StoryEditorOCM

IVERONoćna mora za viruse: FlexPower Hand Disinfectant omogućava brzu i učinkovitu dezinfekciju, a sadrži i komponente za vlaženje i njegu kože

Piše Ž. S.
30. prosinca 2021. - 10:11

U posljednje dvije godine život se ne može zamisliti bez dezinfekcijskih sredstava. U takve spada Ivero FlexPower Hand Disinfectant, tekuće sredstvo na bazi alkohola pripravljeno za izravnu uporabu, namijenjeno za prehrambenu industriju i ostale djelatnosti.

Omogućava brzu i učinkovitu dezinfekciju, a sadrži komponente za vlaženje i njegu kože, pa je prikladan za učestalu dezinfekciju ruku. Ne sadrži boju, mikrobiocidni učinak postiže se nakon jedne minute, a sredstvo se ne ispire vodom.

Učinkovito djeluje protiv širokog spektra mikroorganizama, što izravno utječe na poboljšanje higijenske sigurnosti. Obavljeno je ispitivanje mikrobicidne aktivnosti preparata u skladu s HRN EN 1276 (baktericidnost) i HRN EN 1650 (fungicidnost) na standardnim sojevima mikroorganizama, odnosno njihovim 24-satnim kulturama.

Ispitivanja su provedena u originalnoj koncentraciji s vremenom djelovanja jedne minute na: Staphylococus aureus (ATCC 6538), Pseudomonas aeruginosa (ATCC 15442), E. coli (ATCC 25922), Enterococcus hirae (ATCC 10541) i Candida albicans (ATCC 10231).

Preparat FlexPower Hand Disinfectant pokazao je aktivnost prema svim virusima s ovojnicom, uključujući HBV, HCV, HIV, kao i viruse drugih porodica kao što su ortomiksovirusi (uključujući sve viruse ljudske gripe), koronavirusi (poput MERS-CoV, SARS-CoV-1 i SARS-CoV-2) i filovirusi, uključujući ebolavirus.

FlexPower Hand Disinfectant proizvodi tvrtka Ivero iz Zagreba, a cijena litre je 45 kuna. 

27. travanj 2024 10:40