StoryEditorOCM

BIT ĆE POSLA...Najavljena velika međunarodna ekološka akcija čišćenja podmorja u uvali Lovište na Pelješcu

Piše OM
23. rujna 2023. - 10:38

Ekološki ronilački klub Lanterna u nedjelju, 24. rujna, s početkom u 10 sati organizira međunarodnu ekološku akciju čišćenja podmorja u uvali Lovište. 

Prva je to akcija ovog tipa za Lanternu, novi ronilački klub na poluotoku, a već su uspjeli animirati i goste iz inozemstva da daju svoj doprinos ljepšem i čišćem podmorju. Akciju je financirala Općina i TZ općine Orebić na čijem se području nalazi i ovo mjesto.

- U čišćenju podmorja sudjelovat će ronioci s čitavog Pelješca i Korčule, kolege iz Metkovića, Bosne i Hercegovine..., a dolazi nam i ekipa vatrogasaca iz Münchena. Zahvaljujemo i Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja, koji će se pridružiti s medicinskim timom i dva svoja gumena čamca u koja ćemo tovariti smeće, kao i Lučkoj kapetaniji, koja će biti tu sa svojim brodom‘, kazao je Igor Đuričić, predsjednik Ekološkog ronilačkog kluba Lanterna, prenosi Dalmatinski portal.

Iako je ovo prva njihova akcija ovog tipa, vjeruju da će prerasti u tradicionalnu, jer potrebe, nažalost, ima.

- Uvala je poprilično velika i poznato je sklonište za goste na brodovima i jedrilicama, koji su dosta nepažljivi i bacaju plastične i staklene boce te drugi otpad u more. Već smo ronili uvalom i uvjerili se da ćemo u nedjelju imati posla - rekao je Đuričić. 

Dodajmo na kraju i da se u slučaju lošeg vremena, akcija neće odgađati.

28. travanj 2024 07:01