StoryEditorOCM

Penava i društvo iz DP-a objavili fotografiju nakon sastanka na Markovom trgu: Evo što smo rekli HDZ-u, SDP-u, Mostu...

Piše vijesti sd
24. travnja 2024. - 15:00

Iz Domovinskog pokreta su se oglasili priopćenjem o tijeku pregovora o sastavljanju hrvatske vlade

- Jučer i danas Domovinski pokret obavio je prvi krug pregovora, s SDP-om, Mostom, Hrvatskim suverenistima i HDZ-om.

Svi razgovori prošli su u vrlo konstruktivnom tonu. Razmijenili smo stajališta i poglede o različitim temama, razmotrili moguće poteze i rješenja, a svi s kojima smo pregovarali predočili su nam i broj zastupnika koji ih podupiru za sastavljanje Vlade.

Domovinski pokret ponovio je stajalište prema kojemu ne može biti dio većine koju bi činili SDSS i Možemo. Od te pozicije u pregovorima ne odustajemo. Osim toga, vrlo smo jasno istaknuli svoja programska načela koja predstavljaju temelj za moguću suradnju.

Domovinski pokret dobio je povjerenje velikog broja birača koji mogu biti sigurni da ćemo to povjerenje opravdati čvrsto i dosljedno inzistirajući na našim načelima. Cilj nam je sigurna i prosperitetna Hrvatska.

Pregovori će se nastaviti idućih dana, a u međuvremenu obavit ćemo konzultacije s članovima Predsjedništva i Domovinskog odbora te ćemo ih izvijestiti o tijeku pregovora kao i o trenutnim pregovaračkim pozicijama. O budućim koracima Domovinski pokret na vrijeme će obavijestiti medije i hrvatsku javnost, zaključuje se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2024 08:58