StoryEditorOCM

priznanjeDržavne nagrade splitskim znanstvenicama s Instituta za oceanografiju i ribarstvo

Piše M. I.
16. studenog 2023. - 11:00

Institut za oceanografiju i ribarstvo s ponosom je objavio kako su u ovu ustanovu stigle dvije prestižne Državne nagrade za znanost u 2022. godini.

Godišnju nagradu za popularizaciju znanosti je dobila dr.sc. Daria Ezgeta Balić. Ona radi u Laboratoriju za ribarstvenu biologiju, objavljuj znanszvene radove, a u posljednje vrijeme provodi edukativne radionice usmjerene na poučavanje djece o morskim organizmima, ekosustavu i važnosti očuvanja. 

image

Daria Ezgeta Balić

IZOR

Godišnju nagradu za znanstvene novake dobila dr.sc. Petra Zemunik, djelatnica Laboratorija za fiziku mora. Lani je, u sklopu svojih doktorskih istraživanja o meteorološkim tsunamijima, objavila znanstveni rad na tu temu u časopisu "Weather and Climate Extremes", u suradnji sa znanstvenicima iz Institut Ruđer Bošković i National Oceanography Centre. Petra je ujedno dobitnica nagrade za znanstvenu izvrsnost mladog znanstvenika (doktorand ili poslijedoktorand) za istraživanja visokofrekventnih oscilacija razine mora koje su uzrokovane atmosferom, koju je dobila za 2021. godinu.

image

Petra Zemunik

IZOR

Državnu nagradu za znanost Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimno važna znanstveno-istraživačka dostignuća i za znanstvena ostvarenja u primjeni rezultata znanstveno-istraživačkog rada državljanima Republike Hrvatske.

Čestitke našim znanstvenicama!

07. svibanj 2024 04:01