StoryEditorOCM

‘Roniti se mora‘Ovog vikenda na Rabu velika akcija čišćenja podmorja, stiže čak 130 ronilaca volontera

Piše M. I.
3. studenog 2023. - 08:55

Ronilački klub "Roniti se mora" s partnerima projekta C.I.O.S grupom i Metis d.d., Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, INA d.d. te AqUA – Adriatic Underwater Academy tijekom nadolazećeg vikenda (od 3. do 5. studenog 2023.) na Rabu će održati 34. Think Green – akciju čišćenja podmorja, ako vrijeme dopusti.

Nakon prošlogodišnje uspješno održane ekološke akcije na istom lokalitetu članovi ronilačkog kluba Roniti se mora i KPA Amfora i ove će godine čistiti podmorje Marine Rab, Druge Padove, Treće Padove, Donjeg Rta (Rt Dolin) i otoka Sveti Juraj (Školjić).

Očekuje se više od 130 prijavljenih ronilaca volontera iz svih krajeva Hrvatske, od Osijeka do Molunta, Dubrovnika te iz Njemačke i Makedonije potpomognuti sponzorima.

Ronilački klub Roniti se mora akcije čišćenja podmorja, rijeka i jezera u Hrvatskoj organizira već 13 godina, a istovremeno djeluju i edukativno te u interakcijama s građanima, osobito mlađim generacijama, podižu ekološku svijest i ukazuju javnosti na probleme onečišćenja okoliša.

Ekološka akcija bit će provedena uz podršku Kluba podvodnih aktivnosti Amfora koji je održao prvu službenu akciju čišćenja podmorja na prostoru Republike Hrvatske!

28. travanj 2024 05:16