StoryEditorOCM

s okusom soliIdeja za brzi ručak: donosimo recept za kremastu tjesteninu s lososom, treba vam tek par sastojaka

Piše Dobra hrana
8. siječnja 2023. - 10:21

Nakon bakanalija tijekom proteklih blagdana donosimo vam recept za brzi, ali zato ukusan ručak. Ono što je najvažnije, za ovo jednostavno jelo treba vam tek nekoliko sastojaka, a mogu ga pripremiti i oni kojima kužinavanje nije jača strana.

Također, kremasti umak iz recepta možete dobiti i bez upotrebe vrhnja za kuhanje, sve što vam treba je voda u kojoj se kuhala tjestenina i malo vremena.

Trebat će vam:

2 režnja češnjaka

600 g tjestenine

400 g lososa

1 vezica peršina

1 žlica kapara

2 - 3 slana inćuna

2 - 3 sušene rajčice

Maslinovo ulje

Sol i papar

Priprema:

Losos najprije ispecite na tavi na malo ulja. Kada je gotov, vilicom ga usitnite na manje komade. Tjesteninu stavite kuhati u posoljenu kipuću vodu. Na tavi na kojoj ste pekli losos najprije pirjajte na tanke listiće narezani češnjak. Dodajte kapare, sitno nasjeckane inćune i sušene rajčice. Kratko pirjajte pa dodajte malo vode u kojoj se kuha tjestenina. Začinite soli i paprom. Prema potrebi dodajte još vode u kojoj se kuhala tjestenina, a zatim prebacite i tjesteninu. Dodajte losos i sve dobro pomiješajte. Voda od kuhanja trebala bi stvoriti ljepljivi umak. Na kraju pospite sitno nasjeckanim peršinom i poslužite toplo.

27. travanj 2024 12:40