StoryEditorOCM

kralj udobnostiTop performanse i život na visokoj nozi: zavirite u luksuzni Moody DS48, cijena je paprena

Piše L. K.
14. svibnja 2024. - 12:56

Na sajmu nautike u Dusseldorfu javnosti je prije par mjeseci predstavljen Moody DS48, luksuzna jedrilica razvijena u partnerstvu s Yachting Worldom koja, kako navode njeni tvorci, postavlja nove standarde u ovoj klasi.

DS48 tako predstavlja vrhunac tridesetogodišnje evolucije ove tvrtke koja je, usavršavajući koncept “One Level Living”, razvila inovativni dizajn plovila: kao i na katamaranu, salon je na razini palube s pogledom od 360º kroz prozore od kaljenog stakla. Sam kokpit je zaklonjen na palubi ispod targa krova, s dvije stepenice do dvostrukih kormila, dok se u strojarnici nalazi motor od 150 konjskih snaga.

image
Moody Yachts

Od ostalih značajki, DS48 se može pohvaliti inovativnim garažnim sustavom opremljenim kranom koji pojednostavljuje spremanje i spuštanje gumenjaka. Ovaj dizajn omogućuje penti gumenjaka da cijelo vrijeme ostane na svom mjestu, čineći rad znatno lakšim od tradicionalnih metoda.

image
Moody Yachts

Unutar DS48 očiti su luksuz i posvećenost detaljima s naglaskom na udobnost. Brod ima raskošan vlasnički apartman i prostranu VIP kabinu za goste, a svaka je izrađena s najkvalitetnijim materijalima i završnim obradama. Svaki centimetar unutrašnjosti odražava raskoš koja se i očekuje od Moody jahte.

image
Moody Yachts

Na koncu, ono što je najvažnije, DS48 nudi impresivne performanse jedrenja i za zahtjevnije nautičare. Moodyijeva perjanica ističe se po svojoj brzini, agilnosti i stabilnosti te pruža umirujuće i udobno iskustvo tijekom plovidbe.

Cijena naravno ovisi o razini opreme, a kreće se od početnih 1,3 milijuna eura s porezom.

06. lipanj 2024 22:32