StoryEditorOCM

viša razinaNovalja će do konca godine dobiti rekonstruiranu ribarsku luku? Evo što se sve planira raditi

Piše M.I.
8. veljače 2023. - 13:51

Do kraja godine, radovi na rekonstrukciji i dogradnji ribarske luke pri Lučkoj upravi Novalja trebali bi biti završeni do kraja godine, a luka bi nakon toga trebala dobiti značajniju ulogu, odnosno višu razinu kvalitete usluga i boljem prometno-pomorskom položaju Novalje, kazao je ravnatelj Lučke uprave Novalja Tomislav Kustić, prenosi Glas Istre.

Projekt je vrijedan 4,5 milijuna eura, a sa 75 posto financira ga EU, dok je ostatak osiguralo Ministarstvo iz mjere "Ribarske luke, iskrcajna mjesta, burze riba i zakloništa", po Operativnom programu za pomorstvo i ribarstvo.

Izvođač radova je Gamik, koji obavlja rekonstrukciju i dogradnju sjevernog lukobrana – ribarski dio luke koja je otvorena za javni promet, a to će osigurati stalne i sigurne vezove za ribarske brodove.

Osim što će se rekonstruirati, postojeći lukobranski objekt će se i produljiti za oko 80 metara te će se postaviti 31 novi vez za plovila duljine do 20 metara. Po završetku radova taj će akvatorij imati veću zaštitu, a luka će biti zaštićenija od udara valova i time sigurnija.

Gradilište su u ponedjeljak obišli ministrica poljoprivrede Marija Vučković i ličko-senjski župan Ernest Petry.

image

3D vizualizacija

Lučka uprava Novalja
image

3D vizualizacija

Lučka uprava Novalja
24. svibanj 2024 00:26