StoryEditorOCM

potvrdili iz jadrolinijeTri nova trajekta na putu u Hrvatsku, pregovara se i oko gradnje električnih brodova

Piše OM
24. listopada 2023. - 12:07

Predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta, gostujući u emisiji Pomorska večer potvrdio je kako brod "Sv. Duje", trajekt za lokalne linije u splitskom plovnom području, prvenstveno prema Supetru na Braču, području plovi iz Grčke prema Hrvatskoj. Brod po dolasku u Hrvatsku odlazi u brodogradilište gdje će biti prilagođen svim zahtjevima hrvatske zastave.

U tijeku je i priprema za dolazak klasičnog putničkog broda "Unije", a biti će namijenjen liniji riječkog plovnog područja, otocima Lošinj, Unije, Susak i Ilovik. 

Prošli tjedan potpisan je kupoprodajni ugovor i za treći brod koji stiže bit će namijenjen za udaljene otoke odnosno za linije Split - Vela Luka - Ubli na Lastovu, a moći će održavati i liniju Split - Vis. Očekuje se da će brod u Hrvatsku stići do kraja godine.

Kako smo ekskluzivno pisali, riječ je o brodu-blizancu legendarnog trajekta Lastovo.

Što se tiče nabave brodova na električni pogon Sopta je potvrdio da je završena prva faza - prikupljanja ponuda zainteresiranih brodogradilišta za gradnju i sad kreće pregovaranje oko tehničkih rješenja, a potpisivanje ugovora o gradnji predviđeno je do kraja godine, javlja HRT.

01. svibanj 2024 18:29