StoryEditorOCM

jezivi prizorNa jarbol jedrilice u Kaštelima objesili lisicu!? ‘Koliko glup i bolestan moraš bit za ovo napravit...‘

Piše OM
20. rujna 2023. - 09:19

Iz udruge Prijatelji životinja objavili su fotografije koje su originalno podijeljene u grupi Dnevna doza prosječnog čarteraša. Na slici se vidi lisica kako visi na jarbolu, što je definitivno prizor kakvog se inače ne može vidjeti, piše Jutarnji list.

Članovi udruge kažu kako su šokirani što ovakve poruke iz naše zemlje odlaze u svijet.

- Dok u drugim mjestima lisice smatraju urbanim životinjama, te se ponose mirnim suživotom s njima, mi ih krvnički ubijamo i još se hvalimo time... Ne zna se jesu li ovaj iznimno okrutan i primitivan čin počinili gosti ili zaposlenici marine, ali ovo je nedopustivo... Riječ je o jedrilici naziva Anse soleil u charteru u Marini Kaštela... - napisali su.

Autor fotografije je nakon niza šokiranih komentara ispod slika koje je objavio napisao kako je on samo snimio životinju te da su mu u razgovoru vlasnici jahte rekli da je lisica preparirana i da je nose sa sobom posvuda. Navodno to rade već pet godina, otkako su je kupili na Braču, a iz razloga koje znaju samo oni, objese je na jarbol.

image
Screenshot/Facebook

- Koliko glup i bolestan moraš biti da: 1. Ubiješ životinju iz zabave 2. Ponosno se svima hvališ koliko si glup i bolestan? - napisao je jedan muškarac, a drugi, koji je isti ovaj prizor vidio kasnije je, na pitanje je li ih prijavio policiji, rekao da nije.

- Nikoga time nisu ugrožavali, a da su izgledali normalno s krznom na jarbolu, nisu. Mislim da je to svima bilo jasno - objasnio je.

27. travanj 2024 22:28