StoryEditorOCM

uskočili remorkeriZbog starosti brodova učenici Pomorske škole u Bakru nisu mogli odrađivati praksu!?

Piše M.I.
13. svibnja 2024. - 11:33

Zbog starosti brodova - Kraljica mora i Vila Velebita - učenici Pomorske škole u Bakru nisu mogli odrađivati plovidbenu praksu. Učenici bez prakse ne mogu maturirati, priča se u reportaži HRT-a čija se ekipe pridružila edukaciji.

No, na sreću, sa svoja dva remorkera uskočio je Jadranski pomorski servis čiji je velik broj zaposlenika znanje stjecao upravo u bakarskoj školi.

- Možda nam knjige pružaju mnogo znanja i treba naučiti teoriju, no bez prakse nema završetka Pomorske škole u Bakru. Praksa je važan segment učenja, kazala je Ivana Perić, novinarka HRT-a.

Igor Kegalj, ravnatelj Pomorske škole Bakar je naglasio kako je upravo plovidbena praksa je ta kojom učenici ostvaruju sve one zahtjeve prema STCW konvenciji da mogu pristupiti završetku svoga obrazovanja polaganjem mature.

- Pomorska škola u Bakru do sada je praksu provodila na dva broda: na Kraljici mora i na Vili Velebita, no to više nije moguće. Uz dobru volju direktora Jadranskog pomorskog servisa i posade brodova, uspjeli smo napraviti dogovor kojim smo riješili problem kako bi naši učenici mogli odraditi plovidbenu praksu i to jednu od najboljih do sada. Kvalitetnu i poučnu, istaknuo je.

Nenad Mejić, zapovjednik tegljača Champion rekao je kako su učenici dobri i puni entuzijazma, spremni za učenje i željni znanja.

- Ovdje su da spoje teoretski dio koji su učili u školi s praktičnim dijelom jer praksa bez teorije, kao i teorija bez prakse nema efekta, dodao je.

Učenici su rekli kako su zadovoljni i kako je ovo praksa koju će jednog dana primijeniti na brodu.

23. svibanj 2024 20:42