StoryEditorOCM

ronjenje s perajomNeobičan trend osvaja svijet: sada i službeno možete postati morska sirena, samo trebate završiti tečaj

Piše Ž. S.
3. siječnja 2022. - 11:49

Neobičan trend proširio se u mnogim državama svijeta i nazvan je Mermaiding. Riječ je o plivanju u bazenima pri čemu se sudionici oblače kao morske sirene. Namjerno kažemo sudionici budući da se najveći broj žena time bavi, ali ima i muškaraca koji se žele iskušati u ronjenju s jednom velikom plastičnom perajom.

Ova aktivnost vrlo je popularna u Kini gdje je u laguni Ambassador u sklopu odmarališta Atlantis Sanya na otoku Hainan odjednom zaronilo 110 sirena što je zapisano u Guinnessovu knjigu rekorda.

image
Photo by Joseph Prezioso/AFP

U međuvremenu mnogi svjetski ronilački klubovi nude tzv. sirena certifikate. Cijela priča je itekako postala službena jer tečaj za sirene nude najveće udruge Professional Association of Diving Instructors (PADI) i Scuba Schools International (SSI).

PADI je štoviše najavio novi program u četiri razine, od Discover the Mermaid Experience do Advanced Mermaid. Sve je u biti zamišljeno kao kostimirana zabava i promocija sportskih aktivnosti i ronjenja u bazenima, s time da brojne žene kažu kako se u ulogama sirena posebno dobro osjećaju.

image
Joseph Prezioso/AFP

Naravno, proizvođači slijede trendove pa se skupi kostimi za sirene mogu nabaviti u sve više trgovina. Uz sve to idu i izbori za najljepšu sirenu, što daje određeni natjecateljski karakter i može se usporediti s izborima najljepše maske na karnevalima. 

31. svibanj 2024 21:59