StoryEditorOCM

državni brodarJadrolinija se pohvalila kako je u samo godinu dana prevezla više od 3,5 milijuna vozila

Piše Hina
15. prosinca 2023. - 09:55

Jadrolinija je s današnjim danom prvi puta u 76 godina poslovanja prevezla više od 3,5 milijuna vozila u jednoj godini, izvijestili su u petak iz najvećeg domaćeg putničkog brodara.

Iz Jadrolinije ističu da je ovu godinu obilježio snažan investicijski ciklus i potpuni oporavak tržišta prometa.

Govoreći o obnovi bijele bijele flote, navode kako će pet prinova u floti značajno povećati razinu usluge. Brzi brodovi Kata i Danica već plove na riječkom plovnom području, a brodovi za državne trajektne linije Unije, Sveti Duje i Vela Luka će u 2024. zaploviti na riječkom i splitskom plovnom području.

Jadrolinija će i u sljedećoj godini nastaviti s novim investicijama te obnovom i modernizacijom bijele flote.

Očekuje se ugovaranje i izgradnja tri putnička broda na električni pogon, nabava novih brzih putničkih brodova, a u planu je ugovaranje i izgradnja novog trajekta na pogon koji uključuje zelene, ekološki prihvatljive tehnologije.

Predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta kaže da je Jadrolinijin glavni strateški cilj modernizacija poslovanja na svim razinama, od obnove flote suvremenim i ekološki prihvatljivim brodovima, preko pristupa putnicima, kroz digitalizaciju i razvoj modernih platformi, primjerice implementiranih kartomata za prodaju putnih karata.

Iz Jadrolinije još kažu da je, osim značajnih investicija, najznačajniji događaj u ovoj godini potpisivanje novog Kolektivnog ugovora za pomorce na brodovima koji obavljaju prijevoz u linijskom obalnom pomorskom prometu nakon punih 25 godina.

Podsjećaju i da je nakon 68 godina u floti Jadrolinije, ovoga ljeta umirovljen omiljeni brod Tijat te je prešao u vlasništvo Šibensko – kninske županije.

Jadrolinija je dio strateške hrvatske prometne infrastrukture i jedan od temeljnih stupova razvoja otoka te i sljedeću godinu nastavlja s ciljem zadržavanja liderske pozicije na Jadranu i novih rekorda, kažu u toj kompaniji.

27. travanj 2024 19:05