StoryEditorOCM

METS 2023Otvoreno more u Amsterdamu: počeo najveći svjetski sajam brodske opreme, prvi put imamo hrvatski paviljon

Piše Leo Kovačić
16. studenog 2023. - 11:02

U Amsterdamu je u srijedu otvoren METS 2023 (Marine Equipment Trade Show), najveći sajam brodske opreme na svijetu, koji je za svoju 35. godišnjicu ugostio čak 1500 izlagača - gotovo sve što vrijedi u ovoj industriji, od renomiranih tvrtki i predvodnika u kvaliteti do malih start-upova koji su zaslužili svoj dolazak inovativnošću i genijalnim idejama.

Ono što nas posebno veseli jest činjenica da je po prvi put na METS-u otvoren i hrvatski paviljon na kojem će se predstaviti desetak domaćih tvrtki, o čemu ćemo vas posebno izvijestiti na stranicama novog broja Otvorenog mora gdje ćemo pripremiti i veliki izvještaj s ovogodišnjeg sajma.

image
METSTRADE

Inače, sajam je tradicionalno otvoren promocijom ovogodišnjih dobitnika prestižnih DAME Design nagrada: devet proizvoda odnijelo je pobjede u osam potpuno novih kategorija za ovu godinu, dok je još 14 dobilo posebna priznanja. Žiri je također imenovao dobitnika svoje diskrecijske nagrade za dizajn okoliša. Sve pobjednike možete pronaći OVDJE. 

Ukupni pobjednik DAME 2023 tako je ovoga puta finska tvrtka Oceanvolt koja je titulu ponijela za svoj električni motor HighPower ServoProp 25.

image
Oceanvolt

Više o novitetima s ovogodišnjeg METS-a uskoro čitajte u novom broju magazina Otvoreno more te na našem portalu.

 

28. travanj 2024 18:40