StoryEditorOCM

Svjetski kupPočeo 52. Trofeo Princesa Sofia na Mallorci, Stipanović prenoćio kao prvi

Piše OM
5. travnja 2023. - 09:32

Nakon „tihe mise“ u ponedjeljak, dana bez vjetra u kojem je bilo ništa ili malo jedrenja na 52. izdanju Trofeo Princesa Sofia na Mallorci, utorak je ipak bio izdašniji što se vjetra tiče u zaljevu Palma. U akciji su drugog dana regate Svjetskog kupa bile sve klase, svih deset olimpijskih klasa, pa iako nije ispunjen sam zamišljen program, u pogonu je bilo više od tisuću jedriličara i jedriličarki. 

U klasi ILCA 7 u kojoj Hrvatska ima aktualnog europskog prvaka Tončija Stipanovića i viceprvaka Filipa Jurišića malo je nedostajalo da se kompletiraju tri plova u tri skupine. Plava i Crvena skupina su uspjele, Žuta nije, tako da se za sada gledaju samo prva dva plova. A nakon ta dva plova u vodstvu je Stipanović s pobjedom i 2. mjestom u Crvenoj skupini… 

- Ali sam bio 30 i neki u trećem plovu – dodao je Stipanović lošu vijest. 

Što će reći da u srijedu, kad su isto na rasporedu tri plova, ne smije napraviti krivi korak. Tri dobra plasmana, pa će mu se ovo „30 i neko mjesto“ brisati ususret nastavku jedrenja u Zlatnoj skupini. 

Filip Jurišić je u dva plova upisao 7 i 14, ima 21 negativan bod, koliko i Bruno Gašpić (6 i 15). 

U klasi 49er, u kojoj su braća Fantela, održana su samo dva plova, a Šime i Mihovil su diskvalificirani u prvoj regati, u drugoj bili sedmi. Elena Vorobjeva je vrlo dobra 10. u ILCA 6 s 9. i 3. mjestom, dok je Martin Dolenc na 11. mjestu u Formuli Kite nakon tri plova (4, 2, 7). 

02. svibanj 2024 15:37