Novosti Hrvatska

sastanak vrha hdz-a

Plenković najavio rekonstrukciju Vlade: Nakon iskustva s ostavkom ministra uprave moramo podcrtati jednu vrijednosnu kategoriju...

sastanak vrha hdz-a

Andrej Plenković je nakon sastanka vrha stranke rekao da je dobio podršku da krene u rekonstrukciju Vlade, javlja Jutarnji.

- Svi članovi Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a podržavaju smjer rada Vlade, smjer politike HDZ-a koja je osigurala stabilnost u zemlji, stvorila potreban mir i vrijeme da predanim reformskim radom Hrvatska ostvari velike iskorake kad je riječ o gospodarskim i makroekonomskim pokazateljima koji se vide u smanjenju duga, manjoj nezaposlenosti, većoj zaposlenosti, rastu plaća, strukturnim reformama, izlaskom iz procedure prekomjernog deficita, nema više makroekonomskih neravnoteža..., rekao je nakon zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a Plenković.

- Danas sam dobio potporu da, sukladno svojoj procjeni, poduzimam sve potrebno za osvježenja u Vladi, da idemo u svojevrsnu rekonstrukciju, da idemo ambiciozno ka ostvarenju svih programskih ciljeva uoči za nas izuzetno važnog predsjedanja EU, da se stranka konsolidira i pripremi za p redsjedničke izbore, da damo čvrstu potporu Kolindi Grabar Kitarović...

- Nakon iskustva s ostavkom ministra uprave moramo podcrtati jednu vrijednosnu kategoriju, a to je da ni ja osobno kao predsjednik HDZ-a ne želim da bilo kakve insinuacije imaju bilo kakvu aluziju na neprimjerene radnje. Ne dopuštam da se ugrozi rad stranke, Vlade i politika HDZ-a, rekao je između ostalog Plenković, ne iznoseći konkretno tko bi u najavljenoj rekonstrukciji Vlade mogao ostati bez ministarskog mjesta, izuzev Lovre Kuščevićakoji je već dao ostavku i Marije Pejčinović Burić za koju se već zna da napušta Banske dvore zbog odlaska na funkciju glavne tajnice Vijeća Europe.

Naslovnica Hrvatska