StoryEditorOCM

jedrenjeZavršeno treće, rekordno izdanje Full moon regate, pobjedu odnio Slovenac Kočila

Piše M. I.
26. ožujka 2024. - 10:21

U organizaciji pulskog JK Delfin uspješno je okončana jedriličarska manifestacija Full Moon treća po redu, koja je ove godine okupila rekordan broj sudionika - čak 110 brodova na pred prijavama, piše portal Istra24.

Petra Kliba oko sebe okupila je 8 žena iz 7 različitih europskih zemalja: Nizozemske, Njemačke, Latvije, Mađarske, Austrije, Slovenije i Hrvatske. Za brod su izabrale glanc novi First36, koji je proglašen brodom godine 2023. godine. Cure su išle po brod već u četvrtak kako bi odradile lagani trening i upoznavanje s brodom prema Puli. Na kraju navigacije pred sam ulazak u Pulsku luku pomogle su i brodu u havariji, koji je ostao bez motora.

Regata je bila dugačka 42 milje, točnije od Pule do Malog Lošinja, a pobijedila je posada krstaša "Cleansport One" predvođena Slovencem Marjanom Kočilom.

Ženski jedriličarski tim predvođen Petrom Klibom u petak u 17.30 sati odlično je startao kraću inshore regatu u Pulskoj luci oko Jerolima.

"Dobro smo vozile i izvukle najbolje iz broda, jer smo taj isti dan tu rutu već odradile u popodnevnim satima kako ne bi bilo iznenađenja. Ali po noći nas je očekivano napustio maestral i u tranziciji vjetra po bonaci nismo stigle uploviti u cilj. Nedostajalo nam je svega 100 metara do cilja kada je Regatni odbor oglasio da je istekao time limit, a samo je 15 brodova ušlo u cilj", objašnjava Petra Kliba.

U subotu su cure imale buđenje rano ujutro u 6 sati, kako bi spremile brod i sebe za start u 8 sati na ruti prema Malom Lošinju i regati dugoj 42 nautičke milje.

"Doživljaj starta u Pulskoj luci je predivan i noću i danju, prolaznici koji gledaju i navijaju s kopna dodatna su adrenalina nama jedriličarima! Imale smo odličan start po laganom vjetru i trebalo se vraški dobro snaći i što prije doći do juga koje je već puhalo izvan luke. Jednom izvan luke čekalo nas je jugo u jačanju, koje je na mahove dosezalo kod Malog Lošinja i 22 čvora. Borile smo se i kao 13. brod uplovile u Mali Lošinj, što je značilo treće mjesto u našoj grupi čime smo jako zadovoljne!" prepričava Petra Kliba.

Slijedeća regata je ORC Europsko Prvenstvo u dvojcu početkom svibnja na kojem će Petra nastupiti uz nizozemku Steffi Edeler. A krajem jedriličarske sezone cure će se ponovno u posadi pojaviti sa svojim Firstom36 na tršćanskoj Barcolani.

image

JK Delfin

25. travanj 2024 15:48