StoryEditorOCM

OVO MORATE PROČITATITelegram dubrovačkog kapetana hit na društvenim mrežama: ‘Jesi vidio što me tokalo? Dosta me rovino...‘

Piše DV
16. rujna 2022. - 12:19

Jedan Dubrovčanin je u Facebook-grupi "Jedno drugo vrijeme - Vrijeme dobrih Duhova od Grada - Dubrovčana dobra duha" objavio kopiju telegrama iz 1934. pronađenog u Lloydovoj agenciji, javlja Dubrovački vjesnik.

Nije siguran je li njegov otac, kapetan Ivica Košto koji je radio na havarijama u Atlantskoj plovidbi, telegram našao ili ga je dobio, ali jedno je sigurno, preslik je izazvao oduševljenje.

Telegram je poslan Agenciji Dabović iz Buenos Airesa davne 1934., a poslao ga je kapetan Mato Kulišić koji, sudeći po sadržaju, izvještava o havariji.

- Evo Boga ti je*em jesi li vidio što me je tokalo STOP jedan kurvin sin od Ardjentina passo je svom forcom štuknuo me u desni fjanak pod provom i dosta me rovino STOP što imam činiti STOP telegrafo sam u London pa ovdje assigurazioni generali Adjentina i Lloydu STOP sad mi javite da li trebam još kojoj gospi telegrafat more biti onom kurvinom sinu što me štuknuo. *ebem ga STOP Dovidjenja, kap. Mato Kulišić. - stoji u telegramu.

U grupi je izazvao niz pozitivnih reakcija, tako jedna članica grupe napisala kako joj je telegram ‘popravio dan‘.

image

Kopija telegrama iz 1934.

Privatni Album/
28. travanj 2024 02:57