StoryEditorOCM

kružna putovanjaOptimistične najave za dolazak kruzera: ipak nije vrijeme za veće korekcije cijena

Piše M.I.
5. veljače 2023. - 17:00

Nakon dvije pandemijske godine u minusu, kružna putovanja Jadranom vratila su se na tržište u punom sjaju, a najave za ovu godinu bolje su nego ikada prije, javlja HRT.

U zadarskoj Gaženici tvrde da nisu jeftini. Cijene su kao u Grčkoj i Italiji, izuzev Venecije koja je svijet za sebe.

Nakon pandemije u Splitu kažu da još nije vrijeme za poskupljenja. Zato je Gradsko vijeće i ostalo pri postojećim cijenama.

- Taksa sada nedavno izglasana je negdje oko 5.300 eura za kruzer veličine Fantazije s 3 tisuće putnika, to su samo takse, a nama ide još otprilike isto, kaže Vicko Vrgoč, rukovoditelj Operativnog centra Lučke uprave Split za HRT.

Iako bi uvijek moglo biti i bolje, skuplje i u Dubrovniku gdje je lani uplovilo više od 400 kruzera i gdje je već uspostavljena kontrola kretanja putnika po gradu, oprezno govore o višim cijenama. Procjene su da će pola milijuna gostiju s kružnih putovanja uploviti ove godine u Dubrovnik. No, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković kaže kako neće dizati cijene

- Što se tiče kruzerskih taksi, mi smo to partnerski najavili tvrtkama da se mogu pripremiti na trošak, a jednako nastavljamo i u ovoj godini, ističe.

27. travanj 2024 15:59