StoryEditorOCM

Ivetik 1Tikovina na brodu čista, a okoliš zadovoljan: predstavljamo Iverovo biorazgradivo sredstvo za čišćenje

Piše M.Š.
10. ožujka 2023. - 10:59

Tikovina je ukras brodskih paluba i drugih površina na koje je postavljena, ali i ugodna neklizajuća podloga za noge, što je na plovilima također iznimno važno. No, da bi imala potpunu estetsku funkciju, njezina površina mora biti čista. Bez ružnih mrlja i sivkastog sloja koji se vremenom stvara.

Najbolja prevencija je povremeno temeljitije čišćenje, a najbolji način da se to napravi je korištenje nekog za okoliš neškodljivog sredstva. Upravo takav je koncentrirani biorazgradivi lužnati deterdžent Ivetik 1 zagrebačke tvrtke Ivero. Iako je biološki razgradiv, istodobno ima i visoki stupanj učinkovitosti u čišćenju tikovine, te njezinu odmašćivanju od tragova ulja biološkog i mineralnog porijekla.

Tretiranu površinu prvo treba namočiti vodom, a potom nanijeti Ivetik 1, najbolje pomoću raspršivača. Ostavi ga se da kratko djeluje. Zatim površinu tika treba dobro istrljati mekšom četkom ili spužvom pod pravim kutom u odnosu na godove. Na kraju sve treba isprati mlazom vode ili prebrisati vlažnom krpom, nakon čega će vaša tikova paluba ponovo besprijekorno izgledati. Ovisno o stupnju onečišćenja, po potrebi se može i razrijediti u omjeru 1:10.

Cijena Ivetika 1 u pakiranju od 5 litara je 21,57 eura, a može se kupiti u samoj tvrtki Ivero (Zagreb, Rijeka i Višnjan), te u brojnim trgovinama.

28. travanj 2024 06:15