StoryEditorOCM

milijunska investicijaVlada dala suglasnost za dogradnju gata Vrulje i novu zgradu pomorsko-putničkog terminala. Evo kada bi radovi trebali biti gotovi

Piše Šibenski.hr
28. srpnja 2022. - 15:36

Lučka uprava Šibenik dobila je od Vlade suglasnost za sklapanje ugovora o javnoj nabavi radova na dogradnji gata Vrulje, te gradnju nove zgrade pomorsko-putničkog terminala ukupne vrijednosti 56 milijuna kuna.

Nešto više od polovice tog iznosa osigurano je iz sredstava EU, dok će ostatak, oko 22 milijuna kuna, financirati Lučka uprava.

Podsjetimo, na natječaj su se javile četiri tvrtke, a izabrana je "Minigradnja" iz Vodica. Nakon što izvođač krene s prvim radovima, sve bi trebalo biti gotovo u roku od 22 mjeseca. 

"Vlada je na današnjoj sjednici donijela Odluku o davanju suglasnosti Upravnom vijeću Lučke uprave Šibenik za sklapanje ugovora o javnoj nabavi radova na dogradnji gata Vrulje – luka Šibenik – izgradnja zgrade pomorsko-putničkog terminala s uređenjem prometnih površina i instalacija iz obuhvata III. Faze.

Također, donesena je i Odluka kojom se Lučkoj upravi Šibenik daje suglasnost za preuzimanje obveza za sklapanje ugovora o javnoj nabavi za radove na dogradnji navedenog gata.

Naime, Lučka uprava Šibenik se dana 20. travnja 2022. godine obratila dopisom Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture temeljem kojeg je Ministarstvu dostavljena Odluka o odabiru ponude u postupku javne nabave.

Od ukupno četiri ponude kao ekonomski najpovoljnija rangirana je ponuda tvrtke MINIGRADNJA d.o.o. pri čemu ukupna vrijednost Ugovora iznosi 55.879.671,43 kuna (s PDV-om).", napisali su na svojim službenim stranicama iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

27. travanj 2024 18:10