StoryEditorOCM

njihov danU Splitu održana konferencija povodom Međunarodnog dana žena pomorkinja

Piše M. I.
17. svibnja 2023. - 18:00

Međunarodna pomorska organizacija (IMO) označila je 18. svibnja kao Dan žena pomorkinja.

Tim povodom, na Pomorskom fakultetu u Splitu ove srijede održana je konferencija pod nazivom "Žene i more" u organizaciji Sindikata pomoraca Hrvatske, pomorske agencije Pasat d.o.o. i Pomorskog fakulteta.

Brojni sudionici svojim su izlaganjima pokazali kako ženama na brodu ima mjesto, odnosno da je tržište otvoreno za žene.

Pri Sindikatu pomoraca djeluje i sekcija žena čiji su ciljevi: ravnopravnost žena i muškaraca u svim područjima društvenog života, ali posebice u pomorskom sektoru, u području zapošljavanja i na radnom mjestu; zaštita i promicanje ženskih interesa u kolektivnim ugovorima, sporazumima i hrvatskom zakonodavstvu te borba protiv diskriminacije žena; uključivanje što većeg broja žena u sindikalni rad, omogućavanje potrebne edukacije i znanja za učešće u tijelima odlučivanja sindikata te većeg utjecaja na kreiranje sindikalne politike.

Također, jedan od ciljeva je i uključivanje u rad sindikalne mreže Međunarodne i Europske federacije transportnih radnika s ciljem promicanja solidarnosti i zajedničke borbe za socijalnu pravdu na međunarodnoj razini.

- Sretan Dan žena u pomorstvu i mirno more! - poručuju organizatori.

image

S konferencije

SPH
30. travanj 2024 02:09