StoryEditorOCM

‘Amazon‘Ikona pomorske elegancije: slavna jahta Winstona Churchilla krenula na dugoočekivanu obnovu

Piše L. K.
26. veljače 2024. - 12:19

Amazon, slavna luksuzna jahta koju je posjedovao sir Winston Churchill, krenula je na dugoočekivanu restauraciju. Naime, nakon dva desetljeća mirovanja kao brod-kuća na rijeci Seini u Francuskoj, u ambiocioznom projektu legendarni brod je preko Le Havrea prebačen u renomirano britansko brodogradilište Pendennis u Falmouthu gdje će mu tim stručnjaka pokušati vratiti stari sjaj.

image
Sevenstar Yacht Transport

Podsjetimo, ova 39 metara duga jahta Churchillu je isporučena 1936. godine te mu je služila kao svojevrsno utočište, a sama jahta je odigrala ključnu ulogu tijekom Drugog svjetskog rata pomažući u repatrijaciji savezničkih trupa tijekom evakuacije iz Dunkerquea 1940. godine. Zanimljiva je i činjenica da je Amazon, iako ju je naručio sam Churchill, ostala je vlasništvo britanske vlade tijekom svog čitavog slavnog mandata.

Sa svojim bezvremenskim dizajnom i izvanrednim značajkama, uključujući prostrani dnevni boravak od 650 četvornih metara i luksuzne apartmane za goste, jahta je oduvijek slovila kao ikona pomorske elegancije. Unatoč svojoj starosti, Amazon se može pohvaliti impresivnim sadržajima koji uključuju veliki jacuzzi na sunčalištu smještenom na gornjoj palubi.

Pokretan dvostrukim dizelskim motorima Cummins od 700 KS nudi domet od 4000 nautičkih milja pri 11 čvorova, osiguravajući performanse i udobnost na otvorenom moru.

image
Sevenstar Yacht Transport

 

27. travanj 2024 19:28