StoryEditorOCM

Kolakušić zatražio da mu saborski mandat stave u mirovanje, poznato je i tko će ga mijenjati; Je li to 76. ruka za HDZ?

Piše vijesti sd
2. svibnja 2024. - 12:39

Mislav Kolakušić podnio je zahtjev za stavljanjem saborskog zastupničkog mandata u mirovanje, doznaje RTL. To znači da bi ga, ako odluči ostati u Bruxellesu do novog saziva, na konstituirajućoj sjednici Sabora mijenjao Dražen Dizdar i ostao na toj funkciji daljnjih šest mjeseci.

No Mislav Kolakušić još može i promijeniti odluku 24 sata prije konstituirajuće sjednice Sabora. To je za RTL potvrdio i on sam, prenosi Jutarnji list.

Novinari RTL-a su upitali Dražena Dizdara bi li on u tom slučaju mogao biti 76. ruka za HDZ i DP, a on kaže kako za takvu većinu ne bi glasao.

Kolakušić i njegova stranka Pravo i Pravda izašli su na parlamentarne izbore s Domovinskim pokretom. No od samog početka Kolakušić im je jasno dao do znanja da nikakve postizborne koalicije s HDZ-om ne dolaze u obzir te je čak najavio kako se odriče DP-a ako budu koalirali s HDZ-om.

- Relativni pobjednik je ponovo Hrvatska demokratska zajednica, stranka korumpiranih ljudi, zločinačka organizacija pravomoćno osuđena za izvlačenje i pranje novca. Međutim, relativni pobjednik su oporbene stanke. Građani Republike Hrvatske su podijeljeni od skroz lijevih opcija do onih tradicionalnih konzervativnih opcija. Između se nalaze neki liberali, centar, koji u stvarnosti baš ni ne postoje", poručio je nakon izbora dodavši da mu je neprihvatljivo biti "mala podguzna muha".

image

Kolakušić je čak najavio kako se odriče DP-a ako budu koalirali s HDZ-om

Damjan Tadić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. srpanj 2024 02:10