StoryEditorOCM

nema odustajanjaPotraga za nestalim ribolovcem za sada ne daje rezultata, u akciju su se uključili i vatrogasci

Piše OM
14. prosinca 2022. - 14:50

Velika potraga za nestalim Damirom Ilićem, poznatim ribolovcem kojemu se trag gubi u moru kod Konavala, nastavljena je i danas. Osim policije, HGSS-a i drugih volontera u potragu su se uključili i vatrogasci sa svojim plovilima.

- U potragu za nestalim ribolovcem aktivno je uključeno osam vatrogasaca na tri vatrogasna plovila: brodovima iz Dubrovačkog primorja i grada Dubrovnika te s Mljeta. Oplovili su cijeli akvatorij Elafita, Stona i Mljeta. Potraga je, zasad, bez rezultata, ali se koordinirano nastavlja i danas uz kišu, slabu vidljivost i jednako grube vremenske uvjete na moru. Kako bi potraga bila što učinkovitija, plovila su u stalnom kontaktu - istaknuo je danas Stjepan Simović, vatrogasni zapovjednik Dubrovačko-neretvanske županije. 

Još jučer, apel ribarima, roniocima i vlasnicima brodica uputili su i s Facebook stranice "Ludo More":

"Apeliramo na SVIH s područja Cavtata, Župe, Dubrovnika koji su u mogućnosti pomoći u potrazi za Damirom da se pridruže akciji. Ribolovci, podvodni ribolovci, ronioci i svi drugi koji imaju brod ili barku pa i svi ostali koji su voljni pomoći u pretraživanju terena. Sutra se opet očekuje pogoršanje vremena i potraga će biti otežana! Ako primjetite išta sumnjivo, dobro provjerite, zapišite lokaciju (po mogućnosti GPS) i odmah javite policiji ili GSS-u!", napisali su u svojoj objavi.

Podsjetimo, 47-godišnji Damir Ilić nestao je u nedjelju na području Konavala. 

07. lipanj 2024 22:24