StoryEditorOCM

METSNa sajmu brodske opreme u Amsterdamu hrvatske izlagače čeka posve novi paviljon

Piše M. I.
15. srpnja 2023. - 16:01

Na METS-u, odnosno Marine Equipment Trade Show-u, najvećem sajmu nautičke opreme i usluga u Amsterdamu, biti će i potpuno novi hrvatski paviljon u hali 7, objavili su iz METS-a.

Još od 1988. godine, održava se ovaj veliki sajam koji u Amsterdam dovuče sve važne igrače s područja rekreativne plovidbe, bilo da su izlagači, posjetitelji ili novinari.

Hrvatski paviljon bit će smješten uz paviljon posvećen foiling tehnologiji, te uz onaj posvećenog StartUp-u, što je obećavajuće s obzirom da se na tim štandovima očekuje veliki interes posjetitelja koji prate nove tehnologije.

- Hrvatska je pomorska zemlja čija brodograditeljska tradicija traje otprilike deset stoljeća (prvi hrvatski brod izgrađen je između 10. i 11. stoljeća, nazvan Condura Croatica). Na tim temeljima stvoreno je znanje današnje nautičke industrije. Inženjeri, obrtnici i drugi kvalificirani radnici hrvatske nacionalnosti grade i održavaju neke od najvrjednijih brodova za slobodno vrijeme svijeta, a naši proizvođači su pouzdani partneri u novograđevinskoj i prepravnoj industriji Stoga sam iskreno ponosan što ćemo i ove godine na METSTRADE-u predstaviti snagu i kvalitetu hrvatske nautičke industrije unutar Hrvatskog nacionalnog paviljona po prvi put postavljenog - kazao je Teo Petričević, član Uprave CBIA (Hrvatska udruga brodarske industrije).

METS je najavljen od 15. do 17. studenog ove godine.

07. svibanj 2024 05:32