StoryEditorOCM

POJAČANJE FLOTENovi Jadrolinijin trajekt za Brač stigao u Hrvatsku, zaplovit će do kraja godine

Piše HINA
31. listopada 2023. - 08:35

Nacionalni brodar "Jadrolinija" je u Grčkoj nabavio dva trajekta vrijedna blizu 20 milijuna eura namijenjena za splitsko plovno područje, čije se puštanje u plovni promet očekuje do kraja godine, doznaje Hina.

Jedan od trajekata vrijedan 7,8 milijuna eura plovit će na liniji Split - Brač, dok će drugi prometovati na liniji Split - Vela Luka (Korčula) - Ubli (Lastovo), navodi se u "Jadrolinijinoj" informaciji.

Novi trajekt namijenjen za liniju Split - Brač stigao je u brodogradilište Kraljevica, gdje će biti prilagođen svim zahtjevima Hrvatskog registra brodova i plovidbe pod hrvatskom zastavom. Dug je 107 metara, zvat će se "Sveti Duje", moći će primiti 780 putnika i 130 vozila, a izgrađen je 2017. godine.

Riječ je u uobičajenom postupku koji "Jadrolinija", kao i svaki drugi brodar, provodi prilikom kupnje brodova, pojasnili su u ovoj brodarskoj tvrtki.

Drugi novonabavljeni trajekt, koji će ploviti na liniji Split - Vela Luka (Korčula) - Ubli (Lastovo), vrijedan je 12 milijuna eura, a njegovo prispijeće u Hrvatsku očekuje se do kraja godine.

Trajekt je dužine 108 metra, moći će primiti 680 putnika i 100 vozila, a godina izgradnje mu je 1997.

25. travanj 2024 16:34