notornog lopova na mjesto Državnog odvjetnika‘ bio okidač za njegov angažman.

---

image

 Andrej Plenković velika je tema Milanovićeva intervjua

Ronald Goršić/Cropix
---

Na komentar da je Plenković Raspudića nazvao izrodom, Milanović je kazao kako je i Plenković izrod i to ‘od udbaško-kosovskog miljea‘.

‘On je odrastao u tom miljeu, cijela njegova obitelj. Oni su tu rasli na čistkama nakon proljeća. Tu je došao i Račan i neki drugi ljudi, no za razliku od ovih lažova, Račan je bio iskren i nikad nije skrivao svoju prošlost.

A ovi su bili sisavci režima prve kategorije i najednom postali prvoklasni nacionalisti. Ovo sve skupa ima elemente perverzije. Do jučer je kalkulirao hoće li ući u SDP, HNS kod Vesne Pusić, Jadranka Kosor ga je ugurala u HDZ, jer on je htio kao nestranački. I zahvaljujući tome što je član, oni ga dovedu za predsjednika.Sve sam rekao o Plenkušenku, tu bih stao‘, kazao je i dodao kako ne zna čega je Raspudić izrod, kazao je Milanović.

Turudić, Srbija, Rusija

Potom se vratio na Turudića:

‘Sve prije Turudića je bilo gadljivo, ali ovo je postalo neizdrživo.

---

image

  Ivan Turudić

Damjan Tadić/Cropix
---

Onda smiješni likovi govore da je ovo neustavno. Što? Vama smeta. Ja sam radio u potaji, to je lukavstvo. Imate Plenkovića koji će se u Mostaru sresti s Vučićem. Ok, to je vladar Srbije. Ali kad se ja nađem s Dodikom, onda HDZ angažira Butkovića i kravu.

---

image

‘Imate Plenkovića koji će se u Mostaru sresti s Vučićem. Ok, to je vladar Srbije. Ali kad se ja nađem s Dodikom, onda HDZ angažira Butkovića i kravu‘

Afp
---

Nama su Srbi najbliži narod na Balkanu, ja s njima neću razgovarati preko posrednika. Mi se moramo pokušati dogovarati među sobom.

Podcjenjujete te ljude, precjenjujete Ruse. Moja je teza da je on odguran prema Rusiji. On će sutra opet biti dobar s Amerikancima koji su ga doveli. Vučić eksponent ruske politike? Na obljetnicu oslobođenja Beograda 2014. godine Putin nije došao u Beograd. Oni moraju pomaknuti ceremoniju tjedan dana ranije da bi Putin našao vremena. Fućka se Rusima za Srbe,, ako ih mogu negdje iskoristiti, to će napraviti.

 BiH je bitna. Plenković ne radi ništa. Znate li kad bi se njegovo ime spominjalo kao šefa EK da se ikad suprotstavio. Ista priča s njegovim ljudima. Nema šanse, strogo je zabranjeno biti protiv mišljenja Bruxellesa. Kad se to dogodilo?‘

 Josip Manolić

Potom je Milanović komentirao Jožu Manolića koji je danas preminuo.

‘Ja ću mu otići na sahranu, ali Plenković mora biti prije mene. Da nije bilo Jože, Plenković ne bi imao kako odnjedrit karijeru deep fakea. Manolić je ključna osoba u stvaranju modernog HDZ-a, kazao je MIlanović, a potom komentirao kako se on trenutno ne bavi listama, već s ‘mirenjem razlika i držanjem toga nakon izbora‘.

Peđa Grbin

Rekao sam Peđi da će njemu biti teže nego meni. Ja mogu više povući. Ja ću se tu pojaviti kao zajednički nazivnik. Ja se bavim propustima ove vlasti. Mirovine su propadale, naša inflacija je trenutno najveća u Europi. Naznake nisu dobre, naše plaće su najsporije rasle. Profiti velikih kompanija su rasli 80 posto. Hrvatska može i mora osigurati mirovinu da bude 50 posto prosječne plaće. To opet samo po sebi ne govori dovoljno, to možda ne bude dovoljno za osnovne potrebe.

Kao što sam kao premijer pomogao desecima tisuća hrvatskih obitelji koje su se našle u zavisnom odnosu prema bankama radi kredita u švicarcima. Ako sam imao dovoljno kapaciteta za to, imat ću i za ovo, rekao je Milanović za Index, prenosi Jutarnji list.

---

image

 Milanović i Tihomir Orešković, ‘onaj što ne zna hrvatski‘
 

Goran Mehkek/Cropix
---

Premijerski mandat

Na komentare da je bio najgori premijer ikad kazao je kako oni nisu smanjivali plaće, za razliku od mnogih država.

‘Dodatke neke da. Sindikati su gunđali, prosvjeda nije bilo. U mom mandatu nije bilo niti jednog malo ozbiljnijeg prosvjeda. Kako to tumačimo? Represijom ili možda uzajamnim razumijevanjem. Ja to tumačim tako. Tako je to bilo.

Korupcije u moje vrijeme na sistemskoj razini nije bilo. Bilo je par propusta, jedan jako čudan postupak u Poreznoj, na najvišoj vlasti nije bilo ništa. Proveli smo fiksalizaciju. Vi niste mogli znati kolika je plaća na kirurgiji u Našicama.

Mi smo imali ograničen manevarski prostor. Mi smo tada ulazili u EU. Vi morate paziti što radite, slušati te beskorisne rejting agencije koje prepisuju jedne od drugih. I to moraš slušati i praviti se da je to nešto dobro. Ali onda vidiš da se zemlja vratila rastu, zadnji kvartal 2014. i cijela 2015. Hrvatska je uhvatila rast.

Onom što ne zna hrvatski i Plenkušenku su trebale tri godine da uhvate moje stope rasta. Onda je došla korona, a onda dolaze europske pare iz helikoptera‘.

Na pitanje kad će dati ostavku kazao je da će to biti onog trena kad se skupi 76 potpisa.

Kazao je kako će HDZ biti pojedinačno najjača stranka na ovim izborima, ali da im to neće biti dovoljno.

‘Pa neka netko ide s Plenkovićem, samo neka izvole. I već sada šalje signale da se to s Turudićem može izbrisati, da je reverzibilno‘, rekao je Milanović.

ostavka i potpisi

‘Ostavku ću dati onog trena kad se skupi 76 potpisa. Ali to neće biti Plenković. Da sam ja dao ostavku, što bi oni radili s tim. Sva ustavna pravila bi se kršila. To se radilo za vrijeme Grabar Kitarović. Ja sam tada razgovarao s Mostom, aktivno se radilo na većini. Što radi Kitarovićka, prijeti izborima. Čisti državni udar. Odjednom prijetnja novih izbora, formira se tehnička vlada. Vi znate dobro tko mijenja predsjednika. Ako netko nakon toga izda, izda. Ali kad imate 76 potpisa, to je to. Ideja da dam ostavku nije baš pametna jer su s druge strane ljudi spremni na najgore opačine. Ja nisam Asterix, ali sam ono galsko selo koje pruža otpor trulom Rimu koji se već raspada.

Krajnja opcija je kad se mora ponovo ići na izbore. Da nema druge, ali to ne može biti nakon 40 dana", rekao je MIlanović za Index

---

image

Oleg Butković pomaže savjetima

Damjan Tadić/Cropix
---

---

Pripomoć Olega Butkovića

Uoči  intervjua ministar Oleg Butković zamolio je putem Facebooka redakciju Indexa da predsjedniku postavi dva pitanja na koje mu sam nije odgovorio već 10 dana:

‘1. Je li trgovanje utjecajem ako predsjednik Republike, u konkretnom slučaju ti Zorane Milanoviću, osobno traži od državnih i privatnih banaka da otvore račun njegovom rođaku koji je pod sankcijama zbog povezanosti s ruskim kapitalom?

2. Što si dobio kao protučinidbu za taj angažman?‘, napisao je Butković i natuknuo da se ‘ako sa Zoranom dolazi i njegov rođak, i njega pita to isto‘, napisao je Butković.

Vidjet će se hoće li navedena pitanja biti postavljena Milanoviću.

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Damir Škomrlj/Cropix Goran Mehkek/Cropix Goran Mehkek/Cropix  Afp Ronald Goršić/Cropix Damjan Tadić/Cropix Damjan Tadić/Cropix
Damir Škomrlj/Cropix

 Zoran Milanović: U mom mandatu nije bilo niti jednog malo ozbiljnijeg prosvjeda

Goran Mehkek/Cropix

  Zoran Milanović

Goran Mehkek/Cropix

 Milanović i Tihomir Orešković, ‘onaj što ne zna hrvatski‘
 

Afp

‘Imate Plenkovića koji će se u Mostaru sresti s Vučićem. Ok, to je vladar Srbije. Ali kad se ja nađem s Dodikom, onda HDZ angažira Butkovića i kravu‘

Ronald Goršić/Cropix

 Andrej Plenković velika je tema Milanovićeva intervjua

Damjan Tadić/Cropix

  Ivan Turudić

Damjan Tadić/Cropix

Oleg Butković pomaže savjetima

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/parlamentarni-izbori-2024/zoran-milanovic-daje-zadnji-intervju-uoci-predizborne-sutnje-jedan-je-politicar-poslao-dva-pitanja-koja-treba-postaviti-1380944 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=489e53c6a6db3b86814621d8b4bcb75e7192a0a2 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Zoran+Milanovi%C4%87+u+zadnjem+intervjuu+prije+izbora%3A+Ostavku+%C4%87u+dati+kad+netko+skupi+76+potpisa%2C+ali+to+ne%C4%87e+biti+Plenkovi%C4%87&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fparlamentarni-izbori-2024%2Fzoran-milanovic-daje-zadnji-intervju-uoci-predizborne-sutnje-jedan-je-politicar-poslao-dva-pitanja-koja-treba-postaviti-1380944 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fparlamentarni-izbori-2024%2Fzoran-milanovic-daje-zadnji-intervju-uoci-predizborne-sutnje-jedan-je-politicar-poslao-dva-pitanja-koja-treba-postaviti-1380944 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => PRATITE UŽIVO Milanović daje posljednji intervju, Butković sugerira koja dva pitanja da se postave Danas je posljednji dan predizborne kampanje uoči parlamentarnih izbora 17. travnja [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ‘ja nisam asterix‘ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) )
StoryEditorOCM
Parlamentarni izbori 2024‘ja nisam asterix‘

Zoran Milanović u zadnjem intervjuu prije izbora: Ostavku ću dati kad netko skupi 76 potpisa, ali to neće biti Plenković

Piše vijesti sd
15. travnja 2024. - 16:16

 

Počeo je Indexov intervju s predsjednikom Zoranom Milanovićem.

 

Na početku intervjua Milanović se odmah dotaknuo Andreja Plenkovića i rekao kako se premijer potpisuje kao magistar prava ‘što je jedna vrlo seljačka osobina‘.

andrej plenković

Na pitanje o verbalnom sukobu s Plenkovićem kazao je kako se zadnjih dana suzdržava, a o audio snimci koju je objavio Nacional, a na kojem Plenković prostački vrijeđa i druge osim njega, kazao je:

‘Ono što sam vidio nije prostački, ali ocrtava karakter. Ja sam 2016. imao razgovor s Klemmom i njegovim cvebama pa je netko snimio. Ja sam sprdao njega, rekao sam da je njegova majka vojna lekarka. Taj čovjek je deepfake od početka to je s godinama samo bujalo i raslo‘, kazao je Milanović za Index, prenosi Jutarnji list.

‘Ovo što mu je netko uvalio od njegovih, uvijek na posljednjoj večeri netko to napravi. Ali ovdje neće biti vječnog života. Ovo je game over. Ovo što oni rade je zatrašujuće.‘

Potvrdio je da je Turudić, odnosno ‘postavljanje notornog lopova na mjesto Državnog odvjetnika‘ bio okidač za njegov angažman.

image

 Andrej Plenković velika je tema Milanovićeva intervjua

Ronald Goršić/Cropix

Na komentar da je Plenković Raspudića nazvao izrodom, Milanović je kazao kako je i Plenković izrod i to ‘od udbaško-kosovskog miljea‘.

‘On je odrastao u tom miljeu, cijela njegova obitelj. Oni su tu rasli na čistkama nakon proljeća. Tu je došao i Račan i neki drugi ljudi, no za razliku od ovih lažova, Račan je bio iskren i nikad nije skrivao svoju prošlost.

A ovi su bili sisavci režima prve kategorije i najednom postali prvoklasni nacionalisti. Ovo sve skupa ima elemente perverzije. Do jučer je kalkulirao hoće li ući u SDP, HNS kod Vesne Pusić, Jadranka Kosor ga je ugurala u HDZ, jer on je htio kao nestranački. I zahvaljujući tome što je član, oni ga dovedu za predsjednika.Sve sam rekao o Plenkušenku, tu bih stao‘, kazao je i dodao kako ne zna čega je Raspudić izrod, kazao je Milanović.

Turudić, Srbija, Rusija

Potom se vratio na Turudića:

‘Sve prije Turudića je bilo gadljivo, ali ovo je postalo neizdrživo.

image

  Ivan Turudić

Damjan Tadić/Cropix

Onda smiješni likovi govore da je ovo neustavno. Što? Vama smeta. Ja sam radio u potaji, to je lukavstvo. Imate Plenkovića koji će se u Mostaru sresti s Vučićem. Ok, to je vladar Srbije. Ali kad se ja nađem s Dodikom, onda HDZ angažira Butkovića i kravu.

image

‘Imate Plenkovića koji će se u Mostaru sresti s Vučićem. Ok, to je vladar Srbije. Ali kad se ja nađem s Dodikom, onda HDZ angažira Butkovića i kravu‘

Afp

Nama su Srbi najbliži narod na Balkanu, ja s njima neću razgovarati preko posrednika. Mi se moramo pokušati dogovarati među sobom.

Podcjenjujete te ljude, precjenjujete Ruse. Moja je teza da je on odguran prema Rusiji. On će sutra opet biti dobar s Amerikancima koji su ga doveli. Vučić eksponent ruske politike? Na obljetnicu oslobođenja Beograda 2014. godine Putin nije došao u Beograd. Oni moraju pomaknuti ceremoniju tjedan dana ranije da bi Putin našao vremena. Fućka se Rusima za Srbe,, ako ih mogu negdje iskoristiti, to će napraviti.

 BiH je bitna. Plenković ne radi ništa. Znate li kad bi se njegovo ime spominjalo kao šefa EK da se ikad suprotstavio. Ista priča s njegovim ljudima. Nema šanse, strogo je zabranjeno biti protiv mišljenja Bruxellesa. Kad se to dogodilo?‘

 Josip Manolić

Potom je Milanović komentirao Jožu Manolića koji je danas preminuo.

‘Ja ću mu otići na sahranu, ali Plenković mora biti prije mene. Da nije bilo Jože, Plenković ne bi imao kako odnjedrit karijeru deep fakea. Manolić je ključna osoba u stvaranju modernog HDZ-a, kazao je MIlanović, a potom komentirao kako se on trenutno ne bavi listama, već s ‘mirenjem razlika i držanjem toga nakon izbora‘.

Peđa Grbin

Rekao sam Peđi da će njemu biti teže nego meni. Ja mogu više povući. Ja ću se tu pojaviti kao zajednički nazivnik. Ja se bavim propustima ove vlasti. Mirovine su propadale, naša inflacija je trenutno najveća u Europi. Naznake nisu dobre, naše plaće su najsporije rasle. Profiti velikih kompanija su rasli 80 posto. Hrvatska može i mora osigurati mirovinu da bude 50 posto prosječne plaće. To opet samo po sebi ne govori dovoljno, to možda ne bude dovoljno za osnovne potrebe.

Kao što sam kao premijer pomogao desecima tisuća hrvatskih obitelji koje su se našle u zavisnom odnosu prema bankama radi kredita u švicarcima. Ako sam imao dovoljno kapaciteta za to, imat ću i za ovo, rekao je Milanović za Index, prenosi Jutarnji list.

image

 Milanović i Tihomir Orešković, ‘onaj što ne zna hrvatski‘
 

Goran Mehkek/Cropix

Premijerski mandat

Na komentare da je bio najgori premijer ikad kazao je kako oni nisu smanjivali plaće, za razliku od mnogih država.

‘Dodatke neke da. Sindikati su gunđali, prosvjeda nije bilo. U mom mandatu nije bilo niti jednog malo ozbiljnijeg prosvjeda. Kako to tumačimo? Represijom ili možda uzajamnim razumijevanjem. Ja to tumačim tako. Tako je to bilo.

Korupcije u moje vrijeme na sistemskoj razini nije bilo. Bilo je par propusta, jedan jako čudan postupak u Poreznoj, na najvišoj vlasti nije bilo ništa. Proveli smo fiksalizaciju. Vi niste mogli znati kolika je plaća na kirurgiji u Našicama.

Mi smo imali ograničen manevarski prostor. Mi smo tada ulazili u EU. Vi morate paziti što radite, slušati te beskorisne rejting agencije koje prepisuju jedne od drugih. I to moraš slušati i praviti se da je to nešto dobro. Ali onda vidiš da se zemlja vratila rastu, zadnji kvartal 2014. i cijela 2015. Hrvatska je uhvatila rast.

Onom što ne zna hrvatski i Plenkušenku su trebale tri godine da uhvate moje stope rasta. Onda je došla korona, a onda dolaze europske pare iz helikoptera‘.

Na pitanje kad će dati ostavku kazao je da će to biti onog trena kad se skupi 76 potpisa.

Kazao je kako će HDZ biti pojedinačno najjača stranka na ovim izborima, ali da im to neće biti dovoljno.

‘Pa neka netko ide s Plenkovićem, samo neka izvole. I već sada šalje signale da se to s Turudićem može izbrisati, da je reverzibilno‘, rekao je Milanović.

ostavka i potpisi

‘Ostavku ću dati onog trena kad se skupi 76 potpisa. Ali to neće biti Plenković. Da sam ja dao ostavku, što bi oni radili s tim. Sva ustavna pravila bi se kršila. To se radilo za vrijeme Grabar Kitarović. Ja sam tada razgovarao s Mostom, aktivno se radilo na većini. Što radi Kitarovićka, prijeti izborima. Čisti državni udar. Odjednom prijetnja novih izbora, formira se tehnička vlada. Vi znate dobro tko mijenja predsjednika. Ako netko nakon toga izda, izda. Ali kad imate 76 potpisa, to je to. Ideja da dam ostavku nije baš pametna jer su s druge strane ljudi spremni na najgore opačine. Ja nisam Asterix, ali sam ono galsko selo koje pruža otpor trulom Rimu koji se već raspada.

Krajnja opcija je kad se mora ponovo ići na izbore. Da nema druge, ali to ne može biti nakon 40 dana", rekao je MIlanović za Index

image

Oleg Butković pomaže savjetima

Damjan Tadić/Cropix

Pripomoć Olega Butkovića

Uoči  intervjua ministar Oleg Butković zamolio je putem Facebooka redakciju Indexa da predsjedniku postavi dva pitanja na koje mu sam nije odgovorio već 10 dana:

‘1. Je li trgovanje utjecajem ako predsjednik Republike, u konkretnom slučaju ti Zorane Milanoviću, osobno traži od državnih i privatnih banaka da otvore račun njegovom rođaku koji je pod sankcijama zbog povezanosti s ruskim kapitalom?

2. Što si dobio kao protučinidbu za taj angažman?‘, napisao je Butković i natuknuo da se ‘ako sa Zoranom dolazi i njegov rođak, i njega pita to isto‘, napisao je Butković.

Vidjet će se hoće li navedena pitanja biti postavljena Milanoviću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. svibanj 2024 05:19